Leiebil Bulgaria

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Bulgaria

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Bulgaria fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Bulgaria gjennom oss.

Bulgaria guide

Bilutleie Bulgaria
Leiebil Bulgaria

Bulgaria er en republikk i Sørøst-Europa. Landet ligger ved Svartehavets vestlige bredd, og har felles grense med Romania, Tyrkia, Hellas, Makedonia og Serbia. Innbyggertallet ligger på rundt 7,7 mill. (2010), og landet dekker et totalt areal på 110 994 km². Hovedstaden Sofia (1,2 mill. innb.) er også landets største by. Andre større byer er Plovdiv, Varna, Burgas, Ruse og Stara Zagora.

Det offisielle språket i landet er bulgarsk, som skrives med det kyrilliske alfabetet. Rundt 10 % av befolkningen har for øvrig tyrkisk som morsmål – og det finnes dessuten minoriteter som snakker makedonsk og romani.

En del av Bulgaria – særlig i sørvest – er dominert av høye fjell (høyeste punkt ligger nesten 3000 m.o.h.) – mens et lavt slettelandskap preger områdene langs Svartehavs-kysten, der landets viktigste turistområder befinner seg. Om lag halvparten av landets hotellrom er konsentrert nettopp ved Svartehavet, der vi finner noen av Bulgarias mest populære ferieområder. Blant de mest kjente er Golden Sands, Sunny Beach og Nessebar (der den eldste bydelen står på UNESCOs verdensarvliste).

Bulgarias hovedflyplass, Sofia International Airport, ligger i nærheten av hovedstaden. Andre viktige lufthavner Burgas International Airport og Varna Airport.