Leiebil Oslo Lufthavn Gardermoen

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie på Oslo Lufthavn

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Oslo Lufthavn fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Oslo Lufthavn gjennom oss.

Oslo Lufthavn guide

Bilutleie Oslo Lufthavn
Leiebil Oslo Lufthavn

Oslo Lufthavn, Gardermoen (OSL) er Norges hovedflyplass. Den ligger i Akershus fylke – nærmere bestemt nær Jessheim i Ullensaker kommune – 48 km nord for Oslo sentrum.
Flyplassen består av én terminal med to fløyer: en for innenrikstrafikk og en for utenrikstrafikk. Årlig betjener den rundt 20 millioner passasjerer.

Flyplassområdet var opprinnelig en ekserserplass for kavaleriet. Under 2. verdenskrig bygde den tyske Wehrmacht militær flyplass med hangarer og to rullebaner der. Etter krigen ble den en base for det norske luftforsvaret.
I slutten av 1980-årene begynte charterfly og noen langruter å flytte til Gardermoen for å avlaste den tidligere Oslo Lufthavn Fornebu, som hadde kapasitetsproblemer, og som på grunn av sin beliggenhet ikke kunne utvides. Ombyggingen av Gardermoen startet 13. august 1993. Den nye flyplassen ble offisielt åpnet 8. oktober 1998, og fra samme tidspunkt ble Fornebu stengt. Oslo Lufthavn Gardermoen har i dag faste flyruter til 153 destinasjoner i Europa og verden for øvrig.

Oslo lufthavn Gardermoen består av en terminal med to fløyer.

Fasiliteter

Publikumsfasilitetene på flyplassen er meget gode. Her er det et godt utvalg av butikker og ni serveringssteder, som til sammen dekker de fleste behov. Det er dessuten tilgang på post- og banktjenester, samt gratis trådløst Internett og konferanserom.

For å komme fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Oslo sentrum har man flere muligheter. Den mest effektive er å benytte Flytoget, som er et høyhastighetstog med avgang hvert 10. minutt. Reisen tar ca. 20 minutter. Ellers kan man velge mellom flybuss, ordinær rutebuss eller taxi.
Ønsker man å leie bil på flyplassen, er det praktisk å vite at flere av de store internasjonale utleiebyråene er representert her – bl.a. Avis, Budget, Europcar, Hertz, Holiday Autos og Sixt.

Det finnes to hoteller på selve flyplassen, Radisson Blu Airport Hotel og Park Inn Oslo Airport – og ellers et titalls hoteller i nærområdet.

Utforsk Oslo Lufthavn Gardermoen med leiebil

De fleste som flyr til Gardermoen Lufthavn har Oslo som bestemmelsessted. De kjøreturene vi foreslår her er derfor like aktuelle om utgangspunktet ditt er Norges hovedstad. Merk deg at en av landets viktigste monumenter ligger like nord for flyplassen, og som kan være en fin start på din oppdagelsesreise i Norge, nemlig Eidsvollsbygningen.

Eidsvollsbygningen

Eidsvoll er en liten kommune like nord for Gardermoen, og et av de mest sentrale stedene i Norges historie. I det som kalles Eidsvollsbygningen ble den norske Grunnloven vedtatt den 17. mai i 1814, av datidens Riksforsamling. Samtidig ble også kronprinsen av Danmark, Christian Fredrik, valgt som konge over landet. Norges uavhengighet varte ikke så lenge, og landet ble kort tid etterpå tvunget inn i en union med Sverige. Unionen ble oppløst i 1905, og siden dette har Norge vært en selvstendig stat. Eidsvollsbygningen anses som et av landets viktigste monumenter. I dag er bygningen et museum, og på stedet finner du blant annet et publikumssenter, et demokratisenter, kafé og lekepark for barn.

  • Fra Gardermoen Lufthavn til Eidsvoll er det kun 33 kilometer. Kjøretiden blir omtrent 25 minutter.

Oslo – Norges hovedstad

Blant de faktorene som gjør hovedstaden i Norge unik er nærhet til naturen. Du er aldri mer enn en kort kjøretur unna skogene på den ene siden, eller Oslofjorden med øyene og svabergene på den andre. Ta for eksempel en tur opp til skianlegget på Holmenkollen, og deretter videre til Frognersetra. Kanskje stopper du ved Vigelandsparken på veien opp i åsen. Eller parker bilen ved Aker Brygge og hopp på en båt ut til Bygdøy og museene der, eller til badeplassene på Nakkholmen, Lindøya eller Hovedøya. I Oslo finner du landets beste uteliv, restauranter, konserter og mange spennende severdigheter. Et besøk i Norge bør inkludere noen dagers opphold i hovedstaden.

