Leiebil Thessaloniki

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Hellas
  4. chevron_right
  5. Leiebil Thessaloniki

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Thessaloniki

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Thessaloniki fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Thessaloniki gjennom oss.

Thessaloniki guide

Bilutleie Thessaloniki
Leiebil Thessaloniki

Thessaloníki er den nest største byen i Hellas, etter hovedstaden Athen. Den ligger innerst i Thessaloniki-bukta, og har et folketall på rundt 360.000 (2010). Tar man hele det urbane området med, stiger antall innbyggere til over 800.000.

Thessaloniki er et viktig handels- og samferdselsknutepunkt – og en av de mest sentrale industribyene i Hellas. Dessuten er turismen en vesentlig inntektskilde. I tillegg er Thessaloniki en travel havneby, der det både foregår en betydelig utførsel av eksportvarer og der ferjetrafikken er stor.

Byen ble grunnlagt allerede i oldtiden – nærmere bestemt i år 315 f. Kr. – og var lenge hovedstad i den romerske provinsen Makedonia.

Blant byens severdigheter finnes det flere interessante bygninger. Noen av de mest kjente er Sofia-katedralen fra 700-tallet, St. Dimitrios-kirken fra 400-tallet (som ble grundig restaurert i 1917 etter en omfattende brann), Rotunden (Georgskirken) fra 300-tallet, Galeriusbuen fra rundt år 300 og Det venetianske citadell fra 1400-tallet (som inkluderer ruinene av Marcus Aurelius’ triumfbue). I tillegg har Thessaloniki en rekke spennende museer, deriblant et arkeologisk museum, et etnologisk museum og et kunst- og kulturmuseum.

Thessaloniki har flere ganger vært utsatt for store ødeleggelser på grunn av brann og jordskjelv (det siste i 1978), men er blitt gjenoppbygget hver gang. En del av byens historiske arkitektur er imidlertid gått tapt eller blitt sterkt skadet. Byen hadde i 1997 status som europeisk kulturhovedstad.

Det finnes også mange andre typer attraksjoner i Thessaloniki. Mange turister vil gjerne ha med seg inntrykk fra det berømte matmarkedet Modiano, som ligger ved Aristotelis-torget og handlegaten Venizelou. Her kan man velge og vrake i alle sorter kjøttvarer, samt frukt og grønnsaker fra regionen.

Nærmeste flyplass er Thessaloniki lufthavn (Makedonia), som ligger 16 km sørøst for byen.