Leiebil Kreta

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Hellas
 4. chevron_right
 5. Leiebil Kreta

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie på Kreta

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kreta fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kreta gjennom oss.

Kreta guide

Bilutleie Kreta
Leiebil Kreta

Kreta (621.000 innbyggere i 2011) ligger mellom Egeerhavet og Middelhavet, og er den største og mest folkerike av de greske øyene.
Kreta har 3 fjellområder, og høyeste topp – Idhi Óros – måler 2545 m.o.h.

Kreta mottar omlag 3 millioner turister årlig, og øyas viktigste næringsvei er turisme, handel og service. Det behagelige klimaet, badestrendene og de mange arkeologiske minnesmerkene har gjort at Kreta siden 1970-tallet har vært et svært populært feriested.

Hovedstaden på Kreta – Iraklion (Heráklion) – ligger på øyas nordkyst, og har 173.000 innbyggere (2011). Byen er dermed den 4. største i Hellas. Fra havnen i Iraklion går det bilferge til bl.a. Pireus – som ligger like ved Athen.

Andre større byer på Kreta er Chania (Khania) og Rethymnon.

Attraksjoner

Noen av de mest berømte severdighetene på Kreta er bl.a. oldtidsbyen Knossos, det arkeologiske museet i Iraklion, ruinene av den minoiske byen Gournia samt Samariakløften – som er Europas lengste.

Samariaravinen er et juv og nasjonalpark på Kreta. Kløften er på hele 18 km!

Anbefalte kjøreturer på Kreta med leiebil

Kreta er blant favoritten til europeere som vil til sørligere breddegrader, og spesielt for charterturister. Øya er ganske stor, og strekker seg på det lengste omtrent 250 kilometer i luftlinje. Severdighetene og opplevelsene er mange, men hvor lett tilgjengelige de er kommer an på hvilken del av øya du befinner deg på. Distansene og kjøretiden vi har tatt med er beregnet fra henholdsvis Heraklion og Chania.

Spinalonga – tidligere de spedalskes øy

Spinalonga – De spedalskes koloni

Spinalonga er en liten øy like ved kysten på Kretas nordøstlige side, like ved småbyen Elounda. Det er også en halvøy med samme navn rett ved siden av, men det er den lille øya som er av mest interesse. Den ble en gang i tiden brukt for å stue bort stakkarer som var smittet av bakterien Mycobakterium Leprae, og dermed var spedalske. Strendene rundt øya ble også brukt til utvinning av salt. Spinalonga er kjent fra både bøker og film, og er i dag en av Kretas største turistattraksjoner. Har du leiebil kan du kjøre til Elounda, hvor du finner parkering, kaféer, restauranter og alt annet du trenger. Der er det også småbåter og guider i havnen som tar deg med på en interessant tur ut til de spedalskes koloni.

 • Fra Heraklion til Elounda er det 70 kilometer, med en kjøretid på cirka 1 time og 5 minutter.
 • Fra Chania til Elounda er det omtrent 210 kilometer. Uten stopp vil kjøreturen ta cirka 3 timer.
På Elafonisi finner du stranden som regnes som en av de flotteste sandstrendene i verden.

Elafonisi – En av verdens fineste sandstrender

Elafonisi er en liten holme eller øy kun noen meter fra kysten på Kretas sørvestlige ende. Der ligger også det som regnes som en av verdens flotteste sandstrender. Når det er lavvann kan du gå over til øya, og der finner du et minnesmerke for en brutal hendelse som fant sted under den greske uavhengighetskrigen tidlig på 1800-tallet. Det er også et kors på øya som minnesmerke for et skip som forliste her i 1907. De fleste reiser imidlertid hit for å nyte den vakre stranden og det asurblå havet.

 • Fra Heraklion er det 212 kilometer til Elafonisi. Kjøretiden er cirka 3 timer og 20 minutter dersom du kjører uten stopp.
 • Fra Chania til Elafonisi er det cirka 74 kilometer. Kjøretiden er omtrent 1 time og 30 minutter.
Palasset Knossos ble sannsynligvis bygger for mer enn 3500 år siden.

Knossos – Kretas største arkeologiske utgraving

Knossos er navnet på et palass som sannsynligvis ble bygget for over 3500 år siden. Det ble funnet i en arkeologisk utgraving i 1878, og er i dag en av Kretas viktigste severdigheter. Det antas at palasset var sentrum for en by som lå her, der innbyggertallet kan ha vært på hele 100 000 mennesker. Størrelsen på selve palasset tilsvarte sannsynligvis arealet man trenger til to fotballbaner. Det anbefales å leie seg en guide når du besøker Knossos. Unngå også å ta turen når solen står på det høyeste dersom du er der om sommeren, for her kan det bli ganske varmt. Er du interessert i gresk historie bør du vurdere å ta turen innom det arkeologiske museet i Heraklion i samme slengen.

