Leiebil Athen

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Hellas
  4. chevron_right
  5. Leiebil Athen

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Athen

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Athen fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Athen gjennom oss.

Athen guide

Leiebil Athen

Athen er hovedstaden i Hellas og er en av verdens eldste byer, den ble grunnlagt ca 2000 år f.Kr. Storbyen har litt over 3 000 000 innbyggere og huser en tredjedel av landets befolkning. Byen er landets administrative sentrum og her finner du både parlamentsbygningen og presidentboligen. Opprinnelsen til både demokratiet og naturvitenskapen springer ut fra Athen.

Byen er kjent for sin rike historie og de mange arkeologiske minnene. På en 156 meters høyde over byen troner Akropolis og området er synlig fra flere områder i byen. Flere av de antikke monumentene stod i fare for forvitring på grunn av forurensning og store deler av sentrum er nå bilfritt som et tiltak for å få ned forurensningen.

Attraksjoner

Den fremste attraksjonen i Athen er Akropolis med arkitektur fra antikken. Her finner du det mest berømte greske tempelet Parthenon med sine doriske søyler og vakre utsmykning med skulpturer. Tempelet Erekhtheion ligger på den nordre siden av Akropolis og er oppført i jonisk stil. Odeon til Herodes Atticus er et teater bygget i romersk stil sørvest på høyden. Nedenfor Akropolis ligger Athens agora, som var byens torg i antikken. 500 meter nord for Akropolis finner du det best bevarte greske tempelet Hefaisteion.

Verdens første olympiske leker i moderne tid, fant sted på Panathenske stadion. Zevs-tempelet og Hadrians bue er også vel verdt å få med seg. Du finner flere museum i byen, blant annet Akropolismuseet og Det nasjonale arkeologiske museum.

 

Høyt over hovedstaden Athen troner Akropolis.

 

Utforsk Athen med leiebil

Athen er en spennende by på de fleste måter. Den forbindes gjerne med arkeologi og historie, og er kanskje blant de beste når det gjelder severdigheter. Samtidig er byen moderne, med et pulserende og hektisk bybilde. Likevel mener mange at de beste opplevelsene i Hellas er de du finner utenfor hovedstaden. Her er noen forslag til utflukter som er greie å nå med leiebil.

Klostrene er bygget på stupbratte pilarer av sandsten.

Meteora – Munkeklostrene på klipper av sandstein

Like ved byen Kalambaka, nord for Athen, finner du noen av de mest spesielle munkeklostrene på kloden. Opprinnelig var det 24 av de, men i dag gjenstår kun 6. Alle klostrene er bygget på toppen av stupbratte pilarer bestående av sandsten. Klostrene er påbygd og renovert flere ganger, og det antas at opprinnelsen er fra små kirker som ble bygget på toppene en gang rundt 1100-tallet. Du kan besøke samtlige seks av de, men vær forberedt på en noe svimlende opplevelse når du skal opp trappene på veien opp til toppene. Meteora anses for å være et av de vakreste landskapene i Hellas, og nås ganske enkelt fra Athen med leiebil eller tog.

  • Det er 350 kilometer mellom Athen og Kalambaka og Meteora, hvor omtrent 270 kilometer går på motorvei. Uten stopp underveis vil kjøreturen ta cirka 4 timer.
De gamle grekerne anså Delphi som verdens sentrum. Hit dro de for å kommunisere med gudene.

Delphi – Besøk orakelet

Delphi er navnet på både en liten by, og et arkeologisk utgravningssted som ligger rett i nærheten. De gamle grekerne anså stedet som verdens sentrum, og dro hit for å kommunisere med gudene. Det gjorde de i det berømte tempelet dedikert guden Apollo. Det er i dette tempelet det velkjente orakelet i Delphi (Pythia, en prestinne som angivelig kunne kommunisere med Apollo) holdt til. Dette er en av Hellas’ viktigste severdigheter, og godt besøkt av turister. I tillegg til mye interessant arkeologi og museer, får du samtidig besøkt en hyggelig liten landsby som klorer seg fast oppe i fjellsiden.

  • Avstanden mellom Athen og Delphi er 184 kilometer. Omtrent 100 kilometer av strekning kan kjøres på motorvei, og da vil det ta cirka 2 timer og 30 minutter å kjøre dit uten stopp.
Ruinene etter templer til ære for havguden Poseidon og gudinnen Atene.

