Leiebil Haugesund

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Norge
  4. chevron_right
  5. Leiebil Haugesund

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Haugesund

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Haugesund fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Haugesund gjennom oss.

Haugesund guide

Bilutleie Haugesund
Leiebil Haugesund

Haugesund er en by og en liten kommune i Rogaland. Byen har 44 524 (2012) innbyggere, og også øyene Hasseløy og Risøy samt deler av stedet Norheim på Karmøy hører til byen.

Haugesund sentrum har et rutenett av gater som stammer fra den gangen byen ble grunnlagt i  1854. Sentrum har en godt bevart trehusbebyggelse, sjarmerende gater og torv. Byen har mange utesteder og flotte restauranter som både tilbyr tradisjonell sjø- og fiskemat og internasjonalt kjøkken. Haugesund er spesielt kjent for to festivaler. Den ene er filmfestivalen som hvert år deler ut den prestisjefylte Amandaprisen. Den andre er Sildajazzen som holdes i midten av august.

Byen hadde på et tidspunkt den tredje største handelsflåten i Norge, og det var mange viktige rederier her som satte sitt preg på byen. Byens særpregede rosa rådhus fra 1931 var en gave fra skipsreder Knut Knutsen O.A.S. og konen Elisabeth.

Fiskeri og sjøfart er fortsatt en viktig økonomisk motor for Haugesund. Stedet ble nevnt allerede i Harald Hårfagres saga, men fikk betydning først på 1700-tallet som fiskehavn. En viktig attraksjon i Haugesund er Haraldshaugen som ble reist i 1872 til minne om da Harald Hårfagres samlet Norge i 872.  Harald Hårfagre skal ha blitt gravlagt her.

Haugesund lufthavn ligger på Karmøy 14 km utenfor sentrum.