Leiebil Heraklion

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Hellas
  4. chevron_right
  5. Leiebil Heraklion

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Heraklion

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Heraklion fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Heraklion gjennom oss.

Heraklion guide

Bilutleie Heraklion
Leiebil Heraklion

Heraklion (Iraklion) er hovedstad og største by på den greske turistøya Kreta, og har omlag 173.000 innbyggere (2011). Byen ligger sentralt på nordkysten, og er Kretas administrative, økonomiske og turistmessige sentrum. Heraklion er dessuten øyas viktigste havneby, og herfra går det passasjerferger til en rekke andre greske øyer.

Heraklion er både en dynamisk og kosmopolitisk by – spesielt om sommeren når tusenvis av turister inntar byen. Et av landets viktigste arkeologiske museer ligger her, som har bl.a. verdens største samling av minoisk kunst. Utstillingene omfatter også funn av Knossos fra oldtiden.

Mange turister finner veien til gamlebyen i Heraklion – som er omgitt av en 4 km lang venetiansk bymur fra 1400-tallet. Her ligger også festningen «Rocca al Mare» fra 1540, agios Markos-basilikaen fra 1239, Ekaterini-klosterkirken fra 1555 (som idag rommer et museum) samt Agios Minas-katedralen fra 1895.  Katedralen er en av de største neobysantiske kirker i Hellas.

Det anbefales også et besøk til byens historiske museum – der man kan se malerier av El Greco – som var født i Heraklion.

Litt sør for Heraklion ligger det Minoiske palasset ved Knossos, som er hovedstadens hovedattraksjon.

Ellers kan byen tilby gode shoppingmuligheter og et variert uteliv med restauranter, caféer, barer og nattklubber.

Byens flyplass – Iraklion International Airport – ligger 5 km øst for sentrum.