Leiebil Stavanger

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Norge
 4. chevron_right
 5. Leiebil Stavanger

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Stavanger

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Stavanger fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Stavanger gjennom oss.

Stavanger Guide

Stavanger er den fjerde største byen i Norge, med omtrent 135 000 innbyggere. Byen og området har spilt en viktig rolle i eldre norsk historie, spesielt under vikingtiden. Siden 1969 har Stavanger utviklet seg til å bli oljehovedstaden i Norge. Her har de største internasjonale og norske oljeselskapene kontorer, sammen med flere statlige institusjoner som er tilknyttet oljenæringen.

Byen har også et universitet, og studentene setter et sterkt preg på utelivet i Stavanger. Det arrangeres en rekke spennende og populære festivaler her, og så godt som året rundt.

I Stavanger finner du et høyt antall museer, gallerier, konsertscener og andre kulturinstitusjoner. Byen ble valgt som europeisk kulturhovedstad i 2018.

Attraksjoner

Restauranttilbudet og utelivet i Stavanger er utvilsomt blant de beste i Norge. Sammen med alle konsertene og festivalene gjør dette sitt til at det alltid er folksomt og livat i byens sentrum.

Ved siden av utelivet og kulturinstitusjonene, er det naturen som er den viktigste attraksjonen i dette området av Norge. Det er kort avstand fra sentrum til noen av de vakreste og beste strendene du finner i Norge. Klimaet i regionen, og det at det er langgrunt mange steder, gjør at badetemperaturen kan bli meget behagelig om sommeren.

Det er også kort avstand til vakre fjorder og øyer når du er i Stavanger. Blant annet ligger Lysefjorden, med berømthetene Preikestolen og Kjerag, kun en kort bil- eller båttur unna.

Utforsk Stavanger med leiebil

Mange mener at Stavanger er Norges beste by å bo i eller besøke, og spesielt om sommeren. Det skyldes ikke bare byens sterke økonomi, og derav kulturen og alt som skjer i sentrum, men også de vakre omgivelsene. I denne delen av Norge ligger det unike naturopplevelser tett-i-tett. Velkjente severdigheter som Preiekestolen og Kjerag er kun en kort kjøretur unna med leiebil, de billedskjønne sørlandsbyene er innen rekkevidde, og du kan oppleve noen av de vakreste fjordene og fjellene Norge har å by på. Her er noen forslag til kjøreturer med Stavanger som utgangspunkt.

på toppen av Preikestolen får du en fantastisk utsikt over Lysefjorden.

Preikestolen – Fylkets mest kjente severdighet

Preikestolen ligger et stykke inne i Lysefjorden, der du også har Lysebotn og Kjerag helt i enden. Den unike fjellformasjonen er velkjent også utenfor norske landegrenser. For noen få år siden var Preikestolen åsted for en scene i en av Mission Impossible-filmene med Tom Cruise i hovedrollen. I motsetning til Cruise trenger ikke du klatre opp den massive og bratte fjellveggen, men kan i stedet gå. På toppen vil du få utsikt over et av Norges vakreste landskap.

Merk deg at du ikke kan kjøre helt frem. Bilen setter du fra deg på parkeringsplassen til Preikestolhytta, og derfra går du videre på oppmerkede stier. Turen til fots tar omtrent 2 timer hver vei (distansen er 3,8 kilometer, med en elevasjon på omtrent 330 meter). Husk å ta på deg egnede klær og sko, og sett deg inn i det sikkerhetsmessige på forhånd. Det er flere steder på ruta som passer til en rastepause, og du finner gode bademuligheter på veien frem til Preikestolen.

 • Hvis du skal kjøre leiebil fra Stavanger til Preikestolen er det enklest og raskest å ta den undersjøiske tunellen (Ryfast) til Tau, og kjøre videre derfra via Jørpeland. Distansen er da 39 kilometer, og du vil bruke omtrent 40 minutter.

