Leiebil Stord

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Norge
  4. chevron_right
  5. Leiebil Stord

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Stord

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Stord fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Stord gjennom oss.

Stord guide

Bilutleie Stord
Leiebil Stord

Stord er både en kommune og navnet på øya Stord som ligger i Hordaland fylke mellom Stavanger og Bergen. Sørlige halvdel av øya ligger i Stord kommune mens den nordlige delen av øya ligger i Fitjar kommune. Stord kommune har en befolkning på 18 105 (2012) innbyggere og omfatter i tillegg til øya Stord øyene Huglo og Føyno samt flere mindre øyer og holmer.
Stor har gode fiskevann, og nærheten til både fjell og fjord gir gode friluftsmuligheter.

Kommunesenteret heter Leirvik, på folkemunne kalles det «Vikjo». Her bor det 11 670 (2012) innbyggere. Det er et viktig regionsenter i Sunnhordaland og har et godt tilbyd av restauranter, butikker og utesteder.

Verkstedindustri med offshoreinstallasjoner og landanlegg for oljeutvinning er den viktigste industrien i Stord og gir flere tusen arbeidsplasser.

I Stord kulturhus er det bibliotek, svømmehall og kino. Sunnhordaland museum i Leirvik har utstillinger fra førhistorisk tid, utstillinger om jordbruk og fiske i Sunnhordland, og en egen tekstilsal som viser drakter fra 1700-tallet. Det har flere gamle bygninger, den eldste er Ådlandsstova, en årestue fra 1400-tallet.

Til museet hører også Halsnøy kloster som ligger på øya Halsnøy utenfor Leirvik. Klosteret skal være grunnlagt i 1163–64 av jarlen Erling Skakke i forbindelse med at sønnen Magnus Erlingsson ble kronet til konge av Norge. Klosteret er et av tre kloster som finnes i Norge. En kan ta ferje fra Leirvik til Halsnøy.

Stord Lufthavn Sørstokken ligger på vestsiden av øya Stord 13 km vest for Leirvik.