Leiebil Montenegro

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Montenegro

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Montenegro fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Montenegro gjennom oss.

Montenegro guide

Bilutleie Montenegro

Leiebil Montenegro

Montenegro er et land på Balkan som ligger ved Adriaterhavet. Det grenser til Kroatia og Bosnia-Hercegovina i nord, Serbia i nordøst, Kosovo i øst, og Albania i sør.  Befolkningen er på 625 266 (2011) innbyggere og hovedstaden er Podgorica. Det offisielle språket er montenegrinsk som egentlig det samme språket som serbisk, kroatisk og bosnisk.

Montenegro inngikk i 1918 inn i Serbernes, Kroatenes og Slovenernes kongerike, som fra 1929 ble kalt Jugoslavia. Ved oppløsningen av Jugoslavia i 1992 gikk Montenegro og Serbia sammen i Forbundsrepublikken Jugoslavia («Rest-Jugoslavia») som i 2003 skiftet navn til Serbia og Montenegro. I 2006 ble det selvstendig. Montenegro var den eneste republikken fra det tidligere Jugoslavia som støttet Serbia under krigene på 1990-tallet.

Montenegro har de siste årene med politisk stabilitet blitt re-oppdaget av turister fra hele verden for sitt fantastisk fjellandskap, dramatiske kystlinje, historiske monumenter og vakre befestede byer. Montenegros kyst er like nydelig som det mer kjente nabolandet Kroatia.

Middelalderbyen Kotor ligger Kotorbukta der en dramatisk blå skrent går rett ned i det blå havet. Her ligger St. Tryphon katedralen fra 1100-tallet, kirken St. Luke og den ortodokse St. Nicholas kirke.
Festningsbyen Budva med sine flotte strender er Montenegros mest populære turistmål. Det gamle sentrum er idyllisk plassert på en liten halvøy, og i de trange, svingete gatene skjuler det seg en rekke historiske bygninger, kirker og små torg. Blant de mest interessante er St. Johannes kirke fra 500-tallet og Santa Marija de Punta fra 700-tallet.
Innlandet av Montenegro er preget av dype elvedaler, med Tarakløften som Europas største og dypeste elvedal. Helt i sørøst mot Albania og Kosovo går fjellene over 2.500 meter, med rester av glaciale sjøer dannet i tidligere istider.

Landet har mange kirker og klostre, spesielt er det serbiske ortodokse klosteret Ostrog verdt et besøk.
Podgorica Lufthavn er Montenegros viktigste internasjonale flyplass. Det ligger 12 km sør for Podgorica.

Tivat Lufthavn ligger i nærheten av byen Tiva på kysten og 20 km fra Budva. Her går det  charterfly til flere europeiske destinasjoner i løpet av sommeren.

Destinasjoner

Meny