Leiebil Ålesund

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Norge
  4. chevron_right
  5. Leiebil Ålesund

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie i Ålesund

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Ålesund fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Ålesund gjennom oss.

Ålesund guide

Bilutleie Ålesund

Leiebil Ålesund

Ålesund ligger på vestkysten i Møre og Romsdal fylke, og har 44.000 innbyggere (2012). Byen ligger i landskapet Sunnmøre, og er Norges 11. største by.

Ålesund er et betydelig handels- og kultursentrum for regionen, og har dessuten en viktig eksporthavn – der eksportvarene først og fremst er fisk og fiskeprodukter. Skipsruten «Hurtigruten» (som går mellom Bergen – Kirkenes) ankommer havnen i Ålesund daglig, og sommerstid kan man ta Hurtigruten fra Ålesund til Geiranger.

Byen strekker seg over flere øyer, og bysentrum ligger på Aspøya og Nærvøya. Ålesund ble rammet av en bybrann i 1909, og store deler av sentrum ble totalskadet. Idag er byen kjent for sin arktiektur i jugendstil med tårn, spir og ornamenter.

Ålesund er kjent for sin arkitektur i jugendstil.

Atlanterhavsparken i Ålesund.

Attraksjoner

Noen populære turistattraksjoner i Ålesund er bl.a. Ålesund kirke fra 1909, Ålesund Museum – med sine kulturhistoriske utstillinger innen fangst, fiske og sjøfart, Middelaldermuseet med sine arkeologiske utgravinger, Fiskerimuseet, Sunnmøre Museum – et friluftsmuseum/folkemuseum med utstillinger av hus og båter, Borgund kirke – med sin kjerne fra middelalderen samt kunstmuseet KUBE.

3 km vest for sentrum ligger Atlanterhavsparken, som er Ålesunds Akvarieanlegg. Dette er et av Nord-Europas største saltvannsakvarium, der besøkende kan lære mer om dyrelivet i Atlanterhavet.

Utforsk Ålesund med leiebil

I tillegg til å være en av Norges vakreste byer, har Ålesund mye å by på for de som vil dra på utflukter med leiebil. Naturen er det store trekkplasteret. De som har tid bør få med seg både øyene som ligger utenfor byen, og de imponerende fjellene og fjordene som dominerer hele regionen. Nedenfor finner du noen forslag til utflukter. Den første, en kjøretur til Trollstigen, tar deg langs brorparten av strekningen som heter Atlanterhavsvegen, angivelig den flotteste bilveien i verden.

Trollstigen – en av Norges mest kjente severdigheter

Trollstigen er en strekning på fylkesveg 63 som bukter seg opp fjellet, og er en del av fjellovergangen som forbinder Åndalsnes med bygda Valldal. Veistrekningen anses som en av landets mest kjente turistattraksjoner og severdigheter. Det høyeste punktet er 850 meter over havet, hvor du finner et flott opparbeidet utsiktspunkt med et spektakulært panorama. Der finner du også en kafé, suvenirbutikk, toaletter, og muligheter for en spasertur langs fjellskråningen, med bro over Stigfossen. Merk deg at Trollstigen er vinterstengt og åpen kun fra omtrent slutten av mai til begynnelsen av oktober.

  • Fra Ålesund til Trollstigen er det omtrent 120 kilometer hvis du kjører via Helland i retning Åndalsnes. Kjøreturen vil vanligvis ta cirka 2 timer og 15 minutter.

Spektaktulære Trollstigen med sine skarpe svinger oppover fjellet.

Alnes fyr ligger på Godøy utenfor Ålesund.

Alnes Fyr – en kort kjøretur fra Ålesund

Dette vakre fyret ligger på Godøy utenfor Ålesund. Dit er det mulig å kjøre hele veien frem via de undersjøiske tunnelene som går til Ellingsøya og Valderøya, og videre over broen til Godøya. Alnes Fyr ble bygget i 1869, da med tranlampe oppe i tårnet, og egen fyrmester med familie som bodde der året rundt. Det er ombygget flere ganger, og versjonen du ser i dag er fra 1937. I tillegg til å oppleve det vakre fiskeværet Alnes, får du muligheten til å komme deg opp i fyrtårnet og nyte utsikten over havet derfra. Kaféen som tilhører fyrhuset er kjent for sine hjemmelagde kaker, og har også en historisk utstilling å by på.

