Leiebil Sundsvall

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sverige
  4. chevron_right
  5. Leiebil Sundsvall

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Sundsvall

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Sundsvall fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Sundsvall gjennom oss.

Sundsvall guide

Bilutleie Sundsvall
Leiebil Sundsvall

Sundsvall er en svensk by i Västernorrlands som ligger ved Bottenhavet omtrent midt i landet. Sundsvall er administrasjonssenter for Sundsvall kommune og har en befolkning på 50 712 innbyggere (2010).
Ifølge en historiker så startet industrialiseringen av Sverige i Sundsvall i 1849 da det ble kjøpt en dampdrevet motor til Tunadal sagbruk. Den første store svenske streik var «Sundsvall streiken» i 1879. Skogsindustrien er fortsatt svært viktig for byen. Det er i Sundsvall  E14 mot Norge har sitt startpunkt.

Store deler av sentrum ble ødelagt i en brann i 1888. Da det ble bygget opp igjen ble det lovfestet at en skulle bruke mur og ikke tre. Sentrum kalles derfor ofte «Stenstaden».

Hvert år i juli er det en stor, kommersiell musikkfestival i byen som heter Gatufesten. Om høsten arrangeres det en større heavy metal festival som kalles Nordfest. Sundsvall er også hjemmet til den unike festivalen Musikschlaget, en alternativ sangkonkurranse for grupper rundt om i Sverige med nedsatt funksjonsevne. Andre festivaler byen er kjent for er drakefestivalen og Selångers Marknad.

Sveriges første internasjonale kasino med lokaler på den gamle jernbanestasjonen ble åpnet i 2001 i Sundsvall.

Sundsvall-Härnösand Airport (SDL), ofte kalt Midlanda flyplass, ligger 21 km nord for Sundsvall.