Leiebil Wien

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Østerrike
 4. chevron_right
 5. Leiebil Wien

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Wien

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Wien fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Wien gjennom oss.

Wien guide

Bilutleie Wien
Leiebil Wien

Wien er hovedstaden i Østerrike, og ligger ved elven Donau nordøst i landet. Byen har 1,7 millioner innbyggere (2011).
Wien er landets kulturelle og økonomiske sentrum, og en viktig industri- og vitenskapsby. Byens universitet ble grunnlagt i 1365. Wien er også et betydelig samferdselsknutepunkt, og har stor turisme.

Wien er kjent for å være et av verdens mest viktigste sentre for klassisk musikk. Her finnes museer for berømte komponister og musikere som Haydn, Mozart, Beethoven, Shubert og Strauss – der alle har bodd i kortere eller lengre perioder av sitt liv i Wien. Byen er også berømt for sine årlige musikk- og teaterfestivaler.

Attraksjoner

Det historiske sentrum av Wien står oppført på UNESCOs verdensarvliste – og her finnes mange vakre kirker og klostre. Stephansdomen (oppført i perioden 1304 – 1511) er en populær turistattraksjon her – med sitt karakteristiske 136,7 meter høye tårn.

Andre attraksjoner i Wien er bl.a. Slottet «Belvedere» fra 1700-tallet, «Wien Staatsoper» – viktigste operahus i byen fra 1869, den gotiske kirken «Ruprechtkirche» fra 1200-tallet, Det naturhistoriske museet – med geologiske og botaniske samlinger samt Det kunsthistoriske museum – der man bl.a. kan se kunstverk av Rembrandt og Rubens.

Byen har også et teatermuseum, et museum viet psykologen Sigmund Freud samt en zoologisk hage.

Litt sørvest for sentrum ligger palasset «Schönbrunn» fra 1695, som er en stor turistattraksjon. Palasset var tidligere et keiserlig jaktslott og sommerresidens, men er idag museum. Stedet har også en flott park anlagt i fransk stil i 1706. Schönbrunn står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Palasset var tidligere et keiserlig jaktslott og sommerresidens, men er idag museum.

Utforsk Wien med leiebil

Wien ligger meget sentralt til i forhold til flere spennende hovedsteder, blant annet Bratislava, Praha og Budapest. Det er også enkelt å nå en rekke vakre landsbyer, og steder som er av historisk interesse. Alpene er heller ikke langt unna om du har leiebil til rådighet og vil ta deg en tur på ski eller til fots i fjellene. Her er et knippe tips til kjøreturer med Wien som utgangspunkt.

Slottet er en rekonstruksjon av et slott som tidligere stod på stedet på 1100-tallet.

Burg Kreuzenstein – Eventyrslott like utenfor Wien

Middelalderslottet Kreuzenstein ligger ikke lange kjøreturen fra Wien, og er faktisk mest tilgjengelig for de som har leiebil. Å komme seg til slottet med offentlige kommunikasjonsmidler er tungvint og tar lang tid, mens med bil når du dit på få minutter. Slottet er veldig eventyraktig, og får en til å tenke på prinsesser, drager og helter. Det du ser i dag dateres til 1874, men det var en rekonstruksjon av et slott som stod på samme sted siden en gang på 1100-tallet. Det rekonstruerte slottet er også bygget med materialer fra andre middelalderslott, og derfor har Kreuzenstein et preg som får det til å se mye eldre ut enn det egentlig er. Slottet står pent plassert på en høyde, noe som gjorde det umulig å erobre inntil den svenske arméen erobret Kreuzenstein under Trettiårskrigen. Du kan ha sett Burg Kreuzenstein fra før, siden det er brukt som kulisse i en rekke filmer og TV-serier, for eksempel The Witcher som kom på Netflix i 2019.

 • Fra sentrum av Wien til Burg Kreuzenstein er det kun 26 kilometer. Du kjører nordover langs Donau på A22 og vil normalt bruke 25 til 30 minutter på turen.

Melk og Krems i Wachau-dalen

Wachau er navnet på en vakker dal og kulturlandskap som ligger vest for Wien. Donau renner gjennom dalen, og gjør Wachau til et fruktbart område. De klimatiske forholdene gjør at Wachau er et egnet sted for dyrking av vindruer, og det ligger derfor flere kjente vinproduserende gårder her. I hver sin ende av dalen finner du de to småbyene Melk og Krems, som begge er flotte steder å dra innom. I Melk finner du et av de mest kjente og imponerende klostrene i Østerrike, Stift Melk som ble grunnlagt i 1089. Det er også flere andre severdigheter av historisk betydning i Melk. Krems er den største byen av de to, og er kjent for sin vakre gamleby i sentrum. Dette er også en populær by å dra på shoppingturer til, og spesielt om du er på jakt etter gode hvitviner fra Wachau-dalen.

