Leiebil Norge

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Norge

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Norge

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Norge fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Norge gjennom oss.

Norge guide

Bilutleie Norge
Leiebil Norge

Norge ligger vest på Den skandinaviske halvøy, og har omlag 4,9 millioner innbyggere (2011). Øygruppen Svalbard og øya Jan Mayen i Nord-Atlanterhavet tilhører også Norge. Landet grenser i øst mot Sverige og Finland samt mot Russland i det nord-østligste området. Norge er omgitt av hav i nord, vest og sør med Barentshavet, Norskehavet, Nordsjøen og Skagerak.

Norge er delt inn i fem landsdeler – Østlandet, Sørlandet, Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge.

Norge er et langstrakt og fjellrikt land med store høydeforskjeller – og høyeste fjelltopp er Galdhøpiggen – som måler 2469 m.o.h. Norges har også en flott skjæregårdskyst med tallrike små og store øyer, og på Vestlandet består landskapet av dype fjorder omgitt av bratte fjell. Trøndelag har et mer bølget landskap, og i Nord-Norge finnes både skjæregård og fjellområder. Lengst nord i Finnmark består landskapet stort sett av flate vidder.

Det finnes 8 steder i Norge som står oppført på UNESCOs verdensarvliste og som tiltrekker seg mange turister. Dette er Bryggen i Bergen (den gamle hanseatiske trebebyggelsen), Urnes Stavkirke fra 1140, byen Røros, Helleristningene i Alta, Vegaøyene i Nordland, Struves Meridianbue i Hammerfest, Geirangerfjorden i Møre og Romsdal samt Nærøyfjorden i Sogn og Fjordane.

Oslo er Norges hovedstad og største by – med omlag 607.000 innbyggere (2011). Oslo ligger innerst i Oslofjorden og har en rekke populære turistattraksjoner – deriblant hovedgaten Karl Johans Gate, Det kongelige Slott, Frognerparken, Holmenkollen, Vikingskiphuset, Nasjonalgalleriet og Operahuset.

Norges hovedflyplass er Oslo Lufthavn – Gardermoen, som ligger 60 km nordøst for hovedstaden. Andre større internasjonale flyplasser er Bergen Lufthavn – Flesland, Stavanger Lufthavn – Sola og Trondheim Lufthavn – Værnes.

Kjøring i Norge

Norge er et stort land i geografisk utstrekning og værforholdene kan være veldig varierende. Generelt sett bør sjåfører fra andre land kjøre mer varsomt enn de er vant til. Mange veier er smale og i utkantstrøk kan det komme dyr i kjørebanen (gårdsdyr, elg, reinsdyr, hjort, og så videre). Vær ekstra forsiktig på vinterføre, spesielt i fjellområder. Undersøk værmeldingen og kjøreforholdene før du kjører over fjelloverganger. I Norge kjører de fleste forsiktig og i henhold til lover og regler. Norge er derfor blant de tryggeste landene i Europa å kjøre i, målt i forhold til antall ulykker, skader og dødsfall i trafikken.

Mobilen skal ikke brukes så lenge motoren er i gang, med mindre du bruker hands-free. I utkantstrøk kan du møte på husdyr i veibanen.

Trafikkregler i Norge

  • I Norge kjører du på høyre side av veien.
  • Det er påbudt med kjørelys på bilen hele døgnet.
  • All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang, unntatt hands-free.
  • Det er påbudt med setebelte for sjåfør og passasjerer.
  • Barn under 36 kg eller under 135 cm skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt.
  • Barn skal ikke sitte i barnesete vendt bakover i forseter med airbag.

Fartsgrenser i Norge

Fartsgrensene på landeveier i Norge ligger gjerne på 60 km/t.

I Norge er fartsgrensene ofte ikke vist ved skilt. Dette er hovedreglene:

  • Byer og tettsteder: 50 kilometer/t.
  • Landeveier: 80 kilometer/t.

Dersom de generelle fartsgrensene ovenfor ikke gjelder, vil fartsgrensen være merket med skilt:

  • I boligstrøk og nært skoler er fartsgrensen normalt satt ned til 30 kilometer/t, men grensen kan også være lavere.
  • Landeveier har ofte fartsgrense på 60 eller 70 kilometer/t.
  • Hovedveier av høy kvalitet kan ha fartsgrense på 90 kilometer/t.
  • Firefelts motorveier har fartsgrense på enten 100 eller 110 kilometer/t.

Promillegrense i Norge

I Norge er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet overstiger 0,2‰ (0,2 g/l). Har du et alkoholnivå som ligger over 0,2‰ vil det føre til bøter og du risikerer inndragelse av førerkort.

