Leiebil Karasjok

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Norge
  4. chevron_right
  5. Leiebil Karasjok

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Karasjok

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Karasjok fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Karasjok gjennom oss.

Karasjok guide

Bilutleie Karasjok
Leiebil Karasjok

Karasjok (nordsamisk: Kárášjoga gielda) er et tettsted og landets nest største kommune etter areal. Kommunen har 2733 innbyggere og tettstedet 1885 (2012). I vest grenser kommunen til Kautokeino, til Alta i nordvest og til Porsanger og Tana i nord. I øst grenser den til Finland, og det er Tana-elven som har definert grensen mellom de to landene. Tettstedet ligger ved elven Tana.

Reindrift og jordbruk er fortsatt hovednæringen i Karasjok, mens jakt, fiske, bærplukking og håndverk er sentrale binæringer. Karasjok er et viktig senter for samisk tradisjon og kultur, Her ligger viktige institusjoner som Sametinget (Sámediggi) NRK, De Samiske Samlinger, Samisk spesialistlegesenter og Samisk kunstnersenter. Her ligger også Samisk spesialbibliotek, Norsk sameråd, samisk videregående skole og samisk folkehøyskole. Omkring 80 % av kommunens innbyggere snakker samisk, og både samisk og norsk brukes som forvaltningsspråk.

Deler av Sørøstre Finnmarksvidda, som er Norges største sammenhengende villmarksområde, ligger i Karasjok. Her er det gode muligheter for friluftsliv og fisking. Turismen i tettstedet og kommunen er i vekst.

Karasjok har en korskirke fra 1807. Kirken er en av de få trebygningene som stod igjen etter at store deler av Finnmark ble brent ned under andre verdenskrig, og den er også den eldste, gjenstående kirken i Finnmark.

Den nærmeste flyplassen er Lakselv flyplass som ligger 70 km unna. Ivalo flyplass i Finland befinner seg 150 km fra Karasjok.