Leiebil Ankara

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tyrkia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Ankara

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Ankara

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Ankara fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Ankara gjennom oss.

Ankara guide

Bilutleie Ankara
Leiebil Ankara

Ankara er Tyrkias hovedstad, og ligger sentralt i den vestlige delen av landet. Ankara har omlag 4,6 millioner innbyggere (2011), og er landets nest største by (etter Istanbul).

Ankara ligger 900 m.o.h. og har et typisk innlandsklima – med varme somre og kalde vintre.

Byen er Tyrkias økonomiske, administrative, industrielle og kommersielle sentrum samt et viktig transportknutepunkt. Ankara er sete for den tyrkiske regjering, og huser flere regjeringsbygninger og ambassader. I tillegg har byen hele 8 universiteter.

Ankara var tidligere kjent for sin produksjon av angoraull (mohair).

Byen har en variert arkitektur fra ulike tidsepoker, mange minnesmerker fra romersk og bysantisk tid – deriblant romersk bad fra 200-tallet samt romersk tempel.

En stor turistattraksjon i Ankara er det arkeologiske museet – som har en berømt hettittisk samling fra ca. år 1800 f. Kr.

Andre velkjente severdigheter i Ankara er bl.a. Alaaddin-moskéen fra 1100-tallet, Kocatepe-moskéen fra 1987 – byens største moské (som har plass til 24.000 personer), mausoleet til Kemal Atatürk fra 1953, den 3000 år gamle Ankaraborgen samt Atakule TV-tårn – et 125 meter høyt tårn med observasjons-dekk og roterende restaurant på toppen. TV-tårnet ble bygget i 1989.

Ankara har ellers flere operahus og teatre, en botanisk hage, et luftfartsmuseum, et historisk museum samt et etnografisk museum.

Byens hovedflyplass – Ankara Esenboga International Airport –  ligger 29 km nordøst for sentrum.