Leiebil Uppsala

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sverige
  4. chevron_right
  5. Leiebil Uppsala

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Uppsala

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Uppsala fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Uppsala gjennom oss.

Uppsala guide

Bilutleie Uppsala
Leiebil Uppsala

Universitetsbyen Uppsala ligger i Øst-Sverige, og er administrativt senter for Uppsala län. Byen ligger ved elven Fyrisån i landskapet Uppland.

Uppsala har 140.000 innbyggere (2011), og er dermed Sveriges 4. største by. Byen er både et viktig handelssentrum og et betydelig trafikknutepunkt.

Universitetet ble grunnlagt i 1477, og er Nordens eldste. Hovedbygningen er fra 1887, og i det godt bevarte universitetsbygget «Gustavianum» fra 1622, finnes idag et universitetshistorisk museum.

En stor severdighet i byen er Uppsala Domkirke, med sine karakteristiske to tårn. Den er opprinnelig fra slutten av 1200-tallet, og blir betraktet som en av Nord-Europas største katedraler.

Andre turistattraksjoner i Uppsala er bl.a. Rådhuset fra 1713, Linnéträdgården (med Linnémuseet) – opprinnelig anlagt som botanisk hage på 1600-tallet, Evolutionsmuseet – som bl.a. har Skandinavias største samling av dinosaurer samt Uppsala Slott fra 1500-tallet – som ligger på en høyde over byen.  Inne på slottet kan besøkende få kunst- og arkitekturhistorisk omvisning.

Nord for Uppsala ligger «Gamla Uppsala» – med gravhauger fra Vikingtiden.

Byen arrangerer en rekke årlige festivaler og evenementer – deriblant en populær reggae-festival, som er Nordens største.

Nærmeste flyplass er Stockholm Airport – Arlanda, som ligger 35 km sør for Uppsala.