Leiebil Ioannina

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Hellas
  4. chevron_right
  5. Leiebil Ioannina

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Ioannina

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Ioannina fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Ioannina gjennom oss.

Ioannina guide

Bilutleie Ioannina
Leiebil Ioannina

Ioannina ligger nordvest i Hellas, og er den største byen i den historiske regionen Epirus. Ioannina har omlag 111.000 innbyggere (2011), og ligger 500 m.o.h. – på den vestlige bredden av innsjøen Pamvotis.

Byen befinner seg 450 km nordvest for Athen. Ioanninna – som av lokalbefolkningen ofte kalles for «Jannena» eller «Jannina» –  er kjent for sin produksjon av fetaost samt sitt kildevann Zagori. Byen har også eget universitet, med omlag 20.000 studenter.

Ioannina har middelhavsklima med varme tørre somre og milde, våte vintre. Vintrene er litt kaldere her enn ved kysten.

Byens største turistattraksjon er holmen «Nisi» – som ligger i innsjøen Pamvotis. Det går flere passasjerbåter ut til øya, og overfarten tar 15 minutter. På holmen ligger det flere klostre, kirker, caféer og gavebutikker, og den største severdigheter er klosteret Agios Panteleimon fra middelalderen – som idag er et populært museum med bl.a. utstilling av malerier.

Andre severdigheter i byen er et arkeologisk museum, et bysantinsk museum samt festningen i sentrum fra middelalderen.

Ioannina har ellers flere ortodokse kirker, 3 moskéer og en synagoge. Moskéen «Fethiye» fra 1795 har aner tilbake til 1400-tallet.

Nærmeste flyplass er Ioannina National Airport, som ligger 4 km nordvest for sentrum. Herfra går det direktefly til både Athen og Thessaloniki.