Leiebil Tyrkia

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tyrkia

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Tyrkia

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Tyrkia fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Tyrkia gjennom oss.

Tyrkia guide

Bilutleie Tyrkia
Leiebil Tyrkia

Republikken Tyrkia har 77,8 millioner innbyggere (2010), og ligger både i det sørlige Europa og i det sørvestlige Asia.
Tyrkia grenser til hele 8 land; Bulgaria og Hellas (i Europa) samt Georgia, Armenia, Aserbajdsjan, Iran, Irak og Syria (i Asia). Tyrkia har dessuten kystlinje mot Middelhavet i sør, mot Egeerhavet i vest og Svartehavet i nord.

Landet har stort sett et kontinentalt klima – med mildere middelhavsklima i sørlige deler.

Tyrkia er et sammensatt land med både ny og gammel arkitektur, samt kristne kirker ved siden av islamske moskeer. Tyrkia har hatt økende turisme de senere år, spesielt charterturisme. Tyrkias syd- og vestkyst har flotte badestrender, og turister lokkes med sol- og badeferie her. Ellers kan Tyrkia by på eksotisk kultur, historiske severdigheter, imponerende moskeer samt et myldrende folkeliv i storbyene.

Bosporusstredet og Marmarahavet forbinder Svartehavet og Egeerhavet, og skiller den asiatiske delen av Tyrkia fra den europeiske. Byen Istanbul ligger på begge sider av Bosporusstredet, og er dermed eneste storby i verden som ligger på to kontinenter. Istanbul har 11 millioner innbyggere, og er Tyrkias kulturelle, kommersielle og finansielle sentrum. Byen har en rekke turistattraksjoner – bl.a. palasser, festningsanlegg og bygninger fra sultanenes tid.

Hovedstaden i Tyrkia er Ankara, og er med sine 4 mill. innbyggere landets nest største by. Andre større byer i Tyrkia er Izmir, Bursa, Adana, Gaziantep og Antalya.

Tyrkias internasjonale hovedflyplass er Istanbul Atatürk Airport, men også Antalya Airport og Ankara Esenboga Airport er noen av landets mest travle.