Leiebil Mongstad

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Norge
  4. chevron_right
  5. Leiebil Mongstad

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Mongstad

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Mongstad fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Mongstad gjennom oss.

Mongstad guide

Bilutleie Mongstad
Leiebil Mongstad

Mongstad er et av Norges mest sentrale industristed som ligger i Nordhordland i kommunene Lindås og Austrheim cirka 60 km nord for Bergen. Mongstad ligger lengst nord på Lindåshalvøya  midt i et område med karakteristisk vestlandsnatur med fjorder, fjell og hav. 13 km sørøst for Mongstad er tettstedet Lindås, og på Lindåshalvøya er det gode muligheter for friluftsliv, fisking og bading.

Stedet er kjent for sitt store oljeraffineri som ble satt i drift i 1975 av Statoil. I dag har også Shell en del av eierandelene. Det er Norges største eksportbedrift og en av de bedriftene i Norge som gir flest arbeidsplasser. Mongstad er Europas største oljehavn etter Rotterdam i Nederland.

På Mongstad er det et nyåpnet teknologitestsenter for CO2-fangst der formålet er å finne løsninger som gjør det billigere og mer effektivt.

Mongstad er forsyningsbase for petroleumsvirksomheten i Nordsjøen og havnen tar imot råolje fra Nordsjøen. Norsk Hydro er en annen sentral bedrift.

Det har vært mye diskusjon rundt renseanlegg på Mongstad. Da regjeringen Stoltenberg i 2006 godkjente bygging av gasskraftverket på Mongstad, ble det lovet at utslippene skulle renses fra første dag. Nå er det imidlertid usikkert om renseanlegget i det hele tatt blir bygget. En avgjørelse vil tidligst bli tatt i 2016.

Bergen lufthavn Flesland ligger 82 km sør for Mongstad.