Leiebil Thassos

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Hellas
  4. chevron_right
  5. Leiebil Thassos

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Thassos

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Thassos fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Thassos gjennom oss.

Thassos guide

Bilutleie Thassos
Leiebil Thassos

Thassos (Thasos) er en populær gresk øy som ligger i det nordlige Egeerhavet, nærmere bestemt utenfor kysten av landskapet Thrakia. Landskapet på Thassos er nokså kupert, og de høyeste fjelltoppene ligger på over 1000 m.o.h. Aller høyest rager Ypsario (1045 moh). Thassos har et areal på 380 km2 og et folketall på rundt 14.000 (2010). I øyas hovedby, som også heter Thassos, bor det i overkant av 3.000 innbyggere.

Thassos har en del landbruks- og industrivirksomhet, der de viktigste produktene er honning, oliven og vin. I tillegg er en del av øyas beboere sysselsatt som fiskere, samt at det finnes flere rike marmorgruver der. Man kjenner til at det har vært marmorvirksomhet på Thassos helt siden oldtiden. På halvøya Aliki, som er fredet, kan man fremdeles se rester at et antikt marmorbrudd.

Ellers er det turismen som er den viktigste næringsveien på Thassos. Blant de viktigste attraksjonene er en rekke flotte strender, samt flere klostre og idylliske småbyer.
I Thassos by ligger et interessant historisk museum, og like ved er det et utgravningsområde der man kan se ruiner av an bydel fra antikken. En sti fører herfra og opp til ruinene av borgen ”Akropolis” (ca. 500 f. Kr.) og tempelet ”Athena” (ca. 600 e. Kr.), som begge ligger på en høyde med flott utsikt over byen.

Nærmeste flyplass er Kavala International Airport –  ”Megas Alexandros”, som ligger utenfor byen Kavala på det greske fastlandet. Herfra går det ferje ut til Thassos. Reisetiden er på 1 time.