Leiebil Florø

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Norge
  4. chevron_right
  5. Leiebil Florø

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Florø

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Florø fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Florø gjennom oss.

Florø guide

Bilutleie Florø
Leiebil Florø

Florø er en by i Flora kommune i Sunnfjord i Sogn og Fjordane fylke. Florø ligger helt ytterst på øya Florelandet mellom Botnafjorden og Solheimsfjorden, og er Norges vestligste by. Den har 8642 (2012) innbyggere.

Florø ble opprinnelig opprettet i 1860 på grunn av godt sildefiske i havområdet, og byopprettelsen ble bestemte fra høyeste hold av Stortinget. Florø fikk først status som ladested, det vil si en by med begrensede rettigheter. Fordi Florø ble planlagt som en by og ikke bygd opp etter hvert slik som mange norske tettsteder, er gatenettet utformet som en storby. Strandgata er en travel og hyggelig handlegate og etter de siste årenes oppussing er den blitt brosteinsbelagt.  Kommunen er flere ganger kåret til den triveligste bykommunen i landet, og ble utdelt «Miljøbyprisen» i 1998.

Næringslivet i kommunen er eksportrettet, hovednæringene er fiskeindustri med både havfiske og oppdrett, skipsbygging og servicenæring. Florø er også en viktig forsyningsbase for oljeindustrien og har en godt utbygd havn. Florø er et av anløpsstedene til Hurtigruten.

Kystmuseet i Sogn og Fjordane ligger i Florø. Museet viser ikke bare til fortidens natur- og kulturforhold langs kysten, men også nåtidens kultur.

Florø lufthavn befinner seg 2 km nordøst for byen.