Leiebil Tromsø

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Norge
 4. chevron_right
 5. Leiebil Tromsø

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Tromsø

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Tromsø fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Tromsø gjennom oss.

Tromsø guide

Bilutleie Tromsø
Leiebil Tromsø

Tromsø er, med et innbyggertall på rundt 66.000 (2010), Norges 7. største by. Byen er administrativt sentrum i Troms fylke, og ligger hovedsakelig på Tromsøya – men også med bydeler på Kvaløya og på fastlandet (Kvaløysletta og Tromsdalen).

Attraksjoner

Tromsø er særlig kjent for midnattssola, polarlyset og Ishavskatedralen (fra 1965). Siden 1800-tallet har byen også vært kjent som ”Nordens Paris”, på grunn av sine mange restauranter og pulserende uteliv. Mer lokalt er den kjent som studentby med verdens nordligste universitet (6.000 studenter) – og det spennende vitensenteret Polaria. Samisk språk, nordlysforskning, polarforskning, telemedisin, fiskeriforskning, musikk og ingeniørfag er særlig populære fagområder. Det finnes i tillegg flere høyskoler i byen.

Tromsø – bedre kjent som Nordens Paris.

Siden 2004 har Buktafestivalen vært en årlig tilbakevendende musikalsk begivenhet. Den blir arrangert i Telegrafbukta i juli måned.
Tromsø Alpinsenter er et skisportsanlegg i bydelen Kroken, der det også er gode forhold for langrenn i vintersongen.

Værtypen i Tromsø er jevnt over kjølig, på grensen mellom arktisk og temperert klima. Golfstrømmen har stor innflytelse her, og derfor fryser likevel ikke fjorden til. Normalt varierer temperaturen mellom -5 og +15 gjennom hele året, med et gennomsnitt i januar på -4 og i juli på +12.

Der er polarnatt mellom 21 nov. og 21 jan. og midnattssol mellom 21 mai og 21 juli. I disse periodene er forskjellen mellom dag- og natt-temperaturen svært liten.

Utforsk Tromsø med leiebil

Om du har leiebil i Tromsø og vil se mer av Nord-Norge, er det naturopplevelser du først og fremst vil ende opp med. Distansene kan imidlertid bli ganske drøye, noe som er helt vanlig på denne siden av jordkloden. Det bor ikke mye folk i landets nordligste fylker, og avstanden mellom bygder og byer kan være store. Trøsten er at du underveis vil kjøre gjennom unike landskap, med muligheter for spisepauser og overnatting om det trengs.

Vakker solnedgang på Senja.

Senja – En naturperle i Nord-Norge

En av de beste kjøreturene du kan ta fra Tromsø med leiebil går til øya Senja. Den enkleste måten å komme dit på i sommerhalvåret er å kjøre over Kvaløya, og deretter ta ferge til Botnhamn. På Senja kan du velge mellom en rekke koselige fiskevær og bygder. Flere av disse har utviklet seg veldig de siste årene, med rorbuer, hotell og hytter for besøkende, og alle slags aktiviteter som er fokusert på naturen. Hvalsafari og fisketurer er blant de mest populære. Om sommeren er det også flere arrangementer på Senja som er både morsomme og annerledes, for eksempel den intime Kråkeslottfestivalen og Senja Kultur og Fiskefestival som foregår i Gryllefjord. Om du ikke har vært på Senja før bør du vurdere å kjøre dit når du besøker Tromsø. Øya kan minne litt om Lofoten, men er langt fra like trafikkert av turister.

 • Fra Tromsø til fergekaia på Brensholmen er det cirka 55 kilometer. Kjøreturen og vil ta deg omtrent 1 time.
 • Merk deg at fergen mellom Brensholmen og Botnhamn på Senja går kun fra 30. april til den første uken i september. Antallet overfarter er 6 i døgnet.
Ringvassøya med sin nydelige natur ligger like utenfor Tromsø.

Ringvassøya – Kort vei til fisketurer og naturopplevelser

Ringvassøya ligger kun en kort kjøretur unna Tromsø, og passer perfekt til en dagstur med leiebil dersom du vil oppleve nydelig natur. Selv om øya er Norges 6. største, bor det ikke mer enn omtrent 1300 mennesker her. De fleste av disse holder til i de små bygdene Hansnes, Hessfjord, Skarsfjord og Indre Kårvik, hvor turisme er blitt en del av levebrødet til flere. Om du vil ta et opphold på Ringvassøya finner du feriehjem og hytter til leie. Noen av de tilbyr båtturer for de som vil prøve seg på havfiske, eller dra på hvalsafari. Du finner også hytter til leie hvor du får låne fiskeutstyr om du vil prøve å fiske etter ørret i ferskvannene og elvene på øya.

