Leiebil Hämeenlinna

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Finland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Hämeenlinna

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Hämeenlinna

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Hämeenlinna fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Hämeenlinna gjennom oss.

Hämeenlinna guide

Bilutleie Hämeenlinna
Leiebil Hämeenlinna

Hämeenlinna (på svensk: Tavastehus) er en by og kommune i hjertet av den historiske provinsen Häme sør i Finland. Byen har 67 340 innbyggere (2012) og ligger 100 km nord for hovedstaden Helsinki. Byen er hovedsakelig finskspråklig.

Hämeenlinna er fødestedet til Finnlands mest kjente klassiske komponist, Jean Sibelius (1865 – 1957). En av de store severdighetene er hans barndomshjem som er gjort om til museum

Det middelalderske Häme Castle ligger i byen, og er en stor attraksjon. Byggingen av slottet har vært koblet til den svenske korsfarernes ferd på 1200-tallet, men det finnes ingen beviser på det så slottets alder er omstridt. Slottet ble brukt som fengsel fra 1800-tallet til 1953 da en massiv restaurering ble igangsatt. Det har vært et museum siden 1988. Holy Cross Church like nord for Hämeenlinna er en gotisk kirke fra Middelalderen av rød murstein med mange malerier og skulpturer.

Like utenfor byen ligger natur- og rekreasjonsparken Aulanko fra 1800-tallet som er utstyrt med utkikkstårn, romantiske bygninger i stein, kunstige dammer og sjeldne plantearter. Parken har også et hotell, og foruten de gode turmulighetene i området finnes det mange friluftsaktiviteter som golf, riding og kajakk. I et velværesenter kan en nyte spa eller sauna.

Hämeenlinna  har en industri basert på  metall-, tre- og næringsmiddelindustri.

Den nærmeste store flyplassen er Tampere-Pirkkala lufthavn som ligger i Tampere 79 km nord for sentrum.