Anbefalte kjøreturer i Norge med leiebil

Norge er et meget vakkert land å utforske med leiebil. Nesten uansett hvor du er i landet vil du oppleve blendende vakker natur med store variasjoner. Mange velger å ta for seg en av de 18 nasjonale turistvegene. Dette er kjøreruter som går gjennom storslått natur, og ofte på veier som normalt er lite trafikkerte. Det er rasteplasser og toaletter langs kjørerutene, og disse finner du som regel på steder med flott utsikt. Langs de nasjonale turistveiene er det kanskje fjell, fjorder, småbyer, severdigheter, attraksjoner og mye annet som er verdt å få med seg. Her er noen av de mest populære kjørerutene i Norge.

Hardangervidda er Europas største høyfjellsplatå og et flott område for fotturer.

Hardangervidda

Denne vidda er Europas største høyfjellsplatå og ligger i hele fire av landets fylker. Du kjører over Hardangervidda dersom du skal mellom Oslo og Bergen, og Bergensbanen går også her. Langs riksveien (RV7) har du muligheter til å få med deg noen av de flotteste naturopplevelsene, stedene og severdighetene i Norge, for eksempel Vøringsfossen, Gaustatoppen, Rjukan, Haukelifjell, Heddal Stavkirke og Hardangerjøkulen.

Lofoten

Om du flyr til for eksempel Bodø eller Harstad/Narvik lufthavn, og plukker opp leiebil der, er det relativt kort vei til Lofoten. Da opplever du et av de vakreste landskapene i Norge på veien til det populære øyriket. Lofoten er kjent for sine vakre tinder og fjell, havet og fjordene, små fiskevær, mange severdigheter og en unik atmosfære. Bo for eksempel på rorbu i nydelige Henningsvær, ta en kjøretur til Å ytterst i Lofoten, dra på fisketurer og hvalsafari, og nyt midnattssolen om sommeren, eller nordlyset om vinteren.

Lofoten er et av de mest populære reisemålene i Norge med sin storslåtte natur.

Trollstigen har 11 krappe svinger.

Geiranger og Trollstigen

Denne nasjonale turistvegen har Geirangerfjorden og Trollstigen som en av høydepunktene, i tillegg til en rekke fjell og fosser. Veien som kalles Trollstigen går mellom Valldal og Åndalsnes. Dette er kanskje den mest kjente og utfordrende veien du kan kjøre i landet. Trollstigen har 11 krappe svinger og en stigning på hele 8,3% i gjennomsnitt. Sørg for å stoppe på turistsenteret som ligger på toppen av Trollstigen, og nyt utsikten over fjellene rundt. Byene Molde og Ålesund er gode utgangspunkt om du vil kjøre denne strekningen.

Atlanterhavsveien er en imponerende kjørerute omgitt av et unikt kystlandskap.

Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien er en av de vakreste kjørerutene i verden i følge blant annet The Guardian. I Norge regnes veien som det flotteste byggverket som er bygget i landet i dette århundre. Strekningen går mellom Kårvåg og Bud i Møre og Romsdal, omgitt av et unikt kystlandskap. Du kjører over flere broer, hvor Storsteinsundbrua og Myrbærholmbrua er blant de mest kjente. Langs veien ligger det en rekke nydelige små bygder og småsteder hvor du bør stoppe og ta en matbit eller et lengre opphold. Vurder å ta båten over til den bilfrie øya Grip om du kjører Atlanterhavsvegen på sommerstid.

Jæren

Om du er i Stavangerområdet bør du unne deg en kjøretur på denne turistvegen som går gjennom Jæren i Rogaland. Den tar deg forbi noen av de vakreste strendene i Norge, billedskjønne fyr, flere tusen år gamle fornminner, og mange hyggelige småsteder og fiskehavner med muligheter for spisepauser eller overnatting.

Langs kysten av Jæren finner du mange vakre strender, her fra Hellestøstranden.

Vikingveien fokuserer på kulturminner fra vikingtiden.

Vikingveien i Vestfold

Om du er i Oslo og har leiebil, bør du vurdere å kjøre den såkalte Vikingveien som går gjennom Vestfold og Telemark fylke. Den er ikke blant de nasjonale turistvegene, men i stedet fokusert på kulturminner fra Vikingtiden som ligger mellom byer og steder i fylket. Du kjører blant annet innom Tønsberg, Stavern, Larvik og Sandefjord, hvor du finner mer enn nok av hyggelige hotell og spisesteder. Blant høydepunktene du kan oppleve på Vikingveien er Oseberghaugen, Midgard vikingsenter, borgruinene på Slottsfjellet og Gokstadhaugen.