 • Knossos ligger kun 5,5 kilometer fra havnen i Heraklion. Med leiebil tar turen rundt 10 til 15 minutter.
 • Fra Chania til Knossos er det omtrent 142 kilometer, med en kjøretid på cirka 2 timer.
Den vakre fiskerlandsbyen Khóra Sfakión.

Khóra Sfakión – Idyllisk fiskerlandsby

Har du leiebil mens du ferierer på Kreta bør du vurdere å kjøre innom en eller flere av de mange vakre fiskerlandsbyene. En av de beste valgene vil da være Khóra Sfakión på øyas sørside. Den lille byen har hvitmalte og pene småhus, en trivelig havn og badestrand, noen gode fiskerestauranter, og hyggelige innbyggere. I området rundt finner du flere arkeologiske utgravninger, ruiner av en gammel festning, og grotter som kan utforskes. Kjøreturen til fiskerlandsbyen beskrives også som meget flott, og du ankommer havet og kysten på siden av det hvite fjellet Pakhnes, som er øyas nest høyeste.

 • Fra Heraklion til Khóra Sfakión er det 145 kilometer dersom du kjører den korteste ruten, det vil si at du kjører først i retning Chania. Du bruker normalt cirka 2 timer og 15 minutter på turen.
 • Fra Chania til Khóra Sfakión er det 73 kilometer, med en kjøretid på cirka 1 time og 20 minutter.
I følge gresk mytologi skal Zevs ha vokst opp i denne fjellandsbyen.

Anogia – Fjellandsbyen der Zevs vokste opp

I følge gresk mytologi skal Zevs ha vokst opp i landsbyen Anogia. Landsbyen ligger oppe i fjellene et stykke vest for Heraklion, i et blendende vakkert landskap. I Anogia er det fint å sitte på en av de mange restaurantene og kaféene med uteservering, nyte utsikten, og spise lokale delikatesser. Kokkene legger sin ære i å servere nydelig mat basert på ingredienser som finnes i umiddelbar nærhet, og retter av lam er hovedfokuset. I landsbyen finner du flere interessante museer og gallerier, og det arrangeres ofte konserter og festivaler her.

 • Fra Heraklion til Anogia er det knapt 37 kilometer, med en kjøretid på litt under 1 time.
 • Fra Chania til Anogia er det omtrent 120 kilometer. Kjøretiden er i underkant av 2 timer dersom du ikke stopper underveis.

Parkering og trafikk med leiebil

I de større byene på Kreta er det ikke alltid like enkelt å finne utendørs parkeringsplass. I Chania og Heraklion finner du mange parkeringshus som er åpne 24 timer i døgnet. Gateparkering i de fleste byer er inndelt i tre soner, markert med blå, gul og hvitt. På blå oppmerkinger kan du parkere mot avgift. På gule markeringer er det kun politi og offentlige etater som kan parkere, mens på hvite markeringer er parkering tillatt og gratis for alle.

Veiene på Kreta er som regel i god stand.

Trafikken mellom tettstedene og byene på Kreta er ikke så ille, og det er relativt enkelt å kjøre her. Selv om det ikke er så mange strekninger med motorvei, er veiene som regel i god stand og greie å kjøre på. Inne i byer som Chania og Heraklion kan det være tungvint å komme frem med bil enkelte steder. Det er mange trange gater, og det oppstår køer fra tid til annen.

Soloppgang på Heraklion International Airport.

Flyplass

Det er tre sivile flyplasser på Kreta som er i bruk per i dag. Disse er Chania International Airport, Heraklion International Airport, og Sitia Public Airport. De to første, Chania og Heraklion, er de med desidert mest trafikk. Hit ankommer de aller fleste turister fra Europa. Sitia har mye mindre trafikk i forhold til disse to, men den tas med her siden en del charterselskap flyr dit fra flere europeiske byer i sommerhalvåret.

Leiebil på Heraklion International Airport

På flyplassen utenfor Heraklion kan du leie bil fra Sixt, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Eurodollar, Holiday Auto og Tourent.

 • Heraklion International Airport – flyplassen ligger cirka 3 kilometer utenfor byens sentrum. Kjøretiden er mellom 5 og 10 minutter.

Leiebil på Chania International Airport

På flyplassen i Chania er Sixt, Hertz, Thrifty, Avis og Budget representerte, i tillegg til et par greske leiebilselskaper.

 • Chania International Airport – flyplassen ligger cirka 12 kilometer fra sentrum i Chania. Kjøretiden er omtrent 15 minutter.

Leiebil på Sitia International Airport

Det er kun Hertz som har kontor på flyplassen i Sitia.

 • Sitia Public Airport – flyplassen ligger like utenfor den lille byen, men du må kjøre rundt rullebanen for å komme til terminalbygningen. Strekningen er cirka 4 kilometer, med en kjøretid på omtrent 5 minutter.