Leiebil Kiruna

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sverige
  4. chevron_right
  5. Leiebil Kiruna

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Kiruna

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kiruna fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kiruna gjennom oss.

Kiruna guide

Bilutleie Kiruna
Leiebil Kiruna

Kiruna er Sveriges nordligste by, og ligger i landskapet Lappland. Kiruna har omlag 18.000 innbyggere (2011), og tilhører Norrbotten län.

Byen ligger mellom de to fjellene Loussavaarra og Kirunavaara. Kiruna er et utpreget gruvesamfunn, og næringslivet består i vesentlig grad av jernmalmutvinningen. Det er mulig for turister å få guidet omvisning i jernmalmsgruven, som fremdeles er i drift.

Kiruna ligger nord for polarsirkelen, og sommerstid kan man oppleve midnattssolen her. Byen har et sub-arktisk klima, med korte kjølige somre, og lange kalde vintre.

Turisme er også en viktig inntektskilde for byen. Fiske, jakt og friluftsliv er populære aktiviteter for både lokalbefolkningen og besøkende. I Kiruna kan man oppleve samisk kultur, og vinterstid kan man oppleve aktiviteter som hundekjøring, snøscooter eller isklatring.

I sentrum ligger Kiruna Kirke fra 1912, som er en av Sveriges største trebygninger.

En populær turistattraksjon er Ice Hotel, som ligger 17 km fra Kiruna sentrum. Hotellet er laget av snø og is, og har både restaurant og bar. I lobbyen finnes vakre isskulpturer. Ishotellet eksisterer kun i perioden desember – april.

Nærmeste flyplass er Kiruna Airport, som ligger 9 km sørøst for sentrum.