Leiebil Hellas

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Hellas

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Hellas

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Hellas fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Hellas gjennom oss.

Hellas guide

Bilutleie Hellas
Leiebil Hellas

Hellas ligger sørøst i Europa, nærmere bestemt helt sør på Balkan. I tillegg omfatter landet en rekke større og mindre øyer i Egeerhavet, samt øya Kreta. Fastlandsdelen av Hellas grenser  til Albania i nordvest, til Makedonia og Bulgaria i nord, og til Tyrkia i øst. Innbyggertallet ligger på rundt 10, 8 mill. (2010), og landet dekker et areal på ca. 132 000 km². I hovedstaden Athen bor det 745.500 mennesker (3,5 millioner dersom hele metropolområdet regnes med).
Andre større byer er Thessaloniki og Pireus på fastlandet, Heraklion (Iraklion) på Kreta og Rhodos by på øya Rhodos.

Landskapet både i selve Hellas og på mange av øyene (bl.a.Kreta) består av mye fjell – med flere topper som når opp til mellom 2000 og 3000 meters høyde.

Hellas har en rekke historiske attraksjoner å by på – flere kan dateres tilbake til antikken – og en rekke av dem står på UNESCOs verdensarvliste. Dette gjelder bl.a. Akropolis i Athen, og restene av den minoiske kulturen på Kreta (bl.a.palasset Knossos) – som er fra tiden mellom ca. 2000 og 1450 f. Kr.

Hovedflyplassen i Hellas, Eleftherias Veniselos International Airport, ligger noen kilometer øst for Athen. Ellers er flyplassene på Rhodos og Kreta svært travle –  og har stor turisttrafikk i sommerhalvåret.

Kjøring i Hellas

Motorveien i Hellas er i relativt god stand, og er enkle å kjøre på. Landeveiene kan være mindre oversiktlige, og du bør kjøre noe mer defensivt og varsomt på disse, spesielt langs kysten og oppe i fjellene. Om vi ser bort fra Athen og Thessaloniki, er det sjelden så mye trafikk på greske veier at kjøreturen blir ubehagelig og slitsom. Tvert imot finner du mange strekninger med nydelig landskap som er perfekt for de som vil utforske landet med leiebil. Dette gjelder også på de greske øyene, hvor bil ofte er nødvendig om du vil komme deg litt rundt.

All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang, skal du prate i telefonen må du benytte deg av hands-free.

Trafikkregler i Hellas

 • I Hellas kjører du på høyre side av veien.
 • Det er påbudt med kjørelys på bilen ved redusert sikt på dagtid.
 • All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang, unntatt hands-free.
 • Det er påbudt med setebelte for sjåfør og passasjerer.
 • Barn under 3 år og under 11 år (eller mindre enn 135 cm) skal alltid bruke godkjent barnesete/barnesikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt.
 • Barn under 10 år skal plasseres i baksete.

 

Om det fartsgrensen ikke står spesifisert med skilting, må du følge de gjeldende fartsgrensene i Hellas.

Fartsgrenser i Hellas

Dersom ikke annet er spesifisert med skilting gjelder de følgende fartsgrensene for hele Hellas:

 • Byer og tettsteder: 50 kilometer/t
 • Landeveier: 90 kilometer/t
 • Motorveier i urbane områder: 110 kilometer/t
 • Motorveier: 130 kilometer/t

Promillegrense i Hellas

I Hellas er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet overstiger 0,5‰ (0,5 g/l). Har du et alkoholnivå som ligger over 0,5‰ vil du få bot. Du kan også risikere inndragelse av førerkort ved alvorlige tilfeller.

Anbefalte kjøreturer i Hellas med leiebil

Hellas er et spennende land å utforske med leiebil, spesielt om du er interessert i oldtidens historie, vakre fiskerlandsbyer, og det avslappende livet langs landets kyst. Her er et knippe forslag til kjøreruter i ulike regioner i landet.

Ruiner etter et gresk tempel, overalt på halvøya finner du historiske monumenter, ruiner og spor etter vår tidligste sivilisasjon.

