Leiebil Bergen

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Norge
 4. chevron_right
 5. Leiebil Bergen

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Bergen

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Bergen fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Bergen gjennom oss.

Bergen guide

Bilutleie Bergen
Leiebil Bergen

Bergen ligger på vestkysten i Norge, og er adminstrativt sentrum i Vestland fylke. Bergen er Norges nest største by etter Oslo. Selve byen har omlag 261.000 innbyggere (2011), mens  storbyregionen har et folketall på 375.000 mennesker.

Bergen ble grunnlagt av kong Olav Kyrre i 1070 som Bjørgvin – som betyr «enga mellom fjordene». Den regnes for å være en av Norges eldste byer, og var også norsk hovedstad fram til 1314. Den hadde da ved grunnleggelsen avløst Nidaros (Trondheim) som hovedstad.

Bergen var en av det tyske Hansaforbundets viktigste havnebyer i over fire hundre år, noe man fremdeles ser tydelige spor av på Bryggen (”Tyskebryggen”), som står på UNESCOs verdensarvliste. Under unionen med Danmark var Bergen ”tvillingrikenes” tredje største by.  Bare København og Altona (ved Hamburg) var større. Helt fram til 1830-årene var den Norges største by.

Bergen er ellers kjent for sitt regnfulle klima, men er likevel et populært reisemål for både norske og utenlandske turister. Byen er etter tradisjonen omgitt av syv fjell (men antallet er et definsjonsspørsmål).

Det anbefales å ta en tur innom Bryggen i Bergen og ikke minst Fisketorget.

Attraksjoner

Blant severdighetene i byen – i tillegg til Bryggen – er det flere historiske byggverk. Blant disse er komplekset Bergenhus festning mest kjent, som bl.a. inkluderer Håkonshallen fra 1200-tallet og Rosenkrantztårnet fra 1500-tallet. Ellers har byen flere interessante middelalderkirker – først og fremst Mariakirken, Korskirken og Olavskirken, alle fra 1100-tallet. Olavskirken er i dag identisk med Bergen Domkirke.

Flere store museer er også blant byens mest populære besøksmål. Bergen Museum omfatter flere avdelinger, deriblant De kulturhistoriske samlinger, De naturhistoriske samlinger og Botanisk hage. Byen har fostret flere store kunstnere, og i bydelen Fana ligger komponisten Edvard Griegs ”Troldhaugen” – mens i Bergens nabokommune befinner komponisten og fiolinisten Ole Bulls ”Lysøen” seg. Begge disse kunstnerhjemmene er en del av Kunstmuseene i Bergen, som for øvrig også omfatter Bergen kunstmuseum og Vestlandske kunstindustrimuseum. Ellers er Bergen sjøfartsmuseum det største i sitt slag i Norge.

I byens umiddelbare nærhet befinner det seg flere interessante klosterruiner fra 1100-tallet, deriblant Nonneseter og Lysekloster.

Bergen er ellers en av landets viktigste kulturbyer, der de årlige Festspillene nyter internasjonal anseelse. De fleste av konsertene foregår da i byens ”storstue”, Grieghallen – et moderne konserthus som ble åpnet i 1978.

Har man behov for rekreasjon av annen art, kan en spektakulær tur opp på et av Bergens syv fjell anbefales. Opp til Fløyen kommer man med ”Fløibanen”, som er en skinnegående kabelbane som ble åpnet i 1918 – mens toppen av Ulriken kan man nå med svevebane (åpnet i 1961). Ellers er et besøk til det imponerende Akvariet på Nordnes absolutt å anbefale.

Ta gondolbanen opp til Ulriken – det høyeste av «De syv fjell».

Utforsk Bergen med leiebil

Hordaland er en vakker del av Norge, med mange flotte steder å dra på utflukt til. Her er det fjord, fjell og øyer hvor enn du snur deg, fossefall, klipper, vakre småbygder og unike naturopplevelser. Nedenfor har du noen få forslag som er lette å gjennomføre med leiebil.

For å komme til Lysøen tar du skyssbåten over fra Lysekloster.

Ole Bulls villa på Lysøen

Komponisten og fiolinisten Ole Bull var født i Bergen, men tilbrakte sine siste leveår på øya Lysøen, sør for byen. I mellomtiden oppholdt han seg blant annet i Frankrike og Tyskland, samt grunnla en slags norsk koloni i det som nå er USA. Ole Bulls Villa på Lysøen er fra 1872, og har en helt særegent utseende. Hovedbygningen er en slags kombinasjon av sveitsisk og arabisk arkitektur, med rikelige utskjæringer og vakre detaljer. Her finner du et museum dedikert musikeren, en hyggelig kafé, og om sommeren er det ofte konserter på eiendommen. Du parkerer bilen på Lysekloster, og tar skyssbåten derfra (båtturen tar 6 minutter). Villaen er åpen fra mai til september, men besøk kan bestilles utenfor sesong.

 • Det er rundt 24 kilometer fra Bergen sentrum frem til Lysekloster, med en kjøretid på omtrent 35 minutter.
Baroniet i Rosendal med den flotte renessansehagen i forgrunnen.

