Leiebil Gävle

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sverige
  4. chevron_right
  5. Leiebil Gävle

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Gävle

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Gävle fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Gävle gjennom oss.

Gävle guide

Bilutleie Gävle
Leiebil Gävle

Gävle er en by som ligger i Gävleborgs i Sverige 180 km nord for Stockholm. Byen ligger ved Gävlebukten der elven Gavleån munner i Østersjøen og har 71 033 innbyggere (2010).

Gävle fikk byprivilegier allerede på 1300-tallet, og ble på slutten av 1700-tallet det ledende handelssenter langs norrlandskysten.

Kulturen står sentralt i byen, her befinner Sveriges nordligste symfoniorkester seg. Gävle Konstcentrum er et møtepunkt for moderne kunst i regionen. Byen har også flere teatergrupper, et teater fra 1878 og konserthus. Byen gjør det godt innen sport, spesielt innen lagidretter som ishockey og fotball.

Gävle er kjent for sin produksjon av kaffen Gevalia fabrikert av Kraft General Foods Norden som eksporteres under flere merkenavn. Gevalia er spesielt populær i Amerika, og lager flere smaker som ikke er tilgjengelige på det europeiske markedet. Men det er mulig å besøke fabrikken og få en prøvesmak av de forskjellige smaksblandingene.

Ellers har Gävlebocken gjort byen kjent internasjonalt. Gävlebocken er en stor julebukk i halm, rundt 13 meter høy, som hvert år siden 1966 settes opp på slottstorvet. Men ved midnatt nyttårsaften samme året var det noen som satte fyr på den. I 2005 var det 22. gangen at bukken ble brent. Denne ulykksalige tradisjonen er ulovlig og ikke populær blant byens innbyggere. I noen år prøvde en å lange bukken i brannsikkert material. Nå selges det små Gävlebocker som går til inntekt slik at den kan bevoktes.

Den nærmeste store flyplass er Borlänge Airport 121 km fra sentrum av Gävle. Stockholm-Arlanda Airport ligger 137 km unna.