Rundtur på Peloponnes

Halvøya Peloponnes er det store området som ligger like sørvest for Athen. Området anses som særdeles viktig for sivilisasjonens opprinnelse. Her ble de første store byene i Europa grunnlagt, blant annet Sparta, Korint, Mycenae, og ikke minst Olympia, som også er opphavet til de olympiske leker. Landskapet på den store halvøya byr på kontraster, med høye fjell, elver og fossefall, og vakkert kystlandskap. Det er enkelt å kjøre rundt på Peloponnes, og overalt finner du historiske monumenter, ruiner og spor etter vår tidligste sivilisasjon. Det er også vakre landsbyer i massevis på halvøya, spesielt ved kysten hvor du finner noen av de beste strendene i Hellas.

Rundtur på Kreta

Kreta er den største av de greske øyene, og også den mest folkerike. Som i resten av landet finner du mange historiske severdigheter, arkeologiske utgravninger og andre spor etter tidligere sivilisasjoner på øya. Kreta er også et ypperlig sted å feriere, og øya utforskes enkelt om du har bil til rådighet. Du finner et knippe store byer på Kreta, blant annet Heraklion og Chania, og et utall vakre fjellandsbyer og fiskerlandsbyer innimellom. Selv om det er mulig å ta bilferge fra fastlandet, er det vanligvis best å plukke opp leiebil når du først er på øya. Du finner bilutleieselskap på alle Kretas flyplasser, i byene, og på de mest populære badestedene.

Kreta er et ypperlig sted å feriere. Her kan du kombinere strandliv og utforsking av historiske severdigheter.

Oldtidsbyen Delphi er stedet hvor det berømte orakelet holdt til.

Fra Athen til Thessaloniki

Thessaloniki ligger nord for Athen, ikke langt unna Makedonia, og i en bukt ved Egeerhavet. Kjøreturen er ganske lang, men du reiser forbi en rekke steder som er svært spennende. Blant annet kan du få med deg oldtidsbyen Delphi, stedet hvor det berømte orakelet holdt til, og som nå står på UNESCOs liste over verdensarv. Lenger nord for Delphi kjører du innom Olympos, fjellet som oldtidens grekere mente var boligen til den greske guden Zevs og hans frue Hera. Underveis vil du passere en rekke flotte landsbyer og byer som er verdt en tur innom, og du kan ta avstikkere til fiskerlandsbyene ved havet. Om du vil se mer av de flotteste stedene i Hellas, kan legge kjøreruten via for eksempel den vakre byen Ioannina, og deretter det unike klosterkomplekset i Meteora.

Langs turen er det muligheter for å oppleve mye vakker natur.

Fra Athen til Ioannina via Peloponnes

En av de mer omfattende og mest spennende kjøreturene du kan ta med utgangspunkt i Athen, er til Ioannina via Peloponnes. Du kommer deg med leiebil til Korint, der Peloponnes starter, på rundt 1 time. Deretter kan du kjøre langs nordkysten av halvøya opp til Patras, der det er broforbindelse til fastlandet.  Derfra kan du kjøre videre til Amfilochia, og ta en avstikker mot vest innom Preveza, før du setter kursen mot Ioannia som ligger lenger nord. Langs hele kjøreruten passerer du nydelig landskap, badebyer, fiskerlandsbyer, historiske severdigheter, og du kjører for det meste på gode veier.

Fra Athen til Khalkis og Evvia

Oldtidsbyen Khalkis ligger i stredet mellom fastlandet og øya Evvia (Euboea), like nordøst for Athen. Byen er nevnt blant annet i Homers Iliaden, og var lenge et viktig handelssenter i denne delen av Hellas. I Khalkis får du blant annet oppleve ruiner av templer fra oldtiden, en imponerende festning fra 1400-tallet, mange spennende museer, og ruiner av bysantinske klostre. Derfra tar du enten broen eller fergen over til Evvia, hvor du finner vakre fiskerlandsbyer ved kysten som byr på en unik atmosfære. Det er flotte strender rundt så godt som hele Evvia, hvorav mange av de ligger i bukter som gir perfekte badeforhold.