Obrestad Fyr – Ta en natt som fyrvokter

Å besøke gamle fyrhus er populært over hele verden, også på Norges sørlige ende. Der ligger det en rekke av de som har vært meget viktig for skipstrafikken og handelen langs norskekysten. Havet utenfor kan være lunefullt, og det er mange uheldige sjeler som har forlist i Nordsjøen. Obrestad Fyr er et naturlig valg om du besøke ett av de unike fyrhusene. Det ble bygget i granitt i 1873, mens en fyrmesterbolig og fyrbetjentbolig kom til noen få år senere. Fyrhuset og de tilhørende boligene ligger nydelig til i landskapet, på en liten forhøyning rett ved havet. Du kan overnatte på Obrestad Fyr om du booker på forhånd, noe som er blitt populært på flere fyrhus langs kysten av Norge.

 • Det er omtrent 43 kilometer fra sentrum i Stavanger til Obrestad Fyr via Bryne. Kjøreturen vil ta cirka 55 minutter.
Obrestad fyr og de tilhørende boligene ligger nydelig til i landskapet, på en liten forhøyning rett ved havet.
Bryggen i den gamle Hansabyen Bergen.

Bergen – Byen mellom de syv fjell

Den gamle Hansabyen Bergen er den nest største i Norge, med omtrent 285 000 innbyggere. Selve byen er verdt et besøk om du er i Stavanger og vil se mer av den norske vestkysten. Store deler av Bergen sentrum er vakkert, med den velkjente Bryggen som det største trekkplasteret. Her finner du en noen av landets mest kjente severdigheter, mange gode spisesteder, shoppingmuligheter, og kulturarrangementer og aktiviteter for folk i alle aldre.

Omgivelsene til byen er også noe innbyggerne kan skryte av. Den ligger mellom syv fjell på den ene siden, og har den unike skjærgården Øygarden på den andre siden, et område som består av over 1500 øyer og holmer. Selve turen fra Stavanger til Bergen med leiebil er i seg selv en flott opplevelse. Du kjører langs kysten i et av de flotteste landskapene i Norge.

 • Det er ikke mer enn 210 kilometer fra Stavanger til Bergen, men kjøretiden kan bli på 4 og 6 timer om du kjører E39. Kystveien til Bergen inkluderer to overfarter med bilferge.
Svandalsfossen ligger nesten innerst i Saudafjorden.

Svandalsfossen – Naturopplevelse og dusj i samme slengen

Svandalsfossen ligger nesten innerst i Saudafjorden, en ganske enkel kjøretur fra Stavanger med leiebil. Fossen er en av de vakreste i Norge, og er en del av den Nasjonale turistvegen Ryfylke. Til tross for at det er enkelt å komme seg hit, er det som regel ikke tettpakket med besøkende. Det i seg selv gjør naturopplevelsen enda bedre. Svansalsfossen har to fall som til sammen er på 180 meter. Fossen er godt synlig fra veien når du nærmer deg Sauda, men du anbefales på det sterkeste å ta en nærmere titt på den. Parker bilen ved riksveien, og gå trappene opp til utkikkspunktet, og gå under broen som krysser vannfallet. Fra utsiktspunktet ser du også hele fjorden om det er godvær, og bygdene som ligger langs fjordkanten. Husk å ta med tørre klær og en håndduk!

 • Fra Stavanger til Svandalsfossen er det 142 kilometer, og kjøreruten går via den undersjøiske tunellen Ryfast.
 • Turen inkluderer en overfart med bilferge mellom Hjelmeland og Nesvik. Normalt vil du bruke omtrent 2 timer og 45 minutter på hele strekningen.

