Leiebil Lycksele

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sverige
  4. chevron_right
  5. Leiebil Lycksele

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Lycksele

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Lycksele fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Lycksele gjennom oss.

Lycksele guide

Bilutleie Lycksele
Leiebil Lycksele

Lycksele er en by og sete for Lycksele kommune i Västerbotten nord i Sverige. Byen har 8513
innbyggere (2010). Lycksele har subarktisk klima med korte kjølige somre og lange kalde og snørike vintre.
Byen var fra gammelt av hovedsenteret for det sørlige Lappland med to store markeder årlig. Lycksele er den eldste samiske fastboende boplass, i 1607 ble stedet valgt ut til offisiell kirke- og markedsplass i Lappland av Karl IX. Den første svenske samiske skolen, Skytteanska Skolan, ble bygget her i 1634. Lycksele var det første stedet i svensk Lappland som ble utpekt som by i 1946, derav kallenavnet «Lapp-Stockholm«. I 1926 kom det jernbane til bygda, og Europavei 12 går gjennom stedet.

I utkanten av byen ligger Lycksele dyrepark som har omkring 400 dyr fra 30 ulike nordiske arter. Stedet har også et skogsmuseum som ligger på «gammelplassen», den gamle markedsplassen fra begynnelsen av 1600-tallet som er verdt et besøk. Björngrottan ligger rundt 10 km lenger sør, stedet tilbyr både overnatting og servering, og er et egnet konferansested. De har et spesielt bildespill om rovdyr og samisk reindrift.

En helt unik severdighet er undergrunnkirken. Den ligger 90 meter ned i gruven kristineberg, og er kjent for et to meter høyt bilde av Kristus på en av veggene. Silhuetten av Kristus dukket på et mystisk opp i 1946 etter en eksplosjon i en del av gruven.

Lycksele flyplass ligger 5 km utenfor sentrum. Umeå internasjonale flyplass befinner seg 130km fra Lycksele.