Baroniet i Rosendal

Rosendal er en bygd, og det administrative senteret i Kvinnherad kommune. Her ligger det som en gang var Norges eneste baroni. Den danske adelsmannen Ludvig Rosenkrantz flyttet hit i forbindelse med giftermålet med Karen Mowat, og gården i Kvinnherad var en bryllupsgave. Med på lasset fulgte etterhvert tittelen som baron. Slottet i bygda ble oppført i 1665, og regnes nok som et av de minste i Europa. Her er det i dag et museum som forteller historien til baroniet. På gården er det også en flott renessansehage som anses som Norges eldste av sitt slag. Det er mulig å overnatte på baroniet, ikke i selve slottet, men i den tilknyttede gården som ligger ved siden av hagen.

 • Det er 118 kilometer om du tar den korteste veien fra Bergen til Rosendal. Denne ruten går via Gjermundshamn, hvor du må ta ferge videre til Årsnes. Med mindre du må vente lenge på fergen, vil turen ta omtrent 2 timer og 40 minutter.

Flåm og Flåmsbanen

I den lille bygda Flåm kan du ta det som anses som en av verdens vakreste togturer. Flåmsbanen går fra Flåm som ligger i bunnen av Aurlandsfjorden, og opp til høyfjellsstasjonen Myrdal. Da har lokomotivet jobbet seg opp nesten 900 høydemeter i løpet av omtrent 50 minutter, og gitt passasjerene en tog- og naturopplevelse som er unik. Det flere andre gode grunner til å besøke Flåm, blant annet utsiktspunktet på Stegastein, gårdstunet på Otternes, og fantastiske naturopplevelser hele året.

 • Det er 166 kilometer fra Bergen sentrum til bygda Flåm. Kjøreturen tar deg gjennom et vakkert landskap, og innom blant annet Voss. Uten stopp må du regne med å bruke cirka 3 timer på hele strekningen.
En annerledes og vakker togtur med Flåmsbanen.
Du kan spasere under Steindalsfossen på en opparbeidet tursti.

Steinsdalsfossen i Norheimsund

Norheimsund ligger et godt stykke inne i Hardangerfjorden, Norges nest lengste, og verdens fjerde lengste fjord. Hele området er en naturperle, og byr på mange vakre severdigheter og opplevelser. En av de enkleste å nå fra Bergen er Steinsdalsfossen i Norheimsund. Denne har et fall på 50 meter, og du kan spasere under den på en pent opparbeidet tursti. Norheimsund er en vakker liten bygd som det er fint å toppe på uansett, og rett ved fossen finner du en hyggelig butikk og kafé. Om du vil se flere av de flotte fossene i denne regionen, kan du for eksempel kjøre videre til Vøringsfossen som ligger helt innerst i Hardangerfjorden, eller til Låtefossen like forbi Odda. Da er du også i nærheten av den berømte Trolltunga.

 • Fra Bergen til Norheimsund er det i underkant av 81 kilometer, og kjøreturen med leiebil tar omtrent 1 time og 30 minutter.
På øyene i Øygarden kan du leie deg en hytte eller en rorbu.

Øygarden og kystmuseet

Øygarden kommune består av omtrent 450 små og store øyer, og ligger rett vest for Bergen, helt ute ved havet. I dette området er det mange som har hytte, og Øygarden er et populært utfartssted for bergenserne når det skal bades og fiskes. Mange steder finner du rorbuer eller hytter som er til leie, sentere for alle slags båtturer og havopplevelser, og mye mer. I Rong, en liten plass på en av de ytterste og nordligste øyene, ligger et museum som du bør få med deg om du er i området. Kystmuseet i Øygarden forteller om både den tradisjonelle havbruksnæringa, og om oljeeventyret.

 • Det er 41 kilometer fra Bergen sentrum til den lille plassen Rong i Øygarden kommune. Kjøretiden er knapt 40 minutter.

Parkering og trafikk med leiebil

Det er som regel ganske enkelt å finne parkeringsplass i sentrum av Bergen. De oppmerkede plassene i gatene er sjelden fulle, men her er det ofte tidsbegrensninger for hvor lenge bilen kan stå. Trenger du parkering over lengre tid, er et av parkeringshusene et bedre alternativ. Kostnadsmessig trenger heller ikke parkeringshusene bli dyrere enn om du parkerer bilen i gatene. Er du på dagstur og bare vil rusle litt i sentrum eller langs kaiene i Vågen, er Klostergarasjen det beste alternativet.

Det er generelt sett enkelt å kjøre bil i norske byer, også i Bergen. Vær likevel oppmerksom på at byens sentrum er ganske kompakt, med en god del trange gater, enveiskjørte gater, og gater som kun kan brukes av trikk og buss.

Fra motorveien inn til Bergen.

Flyplass

Bergen Lufthavn kalles også Flesland, og er den største flyplassen i Norge etter Oslo Lufthavn Gardermoen. For tiden er det 15 innenlands direkteruter til Bergen Lufthavn. I tillegg kommer flyruter til over 40 europeiske byer. Flyplassen er derfor godt trafikkert, med omtrent 6,5 millioner passasjerer i året.

Det er per i dag 5 bilutleieselskap som har kontorer og leiebiler på flyplassen. Disse er Budget, Avis, Europcar, Sixt og Hertz.

 • Flyplassen ligger i underkant av 20 kilometer fra Bergen sentrum. Du kjører på firefelts vei nesten hele strekningen, og vanligvis tar kjøreturen cirka 25 minutter.