Egersund – Vakker sørlandsby nært Stavanger

Det er mange vakre og idylliske småbyer langs kysten av Norge, og kanskje spesielt på denne delen av landet. Skal du velge ut en av de for å ta et besøk, bør Egersund stå på listen. Byens beliggenhet gjorde den stor innen fiskeindustrien, og etter hvert ble Egersund kjent som stedet der noen av landets største redere hadde base. Byens sterke økonomi over lang tid er noe som gjenspeiles spesielt i den velholdte og preserverte gamlebyen. Sentrum er dominert av typiske hvitmalte sørlandshus, du finner en rekke gode hotell og spisesteder der, og byen er kjent for sine mange gallerier og museer som holder høy standard. Egersund er også et godt utgangspunkt om du vil aktivisere deg på ferien, for eksempel med laksefiske, havfiske, turer i skog og fjell, bading (en av regionens flotteste strender ligger rett utenfor byen) og andre naturopplevelser.

 • Den raskeste veien fra Stavanger til Egersund går innenlands på E39. Distansen er da cirka 75 kilometer, med en kjøretid på 1 time og 15 minutter.
 • Hvis du vil kjøre langs kysten må du ta av fra E39 og inn på Fylkesvei 44 som går mot Bryne. Distansen vil da bli cirka 84 kilometer, med en kjøretid på 1 time og 35 minutter.

Parkering og trafikk med leiebil

Selskapet Stavanger Parkering drifter det aller meste av parkeringsplasser i byen. Hvis du vil sette fra deg bilen på gateplan må du benytte oppmerkede parkeringsplasser. Du betaler avgift på automater som står på fortauene, og kan bruke både kontanter og kort. Laster du ned Stavanger Parkering sin betalings-app kan du bruke smarttelefon til å betale med. Fordelen med appen er at du du betaler kun for den faktiske tiden du står parkert, og du trenger ikke returnere til bilen om du vil forlenge tiden du står på parkeringsplassen. Selskapet har 7 innendørs parkeringsanlegg i sentrum. Der finner du også ladere til el-biler. For øvrig er det redusert pris for betaling for de som kjører elektriske biler.

Å kjøre bil i norske byer, Stavanger inkludert, er som regel særdeles enkelt. Selv om også denne byen har mange enveiskjørte gater, og noen få områder i sentrum som er bilfrie, møter du neppe på noen problemer. Skiltingen er god, og de andre bilførerne som regel vennlige og rolige. Merk deg at i Norge overholder så godt som alle påbudet om å stoppe for fotgjengere som skal krysse gaten. Boten for å unnlate å gjøre dette er høy.

Å kjøre utenfor byene i Norge er som regel en behagelig opplevelse det også. De fleste sjåfører kjører rolig og i henhold til fartsgrensene. Vær imidlertid oppmerksom på at det i utkantstrøk kan komme dyr i veien, både gårdsdyr og ville dyr som elg og hjort.

Flyplass

Flyplassen utenfor Stavanger kalles internasjonalt Stavanger Airport. Lokalt brukes ofte Sola Lufthavn, i og med at flyplassen ligger i Sola kommune. Sammen med Trondheim Lufthavn er Stavanger Lufthavn Norges tredje største flyplass målt i antall årlige passasjerer (begge betjener omtrent 4,5 millioner passasjerer i året). Per i dag har flyplassen direkteruter innenlands til Oslo, Bergen, Trondheim, Sandefjord og Kristiansand. I tillegg kan du fly direkte fra Stavanger til 10 andre europeiske byer, blant annet Amsterdam, København, London og Gdansk.

Stavanger flyplass er ikke spesielt stor, og det er enkelt å finne selskapene som tilbyr bilutleie der. For tiden har Sixt, Budget, Avis, Hertz og Europcar skranker og leiebiler på Sola. Alle fem holder til i bygningen som ligger rett utenfor terminalen. Leiebilene deres er parkert like i nærheten, og du vil ikke trenge transport for å komme dit.

 

 • Stavanger Lufthavn ligger cirka 17 kilometer sør for sentrum av byen. Kjøretiden er vanligvis mellom 15 og 20 minutter.