Leiebil Helsinki

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Finland
 4. chevron_right
 5. Leiebil Helsinki

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Helsinki

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Helsinki fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Helsinki gjennom oss.

Helsinki guide

Bilutleie Helsinki
Leiebil Helsinki

Helsinki, eller Helsingfors, er Finlands hovedstad og ligger helt sør i Finland ved Finlandsgulfen som er en arm av Østersjøen. Byen har en befolkning på 604 380 (2012) innbyggere. Både finsk og svensk er offisielle språk. Helsingfors er det opprinnelige navnet på byen og det den kalles på svensk.

Helsingfors ble grunnlagt i 1550, 300 år etter at svenskene hadde inntatt landet, av svenskekongen Gustav Vasa. Men det var liten befolkning i byen og dette endret seg ikke før Russland erobret Finland i 1808 og Finland kom under den russiske tsar. Finland ble selvstendig i 1917 etter den russiske revolusjon samme året.

Attraksjoner

Byen har et rykte på seg for å være god på design, og i 2009 ble byen valgt til å være World Design Capital i 2012. Samtidskunstmuseet designet av Steven Holl er et interessant eksempel på moderne arkitektur. Det er også populært å besøke den fasjonable Nokia-butikken i Aleksandergatan midt i sentrum.

Mange karakteriserer byen som «befriende annerledes», den er avslappet med et bra natteliv, har gode shoppingmuligheter og mange museer. Også sauna- og bademulighetene er gode, for eksempel i den vakre svømmehallen Yrjönkatu fra 1928.

Like utenfor byen på noen øyer ligger borgen Sveaborg som er et av verdens største kystfort og ble påbegynt av svenskene i 1748. Stedet som står på UNESCOS verdensarvliste er et populært utfartssted spesielt om sommeren.

Mange karakteriserer Helsinki som befriende annerledes.

Utforsk Helsinki med leiebil

Helsinki er en spennende by å besøke, men du har ikke opplevd Finland før du har sett skjærgården, skogene, innsjøene og de mange middelalderbyene. Med leiebil kommer du deg enkelt til mange flotte steder i nærheten av hovedstaden. Veinettet er godt utbygd, og de viktigste strekningene har som regel en bra motorvei. Her er noen forslag til kjøreruter når du vil utforske Suomi.

Middelalderbyen Porvoo ble etablert på slutten av 1300-tallet.

Porvoo – Middelalderby nært Helsinki

Middelalderbyen Porvoo ligger innen kort kjøreavstand fra Helsinki, på kysten øst for hovedstaden. Den ble etablert på slutten av 1300-tallet, men den bevarte bebyggelsen du ser i dag er for det meste fra 1700- og 1800-tallet. I sentrum av den vakre gamlebyen finner du en av Finlands flotteste kirkebygg, Porvoo-katedralen fra år 1410. I tillegg til de idylliske smågatene og arkitekturen, er Porvoo kjent for å ha mange hyggelige spisesteder og kaféer, samt flere spennende museer. Om du kjører innom bør du smake på byens kjente Runeberg-kake, oppkalt etter den finske nasjonal-poeten J.L. Runeberg som bodde her.

 • Det er kun 51 kilometer fra Helsinki til Porvoo, og du kjører nesten hele strekningen på motorvei. Med leiebil bruker du omtrent 40 til 45 minutter hver vei.
Nasjonalparken Nuuksio har flere små innsjøer og vann, er du heldig får du kanskje øye på et flyveekorn!

Nuuksio – Nasjonalpark med flyveekorn og ulv

Nasjonalparken Nuuksio viser frem noe av det vakreste med finsk natur. Den ligger også veldig nært Helsinki, og er derfor et perfekt sted å dra innom om du vil litt bort fra storbylivet. I Nuuksio går man gjerne på tur i skogene som går gjennom dalfører og søkk som ble dannet under den siste istiden. Trærne er eldgamle og eventyraktige, det er mange små innsjøer og vann der, og er du heldig får du sett noen av dyrene som holder til i Nasjonalparken. Foruten blant annet ulv, rev og elg, finnes det også flyveekorn i Nuuksio. Besøk også natursenteret Haltia om du drar innom nasjonalparken. Der er interessante utstillinger som beskriver livet i parken, og en hyggelig kafé og restaurant.

 • Fra Helsinki til natursenteret Haltia i Nuuksio nasjonalpark er det 32 kilometer. Turen går innom nabobyen Esbo og tar omtrent 1 time og 5 minutter med bil.
Vannparken Sapokka i Kotka.

Kotka – En viktig by i Finlands historie

Et godt stykke forbi Porvoo, og østover fra Helsinki, ligger kystbyen Kotka. Tradisjonelt er Kotka regnet som en av landets viktigste sentre for sjøfart og handel, og også som et viktig sted forsvarssammenheng. I dag har utdannelse og kultur en mer sentral posisjon. Her finner du mange spennende museer, de fleste fokusert på militær- og maritim historie. Byen er også ganske vakker. Ikke like gammel og ærverdig som Porvoo, men med trivelige strøk der du finner hyggelige kaféer å slå deg ned på. Ta turen innom en eller flere av byens kjente parker om du drar på besøk til Kotka, for eksempel vannparken Sapokka, Sibelius-parken, eller Katariina-parken ved festningsruinene til borgen Svensksund.