Du finner flotte strender rundt nesten hele øya Evvia.

Selskaper du kan leie bil fra i Hellas

Du finner alle de kjente internasjonale bilutleieselskapene overalt i Hellas. Aktører so Hertz, Sixt, Avis, Budget, National, Thrifty og så videre er som regel alltid representerte på flyplassene, i byene og på feriedestinasjonene på de greske øyene. I tillegg kan du leie bil mange steder fra mindre kjente selskap, inkludert en hel rekke greske firmaer, for eksempel Kosmos, Morphis og AutoUnion.

7 vanlige spørsmål om leiebil i Hellas

Må jeg hente og levere leiebilen på samme sted i Hellas?

De aller fleste leiebilselskap i Hellas lar deg hente og levere bilen på forskjellig sted. De forutsetter imidlertid at selskapet har kontorer begge steder. Du må som regel betale en avgift for enveisleie, og prisen varierer fra selskap til selskap. Dette får du oppgitt når bestiller bilen online, og du velger ulikt leveringssted.

Hva er aldersgrensen for å få leie bil i Hellas?

Det fleste selskap krever at sjåføren er minst 21 år, og har hatt førerkort i minst 1 år. Hos noen selskap kreves det kun at sjåføren har hatt førerkortet i 1 år, noe som gjør det mulig å få leiebil om man er minimum 19 år. Alle sjåfører under 25 år må regne med å betale en ekstra avgift.

Hva koster det å ha en ekstra sjåfør?

Noen selskap tilbyr leiebil med én ekstra sjåfør uten tillegg i prisen, mens andre krever en avgift. Størrelsen på avgiften varierer både i forhold til hvilket selskap du leier fra, og hvilken kategori bil du leier. Et vanlig nivå er fra 3 Euro til 10 Euro per dag, per ekstra sjåfør.

Hvilke dokumenter må jeg ha med i bilen?

Når du kjører bil i Hellas er det påkrevd å alltid ha med følgende dokumenter:

 • Gyldig førerkort.
 • Gyldig legitimasjon (Pass er best i utlandet).
 • Forsikringsbevis (dette får du av leiebilselskapet når du henter bilen).
 • Vognkort/eierskapsbevis (dette får du av leiebilselskapet).

Om du har internasjonalt førerkort bør du ta med deg dette også, selv om det ikke er påkrevd i Hellas.

Hvilken type bil passer best i Hellas?

Skal du kjøre rundt i Hellas med leiebil på sommeren kan det være viktig at bilen har velfungerende aircondition, spesielt på lange kjøreturer på fastlandet. Du vil ikke få noe spesielt behov for firehjulsdrift eller SUV i Hellas. Velg bil i forhold til hvor stor plass du/dere trenger, hvor mye bagasje du/dere skal ha med, og i forhold til komfort og sikkerhet.

Er det vanlig med bomstasjoner i Hellas?

I Hellas er de aller fleste veiene uten bomstasjoner. Unntakene er deler av motorveiene Attiki Odos (krysser Attica), Egnatia Odos (nord i Hellas), Corinth-Patras (Peleponnese-halvøya) og A1 som går mellom Athen og Thessaloniki. For turister er det enklest å betale med mynter, sedler eller kort. Prisene for å kjøre på avgiftsbelagte veier er relativt rimelige i Hellas.

Hvem kontakter jeg dersom jeg er involvert i en ulykke med leiebil i Hellas?

Nødnummeret i Hellas for ambulanse, brannvesen og politi er 112. Dette skal du kun ringe dersom du har vært involvert i en ulykke der det er personskader, dersom det oppstår brann, eller ved andre alvorlige tilfeller og nødsituasjoner. Du bør også kontakte leiebilselskapet og/eller forsikringsselskapet du bruker.

Andre nummer:

Politi – 100

 • Brannvesen – 166
 • Medisinsk assistanse – 199
 • Veihjelp – 104 eller 154

Destinasjoner