  • Det er ikke mer enn cirka 20 kilometer fra Ålesund sentrum til Alnes Fyr. Turen med leiebil tar dermed som regel under 25 minutter.

Atlanterhavsparken har et unikt akvarium med fisker og sjødyr som lever langs Norskekysten.

Atlanterhavsparken – Like utenfor sentrum av Ålesund

Atlanterhavsparken er Norges første vitensenter for alt som har med havet å gjøre. Her kan du oppleve og lære om alle artene som lever i våre egne farvann. Senteret har blant annet et helt unikt akvarium med fisker og sjødyr som lever langs Norskekysten, og Europas største utendørsbasseng der det svømmer steinkobber (en sel-art). Disse får du sett på nært hold, også fra det tilknyttede undervannsobservatorium. Atlanterhavsparken har også en vannlekepark for barn, en liten park med otere, en pingvinpark, kafé, og flere aktiviteter som engasjerer folk i alle aldre.

  • Du finner Atlanterhavsparken en kort kjøretur på i overkant av 3 kilometer vestover fra sentrum i Ålesund. Med bil tar turen deg under 10 minutter.

Geiranger Skywalk – Se Geirangerfjorden fra Dalsnibba

Dette utsiktspunktet kan skryte av å være Europas høyeste som er tilgjengelig med bilvei. Plattformen er 1500 meter over havet, med et fall rett ned på over 500 meter. Den ble åpnet for publikum i 2016, og gir en fantastisk utsikt ned mot Geiranger sentrum og bunnen av fjorden. I tillegg får du flott utsikt utover fjellene som omkranser fjorden, inkludert Blåbreen. Hele dette området står på UNESCOs liste over verdensarv. Du kan kjøre helt frem til Geiranger Skywalk og parkere der om du vil, eller velge å sette bilen å parkeringsplassen som ligger nedenfor. Da får du en flott spasertur på cirka 350 meter. Turen går på en sikker og opparbeidet sti som går langs fjellveggen, og gir deg et enda bedre inntrykk av de storslåtte omgivelsene. Merk deg at veien til Dalsnibba er vinterstengt, og åpen fra cirka midten av mai til begynnelsen av oktober.

  • Det er omtrent 116 kilometer fra Ålesund til Dalsnibba og Geiranger Skywalk, og du bør beregne cirka 2,5 timers kjøretid.

En fantastisk utsikt over dalen og fjorden fra Geiranger Skywalk.

Det er enkelt å komme seg frem med bil i sentrum av Ålesund.

Parkering og trafikk med leiebil

I Ålesund kan du parkere i de fleste gater, med avgift mellom klokken 08.00 og 16.00 på alle hverdager, samt lørdager. Utenfor disse tidspunktene er parkering på oppmerkede, kommunale parkeringsplasser gratis. Merk deg at enkelt parkeringsplasser er øremerket kortidsparkering, og da kan leiebilen stå der maksimum to timer. De fleste hotellene har egne parkeringsplasser for gjestene sine, men noen av disse krever at du betaler avgift. I tillegg finner du fire parkeringshus i sentrum av byen.

Trafikken i Ålesund sentrum er som i de fleste andre norske småbyer. Det er enkelt å komme seg frem, og sjelden kø eller kork. Vær oppmerksom på at fylkes- og riksveiene i regionen kan ha en del trafikk om sommeren.

Flyplass

De som ankommer Ålesund med fly, lander på øya Vigra. Per 2020 er bilutleieselskapene Sixt, Budget, Avis, Europcar og Hertz representert på Ålesund Lufthavn Vigra. Kontorene deres er samlede og lette å finne. Bilen du leier står parkert rett utenfor terminalbygningen.

  • Det er kun 18 kilometer fra flyplassen inn til Ålesund sentrum. Kjøreturen er ganske flott, og går over øyene Valderøya og Ellingsøya, forbundet med hverandre og Ålesund med en bro og to undersjøiske tuneller. Tiden det tar med bil er omtrent 15 til 20 minutter.
Meny