Kapp Sunion – Templer, historiske byer, og bading

Kapp Sunion er odden som ligger på enden av halvøyen Attika, rett sør for Athen. Stedet er beskrevet i det episke diktet Odysseen av Homer, og har en sentral posisjon i gresk historie. Her finner du blant annet ruinene etter templer til ære for havguden Poseidon og gudinnen Atene, restene av festningen fra krigen mellom Sparta og athenerne, en flott badestrand med hoteller, restauranter, kaféer og butikker, og muligheter for gode måltider med fersk sjømat. Det er også flere hyggelige fiskerlandsbyer i nærheten av Kapp Sunion som kan være verdt et besøk.

  • Den raskeste veien fra sentrum av Athen til Kapp Sunion er bare 67 kilometer lang, med en kjøretid på cirka 1 time. Dersom du har tid, bør du vurdere å heller kjøre langs kysten på vestsiden av Attika. Uten stopp vil du bruke omtrent 30 minutter mer på turen, men du kjører i vakrere omgivelser.

Peloponnes – Den europeiske sivilisasjonens vugge

Halvøyen som ligger rett vest for Athen heter Peloponnes, og antas å ha vært et av de første stedene i Europa som utviklet sivilisasjon. Her ligger blant annet de historiske bystatene Sparta, Mykene og Korint, landsbyen Olympia hvor de originale olympiske lekene ble arrangert, og mange små og koselige fiskerlandsbyer som er utmerkede steder å besøke. Strendene i denne delen av Hellas er utvilsomt blant de fineste, og som regel ligger det en badeby i tilknytning, der du finner gode hotell å ta inn på. På Peloponnes får du en kombinasjon av kultur, historie, naturopplevelser og flott strandliv, og du har ikke sett Hellas før du har vært innom halvøyen.

  • Korint er den lille buen som ligger akkurat der halvøyen forbindes med fastlandet. Skillelinjen er Korint-kanalen, sjøveien som forbinder Egeerhavet med Middelhavet. Fra Athen er det 84 kilometer til Korint, med en kjøretid på cirka 1 time og 10 minutter. Det går motorvei på de viktigste strekningene på Peloponnes, om du vil utforske mer av halvøyen.
På halvøyen ligger landsbyen Olympia hvor de originale olympiske lekene ble arrangert.
Det kan være stressende å kjøre i sentrum av Athen. I rushtiden er det ofte tett trafikk og lange køer, som bidrar til mer utålmodige sjåfører.

Parkering og trafikk med leiebil

Det kan være utfordrende å finne parkeringsplasser langs gatene i Athen sentrum, og parkeringshusene er som regel et bedre alternativ om du må bruke leiebilen dit du skal. Det anbefales å la bilen stå, for eksempel på hotellet og heller bruke beina og offentlig transport.

Å kjøre inne i Athen kan også være ganske stressende. I rushtiden er det gjerne tett trafikk og lange køer, noe som bidrar til enda mer utålmodige sjåfører.

I utkanten av Athen, og ellers i Hellas, er det langt enklere og mer behagelig å reise rundt i leiebil. Veinettet er gjennomgående bra, og veikvaliteten er god spesielt på motorveiene. Likevel bør du være mer oppmerksom enn du kanskje er vant med. Grekerne kjører gjerne fort og aggressivt, og er ikke alltid like opptatte av fartsgrensene. Med en rolig og litt defensiv kjørestil, vil du neppe få noen problemer.

Flyplassen Eleftherios Venizelos i Athen.

Flyplass

Hovedflyplassen i Athen heter Eleftherios Venizelos. Den ble bygget for å betjene Athen og Attica-regionen, og stod ferdig slik at den også kunne ta seg av trafikken i forbindelse med olympiaden i Athen i 2004.

Per 2020 finner du fem leiebilselskap med kontorer på flyplassen utenfor Athen. Disse er Avis, Budget, Sixt, Hertz og Enterprise. Samtlige selskap sine kontorer og skranker ligger i ankomsthallen i hovedterminalen.

  • Flyplassen ligger cirka 35 kilometer vest for sentrum av hovedstaden. Det går motorvei så godt som hele veien, også inn i sentrum. Derfor er ikke kjøretiden nødvendigvis lenger i perioder med høy trafikk, og de fleste kommer seg frem til bestemmelsesstedet på omtrent 30 minutter.