 • Fra Tromsø til Hansnes på Ringvassøya er det cirka 63 kilometer. Kjøretiden er omtrent 1 time og 5 minutter.

Lyngsalpene – Eldorado for toppturer hele året

Denne fjellkjeden byr på noen av de flotteste toppene i Norge, og tiltrekker seg skikjørere, klatrere og fjellvandrere fra hele verden. Toppturer på Lyngsalpene er kanskje mest populært blant de som driver med ekstreme former for skikjøring, men flere av tindene er tilgjengelige også for de som er mindre erfarne. På sommerstid er dette også et område hvor du kan oppleve den Nordnorske naturen og midnattssolen på sitt vakreste. Skisesongen varer som regel fra oktober til slutten av april, med mars og april som de beste månedene. Midnattssolen kan du få med deg fra mai og utover sommeren, frem til midten av august. Husk at alle fjell kan være lunefulle, spesielt om vinteren, og det er viktig å ivareta sikkerheten. Om du ikke er veldig fjellvant bør du booke toppturene med et av de mange erfarne selskapene som tilbyr guidede turer på Lyngsalpene.

 • Den korteste ruten mellom Tromsø og Lyngen er cirka 77 kilometer. Kjøretiden inkludert fergeturen mellom Breivikeidet og Svensby er omtrent 1 time og 45 minutter.
 • Du kan også kjøre til Lyngen uten å måtte ty til ferge. Ta av mot sør når du kommer til Fagernes, og følg skiltene derfra til Lyngen. Distansen er da 132 kilometer, med en kjøretid på omtrent 2 timer.
Lyngsalpene
Nordkapplatået er spesielt vakkert om sommeren når midnattssolen ligger i horisonten.

Nordkapplatået – Besøk verdens ende

Egentlig er ikke klippen Nordkapplatået Europas nordligste punkt, selv om den gjerne markedsføres som dette. Tittelen tilhører faktisk Knivskjellodden som ligger rett i nærheten. Nordkapplatået er likevel mer interessant å besøke, og byr på en sterkere naturopplevelse i manges øyne. På platået ligger det et besøkssenter 307 meter over havet. Derfra får du en blendende utsikt over havet utenfor, noe som er spesielt vakkert om sommeren når midnattssolen ligger i horisonten. Kjøreturen til Nordkapp fra Tromsø er imidlertid ganske lang, og mange foretrekker å bruke mer enn en dag. Det fine med det er at turen går forbi mange hyggelige småbygder, innom fjorder og fjell, og med en rekke vakre steder å stoppe på.

 • Fra Tromsø til Nordkapp i Finnmark er det 615 kilometer. Kjøretiden er på omtrent 8 timer og 30 minutter.

Parkering og trafikk med leiebil

I Tromsø, som ellers i det meste av Norge, kan du kun parkere i gatene der det er skiltet med P. Skiltet forteller hvor lenge bilen kan stå, og til hvilke tider det kreves avgift. Normalt er parkeringsplassene avgiftsbelagt kun i arbeidstiden på ukedager, men merk deg at noen steder må du betale hele døgnet (dette vil vises på skiltet). Du betaler avgiften på parkeringsautomatene som står på fortauene, og legger kvitteringen godt synlig i bilens frontrute. Du finner også flere parkeringsplasser i sentrum hvor du kan stå parkert hele døgnet mot å betale avgift.

Trafikken i Tromsøs sentrum er så godt som aldri et problem. Det er enkelt å finne frem, bilistene er stort sett vennlige og høflige, og du vil neppe støte på noen vanskeligheter. Merk deg at så godt som alle stopper for fotgjengere i Norge og bøtene for å unnlate og gjøre dette kan bli høye.

Flyplass

Tromsø Lufthavn ligger på selve Tromsøya, med kort avstand inn til sentrum av byen. Flyplassen er et knutepunkt for flyrutene til Finnmark, og har også direkteruter til blant annet Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. I tillegg er det et lite antall internasjonale flyruter fra Tromsø, blant annet til Frankfurt, Helsinki, Gdansk og Krakow. I sommerhalvåret går det også fly til andre byer i Europa, som London, Brussel, Zürich, München og Amsterdam.

De seks selskapene som tilbyr leiebil på flyplassen i Tromsø er samlet i terminalbygningens første etasje (bakkeplan), like ved innsjekkingsskrankene. Per i dag er dette Avis, Europcar, Budget, Hertz, Sixt og Rent A Wreck.

 • Fra Tromsø Lufthavn til sentrum av byen er det kun 4,7 kilometer. Kjøretiden er omtrent 10 minutter.