Leiebil Kristiansand

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Norge
 4. chevron_right
 5. Leiebil Kristiansand

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie i Kristiansand

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kristiansand fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kristiansand gjennom oss.

Kristiansand guide

Bilutleie Kristiansand

Leiebil Kristiansand

Kristiansand er en by og en kommune i Vest-Agder fylke samt fylkets administrasjonssenter. Selve bysenteret ligger ved utløpet av Otra. Kristiansand har 84 319 (2012) innbyggere og er Norges sjette største by.

Sentrum er konsentrert rundt den eldste bydelen som både kalles Posebyen og Kvadraturen kjent for sine hvite trehus bygd i rutenett. I gatene er det mange kafeer og butikker. Kristiansand var en strategisk viktig by da Norge var i union med Danmark på grunn av nærheten til Danmark. Christiansholm festning var en del av Christian IVs plan for forsvar av Kristiansand da byen ble grunnlagt i 1641, og står fortsatt godt bevart. Kristiansand har cruisehavn, og det går daglig ferjer til Danmark.

Attraksjoner

Området har hatt bosetting langt tilbake i tid. Det er funnet et godt bevart skjelett av en kvinne fra 6500 f.Kr i nabokommunen Søgne. Her ligger et av landets eldste kirker, Oddernes kirke, fra omkring 1040.
Kristiansand er kjent som «sommerby» på grunn av et godt klima og stor tilstrømming av turister i sommermånedene. Spesielt er Dyreparken som ligger 13 km øst for sentrum svært populær og den nest mest besøkte turistattraksjonen i Norge etter Holmenkollen. Her ligger også populære Kardemomme by. Fiskebrygga i Kristiansand er en annen severdighet i sommermånedene.

Båter lagt til kai ved Fiskebrygga i Kristiansand.

Utforsk Kristiansand med leiebil

Sørlandet og Kristiansand er gjerne forbundet med hvitmalte hus, sommeridyll, trebåter og stekt makrell. Det er imidlertid ikke bare langs kysten du finner de unike opplevelsene, men også opp i dalene og fjellene i Agder fylke. Med leiebil kommer du deg raskt til en rekke steder som gir unike opplevelser du ikke finner andre steder i landet. Her er et lite utvalg av kjøreturer som er enkle å gjennomføre.

I Kristiansand dyrepark kan du se både oppleve eksotiske arter og de mer kjente fra norsk fauna.

Dyreparken i Kristiansand – Fornøyelsesparker på rekke og rad

Noen få kilometer øst for Kristiansand sentrum finner du et eldorado for de som er barn eller barnlige til sinns. Der ligger nemlig Dyreparken i Kristiansand, rett ved siden av Kardemommeby, Hakkebakkeskogen, Båtbasaren tivoli, Kjuttaviga med Kaptein Sabeltann som sjef, og Badelandet med mange bassenger og vannsklier. Dyreparken har mange flotte arter å vise frem, blant annet løver, krokodiller, geparder, sibirske tigere, og sjimpansen Julius som er å regne som rikskjendis i Norge. Du kan også hilse på de nordiske artene ulv, gaupe og jerv her, i tillegg til en rekke andre flotte dyr.

 • Dyreparken ligger ikke mer enn cirka 11 kilometer utenfor sentrum av Kristiansand. Dit kjører du på rundt 10 til 12 minutter med leiebil.

Lindesnes Fyr – Norges sørligste punkt

Lindesnes Fyr har alle hørt på nevnt på værmeldingen på radio. Dette er Norges sørligste punkt om vi holder oss til fastlandet, og fyret er blant de eldste. Det ble først bygget en fyrstasjon her på 1650-tallet, men dagens versjon kom til etter en ombygging i 1915. Under Den andre verdenskrig, da tyskerne okkuperte Norge, var Lindesnes ansett som et viktig strategisk punkt. Da ble det bygget festningsverk her, med tunneler og maskingevær-reir som fortsatt kan ses i dag. Det er også et museum på Lindesnes Fyr som beretter om kystlivet i Norge, og et senter for besøkende, med kino, utstillinger, museumsbutikk og kafé. Det er for øvrig mulig å leie leilighet i fyrvokterboligen, med sengeplass til 6 personer.

 • Det er 84 kilometer fra Kristiansand til Lindesnes Fyr dersom du kjører raskeste vei (Europavei 39). Kjøretiden er omtrent 1 time og 20 minutter.

Lindesnes fyr – Norges sørligste punkt.

Trollpark Evje – Aktivitetspark for hele familien

Denne aktivitetsparken like nord for Evje appellerer til alle med et lekent sinn, og passer for folk mellom 3 år og 103 år. Her kan alle få utfolde seg i den vakre naturen, med rafting, klatring, bølgesurfing, kajakk- og kanopadling, og mye mer. Senteret har også slike ting som paintball-bane, vannpark, klatreslott for barn, escaperoom, og mye mer som egner seg for små og store grupper. Du kan stikke innom og more deg i bare noen timer om du vil, eller booke hytte eller teltplass for overnatting. Trollparken er også et meget godt utgangspunkt om du vil på sykkeltur eller fottur inn i skogene eller opp på fjellene som ligger rundt dalen.