  • Fra Gardermoen Lufthavn til sentrum av Oslo er det omtrent 47 kilometer. Kjøretiden ved normal trafikk blir cirka 35 til 40 minutter.
Skianlegget på Holmenkollen, med den kjente Holmenkollsbakken.
På Maihaugen friluftsmuseum kan du oppleve Garmo stavkirke.

Lillehammer

Lillehammer ble satt på verdenskartet da byen arrangerte de olympiske vinterlekene i 1994. Før dette var byen kjent som det eldste vintersportsstedet i Norge. Sentrum i Lillehammer er intimt og pent, med gamle trebygninger der du finner koselige kaféer, restauranter og småbutikker. Tilknytningen til skisport er byens viktigste kjennetegn. Her kan du besøke hopparenaen i Olympiaparken, og du kommer deg opp i hopptårnet om du vil. Du kan også prøve den olympiske bob- eller akebanen, både om sommeren og vinteren. Om du besøker Lillehammer på vinteren og vil stå på ski, har du alpinanlegget Hafjell like i nærheten. Ta også en tur innom Maihaugen, der Garmo stavkirke står, og som er et av de mange museene i byen.

  • Fra Gardermoen Lufthavn til Lillehammer er det 145 kilometer. Uten stopp underveis vil kjøretiden bli cirka 1 time og 45 minutter.

Verdens Ende

øya Tjøme i Vestfold og Telemark fylke, i skillet mellom Oslofjorden og Tønsbergfjorden, ligger det et svaberg som på folkemunne kalles Verdens Ende. Området tilhører Færder Nasjonalpark, og er et populært utfartssted for folk som bor i regionen. Utsikten fra Verdens Ende er flott, du kan bade her om sommeren, og mange tar med seg mat og lager piknik i fjæra. Like i nærheten er det et besøkssenter for nasjonalparken med noen interessante utstillinger, det ligger en hyggelig restaurant ved Verdens Ende, og rett ved parkeringsplassen finner du den lille dyreparken Stall, hvor du kan ri på hest eller leie en hestevogn. Området er meget vakkert og gir et godt innblikk i livet ved sjøen i Oslofjorden.

  • Fra Gardermoen Lufthavn til Færder Nasjonalpark og Verdens Ende er det cirka 175 kilometer. Kjøretiden blir omtrent 2 timer og 10 minutter.
Verdens Ende på øya Tjøme er et populært utfartssted, spesielt i sommerhalvåret.

Son

Son er en liten og billedskjønn by som ligger litt sør for Oslo, og på østsiden av Oslofjorden. Den er kjent for sin vakre bebyggelse i sentrum, som for det meste består av små, hvitmalte trehus. Dette er en byggestil som er mest forbundet med det norske Sørlandet. Derav kalles Son ofte for ”den nordligste sørlandsbyen”. I gamle dager var Son et viktig knutepunkt for sjøfartshandelen mellom Norge og kontinentet. I dag er byen som et åpent museum, med hyggelige gater, museer, gallerier, restauranter og kaféer. I området finner du flotte badeplasser om sommeren, og en kjøretur hit med leiebil kan fint kombineres med besøk til for eksempel fornøyelsesparken Tusenfryd, Drøbak og festningen Oscarsborg, eller til byer som Fredrikstad og Halden.

  • Fra Gardermoen Lufthavn til Son er det cirka 95 kilometer. Kjøretiden blir omtrent 1 time og 5 minutter.
Bilister i Oslo tar som regel hensyn til andre trafikanter.

Parkering og trafikk med leiebil

I Oslo er det blitt en god del vanskeligere de siste årene å finne parkeringsplass i gatene. Byen skal gjøres grønnere av miljøhensyn, noe som gjør det vanskeligere for bilister å ferdes der. Som turist er dette egentlig bare en fordel. Sett fra deg leiebilen på hotellet eller i et av parkeringshusene i sentrum, og utforsk Oslo til fots, med sykkel, sparkesykkel, trikk eller T-bane. Om du parkerer i sentrum, vær klar over at prisene for parkering i Norge generelt, og i Oslo spesielt, er høye. I utkanten av sentrum er det som regel gratis å parkere på oppmerkede plasser, men vær oppmerksom på at mange parkeringsplasser er reservert for beboere.

Trafikken i Oslo er relativt behagelig om vi sammenligner med andre hovedsteder i Europa, og utenom rushtiden vil du neppe oppleve å måtte stå i kø. Det er også langt færre aggressive sjåfører her enn mange andre steder. Bilistene tar som regel hensyn til andre trafikanter. Husk at i Norge stopper så godt som alle for fotgjengere og syklister som skal krysse veiene. Å unnlate å stoppe for ved fotgjengeroverganger kan resultere i høye bøter.