Leiebil Makedonia

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Makedonia

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Makedonia fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Makedonia gjennom oss.

Makedonia guide

Bilutleie Makedonia
Leiebil Makedonia

Makedonia er en innlandsstat som ligger på den sentrale Balkan-halvøya i Sørøst i Europa. Landet grenser til Albania i vest, Serbia og Montenegro i nord, Bulgaria i øst og Hellas i sør
Makedonia tilhørte republikken Jugoslavia fra 1944 og erklærte sammen med andre land på Balkan uavhengighet i 1991. Det ble medlem av FN i 1993. Landet har en befolkning på 2 058 532 (2011) innbyggere. Det offisielle språket er makedonsk, og landets hovedstad er Skopje.

64,7 % av befolkningen tilhører den makedonske-ortodokse kirke. Muslimer utgjør 33,3 % av befolkningen, og landet har den femte høyeste andelen av muslimer i Europa. Landet ble alvorlig destabilisert av Kosovo-krigen i 1999, da anslagsvis 360 000 etniske albanske flyktninger fra Kosovo tok tilflukt i landet.
Republikken Makedonia er et av Europas siste uoppdagede land, et naturlig paradis av fjell, innsjøer og elver. Det har tre nasjonalparker, Mavrovo, Galicica og Pelister, og mer enn 50 innsjøer og seksten fjell høyere enn 2000 m.

Blant historiske ruiner og idylliske landsbyer som har forblitt praktisk talt uendret i århundrer, beveger livet seg i en annen rytme. Landet representerer Balkan slik det er med en fascinerende blanding av makedonsk, albansk, tyrkisk og middelhavsk påvirkning.

Steder som er verdt å besøke i hovedstaden er festningen Kale i gammelbyen i Skopje, et viktig symbol på byen.  Rett under den ligger den vakre gamle basaren med mange kafeer og restauranter. Andre severdigheter er St. Spas kirke fra 1600-tallet som har en veldig spesiell arkitektur fordi det var forbudt å lage kristne monumenter høyere enn muslimske. Bygget Kurshumli An er et eksempel på profan islamsk arkitektur. Fra en berømt stenbro kommer en over til hovedplassen «Makedonia» der en 22-meter høy statue av den gamle makedonske lederen Alexander den Store  samt det største kjøpesenteret i byen «ГТЦ», befinner seg. Andre interessante severdigheter er Memorial House of Mother Teresa og Millennium Cross på toppen av fjellet Vodno. Korset er 66-meter og det er den største kors som noensinne er bygget.

Skopje «Aleksander den store» internasjonale lufthavn ligger 17 km  sørøst for sentrum. og en annen i Ohrid «St.Paul apostelen Airport» (OHD).

Destinasjoner