Leiebil London

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil England
 4. chevron_right
 5. Leiebil London

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i London

Sammenlign priser og finn billig leiebil i London fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i London gjennom oss.

London guide

Bilutleie London
Leiebil London

London er hovedstaden i Storbritannia, og sete for kongehuset, regjeringen og parlamentet. Byen ligger sørøst i England – på begge sider av elven Thames – og har 7,8 millioner innbyggere (2010). Regner man med storbyområdet med forsteder, stiger folketallet til omlag 14 millioner.

London er landets økonomiske, politiske og kulturelle sentrum samt et av verdens fremste bank- og forsikringsentra. Byen har mange universiteter, museer, teatre og kunstgallerier, og er en av verdens mest besøkte turistdestinasjoner.

 

Attraksjoner

London er kjent for å være en musikal- og teaterby, og har dessuten mange verdenskjente landemerker – deriblant Tower of London fra 1000-tallet, London Bridge, St. Pauls’s Cathedral (1675 – 1710), klokketårnet Big Ben, Parlamentsbygningen, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Buckingham Palace og pariserhjulet London Eye.

London med parlamentet og Big Ben.

Andre populære turistattraksjoner og severdigheter i London er bl.a. kunstgalleriet Tate Gallery, British Museum, Imperal War Museum, Madame Tussauds vokskabinett, Hyde Park, London Zoo og byens handlegate Oxford Street.

London arrangerer sommer-OL i 2012, og har i den forbindelse oppført sportskomplekset «Olympiaparken» – som ligger i Stratford (i østre del av byen).

I tillegg til å være et shoppingmekka for handlelystne, er London også kjent for sitt varierte uteliv. Man finner de tradisjonsrike engelske pubene overalt i hovedstaden, og byen har dessuten utallige nattklubber og konsertscener.

Utforsk London med leiebil

Om du er i London og får lyst til å se mer av England, har du veldig mye spennende å ta for deg. Du skal ikke kjøre langt for å komme til historiske steder som har vært viktige i verdenshistorien. Det er også et enormt utvalg av vakre småbyer å stikke innom, der livet og atmosfæren er ganske annerledes enn inne i verdensmetropolen. Her er noen forslag som er enkle å gjennomføre med leiebil fra London.

Stonehenge ble trolig satt opp for mellom 4000-5000 år siden.

Stonehenge – Verdenskjente steinmonumenter

Dette førhistoriske monumentet kjenner alle fra film, bilder og bøker. Stonehenge ble sannsynligvis først laget for mellom 4000 og 5000 år siden. Stedet har åpenbart hatt en sentral religiøs rolle i livene til folkene som bodde her, og over flere tusen år. Steinformasjonen er endret flere ganger, og gjenreist hver gang det har vært nødvendig. Hver enkelt av de oppreiste steinene er beregnet å veie omtrent 25 tonn. Hvordan menneskene på den tiden klarte å konstruere monumentene er uklart, og det er mange myter om både hvordan steinene kom på plass, og om hvilken funksjon de hadde. Stonehenge er Englands kanskje viktigste ikon og severdighet, og står på UNESCOs liste over verdensarv.

 • Det er 136 kilometer fra Trafalgar Square i sentrum av London frem til Stonehenge. Kjøretiden er omtrent 1 time og 40 minutter.
Windsor Castle er dronningen av England sitt ferieslott.

Windsor Castle – Dronningens ferieslott

Windsor Castle er det største slottet i verden som fortsatt er bebodd. Her holder Englands nåværende dronning til når det er helg, og Windsor brukes også i offisielle sammenhenger, for eksempel ved statsbesøk. Det ble først påbegynt på 1000-tallet av Vilhelm I av England (William the Conqueror). Deretter har slottet vært eid og brukt av hele 39 engelske regenter, med dronning Elizabeth II som den foreløpig siste. Du kan besøke store deler av slottet, det berømte kapellet St George’s Chapel, og ikke minst de flotte hagene som omgir Windsor Castle. Fra London med leiebil er dette en av de enkleste og mest populære kjørerutene. Slottet ligger ikke langt fra Heathrow, og et besøk hit kan kombineres med turer innom for eksempel Frogmore House & Gardens, Legoland Windsor og berømthetene Ascot Racecourse og Eton College.

 • Den korteste veien fra sentrum i London til Windsor Castle er omtrent 36 kilometer. Kjøretiden er da cirka 45 minutter.

Dover – Porten til England

Kysten sør for London byr på en rekke flotte badebyer, fine strender, naturopplevelser, og andre severdigheter. Det er ikke like lett å velge blant alle mulighetene på kysten, men et sikkert valg er å ta en kjøretur til Dover. Da kan du samtidig få med deg for eksempel den vakre historiske byen Canterbury, med den berømte katedralen, eller Leeds Castle som også ligger langs kjøreruten. I Dover får du sett mange historiske bygninger med imponerende arkitektur, og også Dover Castle som er over 2000 år gammelt. Byen har flere gode museer, og er også kjent for de hvite klippene som ligger langs denne delen av kysten. Det går for øvrig ferge fra Dover til Calais, dersom en svipptur innom Frankrike også frister.

 • Fra London sentrum til kystbyen Dover er det omtrent 123 kilometer. Kjøretiden uten stopp er cirka 1 time og 50 minutter.
Dover – porten til England.
Det verdenskjente universitetet i Oxford.