Villmarksveien slutter i Halden med Fredrikstens festning.

Villmarksveien

Villmarksveien er en av de mest populære kjørerutene for de som besøker Oslo eller andre byer på Østlandet. Ruten starter i Skedsmo like utenfor hovedstaden og ender opp i Halden hvor du kan se Fredriksten Festning. Mellom disse to stedene kjører du i skogene langs svenskegrensa, forbi innsjøer, vann og elver, og har mange muligheter for å oppleve den nydelige naturen. På veien tilbake til Oslo kan du ta turen innom for eksempel Fredrikstad og vakre Drøbak.

Selskaper du kan leie bil fra i Norge

I Norge er det stort sett bare de internasjonalt kjente selskapene som tilbyr bilutleie. Det finnes lokale aktører i byer som Oslo, Bergen og Trondheim, men tilbudene er som regel ikke i nærheten av hva du vil finne hos de kjente selskapene. Utleiere som Avis, Hertz, Budget, Sixt, og Europcar finner du overalt, og i nesten like stor grad selskap som Alamo, Enterprise og National.

7 vanlige spørsmål om leiebil i Norge

Har bilen vinterdekk dersom jeg leier bil i Norge på vinteren?

Alle leiebiler i Norge har dekk i henhold til norsk lovgivning. Reglene for når bilene skal skifte dekk varierer i forhold til hvor i landet det er, men dette trenger ikke du som leietaker tenke på. Din bil vil ha riktig dekktype, og med godkjent mønsterdybde når du henter den.

Hva må jeg ta med når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du fremvise gyldig førerkort, gyldig kredittkort som står i leietakers navn, internasjonalt akseptert legitimasjon (pass, nasjonalt ID-kort eller førerkort med bilde), samt eventuelle rabattbevis. Ta også med voucher/e-postbekreftelse som du får tilsendt når du bestiller online.

Hvilke kredittkort aksepteres i Norge for betaling av leiebil?

Alle bilutleieselskap i Norge aksepterer kredittkort fra Visa og Mastercard. De fleste aksepterer også Diners og American Express. I Norge er det vanlig at debetkort aksepteres som betaling som skjer ved levering av bilen. Merk deg at selv om du kan betale med debetkort, må du fremlegge et gyldig kredittkort når du henter bilen. Kredittkortet må stå i samme navn som leietakeren.

Hvor gammel må jeg være for å få leid bil i Norge?

De fleste som tilbyr bilutleie i Norge har 19 år som aldersgrense. I tillegg kreves det normalt at du sjåføren har hatt førerkort i minst 1 år. Dette gjelder for de rimeligste kategoriene biler. Bilutleieselskapene har som regel høyere aldersgrense for større eller mer kostbare biler, for eksempel vans og biler i luksuskategorier. Det er også normalt at bilutleieselskapet krever et gebyr for sjåfører som er under 25 år.

Hvilken type leiebil bør jeg ha i Norge?

Er du i Norge i sommerhalvåret spiller det liten rolle hvilken biltype du leier. Velg i forhold til behov for antall passasjerer og bagasjeplass. På vinteren kan det lønne seg å leie en SUV, eller annen bil med firehjulstrekk, dersom du skal til for eksempel en skidestinasjon eller kjøre fjelloverganger.

Er det vanlig med bomstasjoner i Norge?

I Norge er det vanlig at nyere veier, tuneller og broer finansieres av en egen avgift. Det er også vanlig at du må betale egen avgift for å kjøre i flere av de største byene. Prisen er varierende og fastsettes lokalt. De fleste bomstasjoner er ubetjente, og tilknyttet det nasjonale AutoPass-systemet. Heldigvis har de aller fleste bilutleieselskapene AutoPass-brikker i sine biler. Hos noen selskap er kostnadene for bompasseringer inkludert i leieprisen inntil en viss sum. Hos noen selskap kan du også velge å betale når du leverer tilbake leiebilen.

Hvem kontakter jeg dersom jeg er involvert i en ulykke med leiebil i Norge?

Nødnummeret i Norge er 112. Dette er nummeret til politiets operasjonssentral og skal kun brukes dersom du har vært involvert i en ulykke der det er personskader, dersom det oppstår brann, eller ved andre alvorlige tilfeller og nødsituasjoner. Du bør også kontakte leiebilselskapet og/eller forsikringsselskapet du bruker.. Nummeret skal kun brukes i nødsituasjoner.

Andre nummer:

  • Politi – (+47) 02800

Destinasjoner