Leiebil Jonköping

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sverige
  4. chevron_right
  5. Leiebil Jonköping

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Jonköping

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Jonköping fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Jonköping gjennom oss.

Jonköping guide

Bilutleie Jonköping
Leiebil Jonköping

Jönköping ligger sørøst i Sverige, og er administrativt senter for Jönköping län. Byen ligger nord i landskapet Småland – i et naturskjønt området – ved sydenden av innsjøen Vättern.

Jönköping har 89.400 innbyggere (2011). Byen er et viktig jernbaneknutepunkt for høyhastighetstoget –  som kjører strekningen GöteborgStockholm.

Ved innsjøen Vättern finnes en idyllisk badestrand som er svært populær sommerstid, og det er også attraktivt for turister å ta en rundtur på innsjøen med båten M/S Nya Skärgården.

Noen populære severdigheter i Jönköping er bl.a. Byparken med friluftsmuseet, Sofia-kirken fra 1888 – med sitt 72 meter høye tårn, Fyrstikkmuseet – som ligger i en bygning der produksjonen av fyrstikker startet på 1840-tallet og sluttet på 1970-tallet, Rådhuset fra 1699 samt Radio- og Teknisk Museum – med stor samling av radioer fra ulike tidsepoker.

Byen har ellers et konserthus, et fuglemuseum, et apotekermuseum samt et Länsmuseum – der man bl.a. kan se kunstutstillinger. Her finnes også verk av John Bauers (1882 – 1918).

Reiser man til Jönköping med barn, anbefales et besøk til det populærvitenskapelige senteret «Science Center» –  som har spennende, interaktive utstillinger. Også badelandet «Rosenlundsbadet» – med både bølgebasseng og vannsklier – er en flott attraksjon for hele familien.

Jönköping har ellers en rekke parker og rekreasjonsområder – deriblant Rosenlunds «Rosariet» – som er en av Sveriges vakreste roseparker.

Nærmeste flyplass er Jönköping Airport, som ligger 8 km sørvest for sentrum.