Oxford – Verdens vakreste universitetsby

Byen Oxford er kanskje mest kjent for sitt universitet. Her finnes det bevis for at det ble undervist på voksent nivå allerede i 1096. Universitetet i byen regnes som det nest eldste i verden, og eldst i den en engelsktalende delen av kloden. Bygningene i sentrum, og også på universitetsområdet, viser frem alle arkitektoniske stilarter som har eksistert i England frem til i dag. I tillegg til å være en av de vakreste og mest romantiske byene i England, kan Oxford skryte av å ha de beste museene, de eldste pubene og en avslappende og innbydende atmosfære. Det er verdt tiden å ta en dagstur fra London med leiebil, men det beste er å få med seg minst én overnatting i denne byen.

 • Distansen fra London sentrum til Oxford er 90 kilometer. Ved normal trafikk vil kjøreturen ta omtrent 1 time og 25 minutter.
Romersk bad i Bath, – det eneste stedet i England du finner varme kilder du kan bade i.

Bath – Romersk badeby midt i England

Bath ligger i Somerset, vest for London. Navnet gjenspeiler det at det finnes varme kilder i grunnen her. Da romerne regjerte i det meste av Europa, også på store deler av de britiske øyene, kalte de derfor byen Aquae Sulis. De bygde en rekke spa, hvorav restene av flere fortsatt står igjen. Bading og spa er fortsatt en viktig ingrediens i bylivet i Bath. Det er det eneste stedet i England hvor du finner varme kilder som du kan ta en dukkert i. I tillegg til de romerske bygningene, har byen mye gammel og praktfull arkitektur fra senere århundrer. Bath er derfor en av Englands største turistattraksjoner. Her er innbyggerne hyggelige og hjelpsomme, du finner gode serveringssteder overalt, og du har et enormt utvalg av museer, gallerier, monumenter og andre severdigheter å ta for deg.

 • Fra sentrum av London til Bath er det cirka 185 kilometer. Kjøretiden uten stopp vil bli omtrent 2 timer og 20 minutter.
Trafikken i sentrum av London med de kjente taxiene.

Parkering og trafikk med leiebil

Det er som regel vanskelig å finne parkering langs gatene i sentrum av London. Gateparkering betaler du for på automater, og som regel er parkeringsplassen avgiftsbelagt mellom klokken 08.30 og 18.30 fra mandag til lørdag. Ellers kan du som regel stå parkert gratis. Det er vanligvis langt bedre å satse på hotellparkering eller parkeringshus. Betjente parkeringsanlegg finner du mange av i byen. Selskapet NCP har over 100 av de, mens Q-park har rundt 20 store anlegg i sentrum.

Trafikken i Englands hovedstad kan være ganske stressende. Så fremt du ikke må bruke bilen, bør du heller velge metro eller buss når du skal rundt i sentrum. Trafikken er tett, spesielt i rushtiden, og rushtiden varer lenge i London. Utenfor London er trafikken naturligvis mye mer behagelig. England er et trygt land å kjøre i, og mange steder er det mye flott å se langs veiene.

 • Husk at i England kjører du på venstre side av veien. Er du ikke vant med dette bør du ha som vane å observere trafikken noen sekunder før du setter bilen i gir. Da er det mindre fare for at du legger deg i feil kjørefelt.

Flyplass

Det er seks flyplasser som betjener London, men kun tre av disse er aktuelle for de fleste som reiser dit. Heathrow er hovedflyplassen, med omtrent 80 millioner passasjerer årlig. Deretter følger Gatwick med cirka 45 millioner passasjerer, og Stansted med rundt 28 millioner årlige passasjerer.

Terminal 3 ved Heathrow flyplass.

Leiebil på Heathrow

Skal du hente eller levere leiebil på Heathrow bør du sette deg inn på forhånd hvor skranken til leiebilselskapet er. Flyplassen er stor og ikke spesielt oversiktlig om du er der for første gang. Skrankene til leiebilselskapene for de som skal hente bil finner du i terminal 2, 3, 4 og 5. For enkelhets skyld bør du derfor be om å få hentet bilen på den terminalen du også ankommer når du lander. Det samme gjelder når du skal levere leiebilen tilbake. Per i dag finner du Alamo, Enterprise, Europcar, Avis, Budget, Hertz, National og Sixt på Heathrow.

 • Fra Heathrow til Trafalgar Square i sentrum av London er det 26 kilometer, og en kjøretid på rundt 30 minutter.

Leiebil på Gatwick

Henting og levering av leiebil på Gatwick er noe enklere enn for de som lander på Heathrow. Gatwick har to oversiktlige terminaler (north og south), og leiebilselskapene har skranker i begge. Per i dag er Hertz, Alamo, Budget, Enterprise, Europcar, Avis, Sixt og National å finne på Gatwick.

 • Fra Gatwick til Trafalgar Square er det 45 kilometer, og en kjøretid på 1 time og 15 minutter.

Leiebil på Stansted

Stansted ligger alle kontorene til leiebilselskapene på et eget senter utenfor terminalbygningen (Car Rental Village). Dit kommer du deg med en egen buss som stopper utenfor terminalbygningen hvert tiende minutt. Leiebilselskapene du finner på Stansted er per i dag Alamo, Enterprise, Europcar, Avis, Budget, Hertz, National og Sixt.

 • Fra Stansted til Trafalgar Square er det 63 kilometer, og en kjøretid på 55 minutter.