 • Fra Helsinki til Kotka er det 133 kilometer, og du kjører nesten hele strekningen på motorvei. Turen vil ta omtrent 1 time og 45 minutter hver vei.

Hämeenlinna – Kjent festning og Sibelius’ fødested

Hämeenlinna er en by et stykke nord for Helsinki, som på svensk kalles Tavastehus. Den regnes som en av landets viktigste byer på flere vis. Den er også blant de eldste, og var et senter allerede i vikingtiden. Da svenskene regjerte i Finland i middelalderen, bygget de et imponerende festning på en øy nært Tavastehus. På finsk heter festningen Hämen Linna, og derav navnet på byen. Festningen ble senere flyttet til innsjøen Vanajavesi som ligger like nord for byen. Festningen er ansett som en av landets beste severdigheter. I tilknytning til festningen er det en flott park, med bademuligheter og aktiviteter som passer for folk i alle aldre. Hämeenlinna er også kjent som den store finske komponisten Jean Sibelius sitt fødested, og byen har naturligvis et bra museum for de musikkinteresserte.

 • For å komme fra Helsinki til Hämeenlinna kjører du rett nordover på motorveien E12. Strekningen er cirka 100 kilometer lang, og turen tar normalt 1 time og 5 minutter med bil.
Festningen Hämen Linna – derav navnet på byen.

 

Turku var tidligere hovedstaden i Finland.

Turku – Finlands mest livlige by

Turku kalles på svensk Åbo, og var tidligere hovedstaden i Finland. Byen er også den eldste i landet. Den fikk sannsynligvis bystatus en gang på 1200-tallet, på tiden da denne delen av landet var en kasteball mellom stormaktene Sverige og Russland. Byen er kjent for å være både vakker og spennende. En god del av arkitekturen i sentrum er fra middelalderen, det ligger en flott katedral her, og i Turku er det svært mange festivaler, konserter og andre kulturelle arrangementer. Foruten å besøke noen av byens mange museer, severdigheter og gode restauranter, kan du ta for deg de pene omgivelsene, parkene og skjærgården. Har du med deg barn bør Mumilandet besøkes, et eldorado for alle som liker Tove Jansons barnebøker.

 • Det er 167 kilometer fra Helsinki til Turku. Du kjører så godt som hele strekningen på motorvei, og vil normalt bruke cirka 2 timer på turen.
Det er sjelden voldsomme køer i Helsinki.

Parkering og trafikk med leiebil

Relativt store byer som Helsinki er som regel ikke de letteste å finne gateparkering i. Byen har tre soner for parkering, der sone 1 og 2 er i sentrum. Prisen for parkering er dyrest i sone 1, og reduseres ettersom du beveger deg lenger bort fra sentrum. Som i de fleste andre land og byer er det kun tillatt å parkere på oppmerkede plasser. Det er god skilting som forteller deg hvilke tidspunkt som gjelder for gratis parkering. Du betaler enten på automatene som står på fortauene, eller med mobiltelefonen. Med mobilbetaling må du registrere deg først hos et av selskapene som tilbyr denne løsningen (EasyPark, eParking, Parkman eller Spottery).

Å kjøre i sentrum av Helsinki er relativt enkelt. Det er sjelden voldsomme køer, men naturligvis mer tett trafikk når folk skal til og fra jobb. Gatene er godt skiltet, men det er en god del enveiskjøringer her, og det anbefales å ha navigasjon i leiebilen.

Flyplass

Helsinki-Vantaa International Airport ligger like nord for sentrum av Finlands hovedstad. Dette er den soleklart mest trafikkerte flyplassen i landet, med over 20 ganger flere passasjerer enn flyplassen i Oulo, som er neste på listen. Fra det meste av storbyer i Europa går det direktefly til Finlands hovedstad. Helsinki-Vantaa er en veldrevet og oversiktlig flyplass. Den er flere ganger kåret til en av de beste og mest brukervennlige i Europa.

Det er også orden på skrankene og kontorene til leiebilselskapene. Hertz, Alamo, Budget, Enterprise, Avis, Sixt, National og Europcar er samlet i samme område i korridoren mellom terminal 1 og terminal 2. Dette gjør det enkelt både for de som skal levere leiebil, og de som skal plukke opp bilen når de ankommer Helsinki. Unntaket er lavprisselskapet Rental Cars, som har skranke i forbindelse med flyplassens parkeringsanlegg.

 • Fra sentrum i Helsinki til flyplassen er det cirka 21 kilometer. Den raskeste ruten er når du tar Europavei 12 så snart du kommer deg ut av sentrumsgatene. Tidsbruken vil da bli omtrent 40 minutter.
Helsinki-Vantaa International Airport – et fly går ned for landing.