 • Trollpark Evje ligger like forby bygda Evje, og omtrent 72 kilometer rett nord for Kristiansand. Kjøretiden er cirka 1 time.

Sørlandsperlen Lyngør med sine hvite trehus.

Lyngør – Sørlandets vakreste småby?

Det er mange vakre småbyer på Sørlandet, og det spiller kanskje ikke så stor rolle hvilke av de du besøker. Likevel er det mange som mener at skal du først besøke en av de, bør dette være Lyngør. Bebyggelsen er fordelt på en rekke små holmer som ligger tett-i-tett med hverandre. Tidligere bodde det gjerne sjøkapteiner her, i pene små og hvitmalte hus, med stakittgjerde rundt danderte hager. Lyngør har også spilt en liten rolle i verdenshistorien. Det foregikk sjøslag i sundet under Napoleonskrigen, der den britiske marinen gjorde kort prosess med de felles danske og norske krigsskipene. Den lille byen har vunnet kåringer for sin skjønnhet, og også som det best bevarte tettstedet i Europa.

 • Det er 103 kilometer fra sentrum i Kristiansand til Lyngør. På veien dit vil du passere mange andre småsteder som er flotte å besøke. Kjøreturen uten stopp vil ta deg omtrent 1 time og 20 minutter.

Setesdal med sin vakre natur.  Foto: Synne Åkre

Setesdal – Opplev noen av de flotteste bygdene i Norge

Setesdal er navnet på dalen som strekker seg mellom Evje og vintersportsstedet Hovden, og der elven Otra renner gjennom. Langs veien ligger det flere koselige og små bygder som er verdt å kjøre innom. En av disse er Byglandsfjord, hvor du blant annet kan få deg en tur på vannet med den gamle vedfyrte dampbåten DS Bjoren. I Rysstad ligger Setesdalsmuseet som har utstillinger som viser kulturen, historien og tradisjonene i denne delen av Norge. I Valle finner du et topp klatresenter og Rygnestadtunet, et en fredet gård med bebyggelse fra 1500-tallet. Det er også et rikt utvalg av fiskeplasser, badeplasser og andre naturopplevelser i Setesdal. Om du vil bruke mer tid enn en dagstur, finner du alt fra campingplasser med hytter, til luksushotell i dalen.

 • Fra Kristiansand til Byglandsfjord i begynnelsen av Setesdal, er det cirka 75 kilometer. Strekningen kjører du på omtrent 1 time og 10 minutter.

Festningsgata i Kristiansand. I sentrum betaler du avgift på automat om du finner ledig oppmerket plass i gatene.

Parkering og trafikk med leiebil

Å parkere i Kristiansand er omtrent det samme som ellers i Norge. I sentrum betaler du avgift på automat dersom du finner ledig oppmerket plass i gatene. På hverdagene er det gratis å parkere i sentrum, mellom klokken 17.00 og 08.00 om morgenen. I helgene er det gratis etter klokken 13.00 på lørdag, og frem til mandags morgen. Alternativet er et av de mange parkeringshusene. I byens sentrum finner du over 10 av disse, eller privatdrevne parkeringsanlegg utendørs.

Å kjøre i sentrum av Kristiansand er enkelt og greit om du er vant til trafikken i skandinaviske byer. Det meste av sentrum er også kvadratisk, noe som gjør det enklere å orientere seg. I rushtiden kan det oppstå noe kø, spesielt i gatene som leder til på E18, og da i begge retninger, samt Setesdalsveien i nordlig retning.

Flyplass

Kristiansand Lufthavn kalles også Kjevik på folkemunne. Dette er en internasjonal flyplass som betjener Agder fylke og store deler av den sørlige delen av Norge. Fra Kjevik går det direkteruter til blant annet Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, samt til utenlandske byer som London, Gdansk og Amsterdam. Det er også mange charterflyvninger som har utgangspunkt på Kristiansand Lufthavn. Total betjener flyplassen i overkant av en million passasjerer i året.

Per i dag er det kun fire bilutleieselskap som er representerte på flyplassen i Kristiansand. Disse er Sixt, Hertz, Avis og Budget. De to sistnevnte deler skranke og personale, noe Avis og Budget også gjør på en rekke andre flyplasser. Terminalbygningen er ikke spesielt stor, og det er enkelt å finne frem til bilutleieselskapene.

 • Kristiansand Lufthavn ligger cirka 16 kilometer nord for sentrum. Kjøretiden med leiebil er omtrent 20 minutter dersom du velger den korteste ruten som går via Timenes og Hamre.
Meny