 • Fra Wien til Melk er det omtrent 88 kilometer. Kjøretiden er cirka 1 time og 5 minutter.
 • Om du vil kjøre videre langs elven gjennom den vakre dalen til Krems an der Donau, vil dette ta omtrent 35 minutter (distansen er cirka 37 kilometer).
Klosteret Stift Melk ble grunnlagt i 1089.
Budapest er full av historiske bygninger det er verdt å få med seg.

Budapest – Tvillingbyen i øst

Det er en sterkt historisk bånd mellom Wien og Budapest i Ungarn. Byene delte status som hovedstad i Det østerriksk-ungarske monarki. Den korte avstanden har også gjort at det har vært mye handel og utveksling av tradisjoner mellom disse to regionene. Selv om historien tilsier at det er mange likheter mellom Budapest og Wien, er også kontrastene store. Å ta en tur til Budapest med leiebil er en av de beste og mest populære utfluktene du kan ta når du er i Østerrikes hovedstad. Det samme gjelder om tilfellet skulle være motsatt. I Budapest bør du besøke noen av de mange severdighetene som står på UNESCOs liste over verdensarv, og ikke minst et av byens romerske eller tyrkiske bad. Byen har også særdeles mange museer og gallerier (over 220 totalt i sentrum), en meget flott opera, og et par øyer i elven Donau som byr på grønne parker og vakre hager.

 • Det er omtrent 244 kilometer fra sentrum av Wien til Budapest, hovedstaden i Ungarn. Uten stopp underveis vil kjøreturen ta cirka 2 timer og 40 minutter.
Setter du fra deg leiebilen i sentrum, kan du benytte deg av trikk og besøke en typisk tsjekkisk pub.

Praha – Den gylne byen i Tsjekkia

Hovedstaden i Tsjekkia har også en lignende historisk forbindelse til Wien, slik Budapest har det. Byen spilte en viktig rolle i monarkiet Østerrike-Ungarn, og store deler av sentrum har arkitektur som kan minne om det du ser i Wien. Tradisjonene og kulturen er heller ikke ulik det du finner i Østerrike. Det er relativt kort vei til Praha, og mulig å ta en dagstur, men vi anbefaler at du bruker litt tid i denne praktfulle byen. I Praha står severdighetene tett-i-tett, det er rimelig å overnatte der, og byen har et spennende kultur- og uteliv. Om du kommer med leiebil bør du vurdere å sette denne fra deg i hotellets garasje eller tilsvarende. Praha oppleves best til fots (eller med trikk/metro), ikke minst fordi du også bør ta en tur innom en tsjekkisk pub og smake på de gode pilsnerne.

 • Fra Wien til Praha er det cirka 294 kilometer om du kjører den korteste ruten via Znojmo og Jihlava i Tsjekkia. Kjøretiden uten stopp blir da omtrent 3 timer og 45 minutter.
Rester fra den romerske festningen fra romerbyen Carnutum.

Petronell-Carnuntum – En Romersk utpost

Carnuntum var navnet på en romersk festningsby og forlegning som dateres tilbake til cirka år 50 e.Kr. På den tiden var Tiberius, og deretter Marcus Aurelius herskere i Romerriket. Carnuntum var en strategisk viktig base for krigene mot markomannere, et germansk folkeslag som holdt til her. Disse krigene er for øvrig inspirasjonen til den kjente filmen ”The Gladiator” av Ridley Scott, med Russell Crowe i hovedrollen. I dag er Carnuntum en av Østerrikes viktigste severdigheter. Her finner du rester av den romerske festningen, inkludert amfiteater, romersk bad, gladiatorskole, og flere administrative bygninger. Noe av dette er rekonstruert. Byen har også et spennende museum der artefakter fra arkeologiske utgravninger er utstilt.

 • Fra Wien til Petronell-Carnuntum er det cirka 43 kilometer om du kjører via A4 og B9. Kjøretiden vil da bli omtrent 35 minutter.
Vær oppmerksom på trikkeskinnene og -stoppene, når du kjører i gatene.

Parkering og trafikk med leiebil

Som regel er parkeringsplasser i gatene markert med hvite striper i Wines sentrum. Se også etter om det står skilt som viser at det er lov å parkere. Skiltet vil vise ordet ”Gebührenpflichtig” dersom parkeringsplassen er avgiftsbelagt. Det vil også stå hvilke tidspunkt du må betale avgift. Du finner naturligvis en rekke parkeringshus i sentrum, og de største hotellenes garasjer er også gode alternativer når du leter etter parkeringsplass. Den rimeligste løsningen er å bruke Park-And-Ride. Dette er betjente parkeringsplasser i utkanten av sentrum, og som alltid befinner seg i umiddelbar nærhet til kollektivtransport.

Å kjøre i Wien er relativt enkelt og greit, med unntak av gamlebyen (Innere Stadt). Der er de fleste gatene stengt for biltrafikk. Det du bør være ekstra oppmerksom på i denne byen er de mange syklistene og fotgjengerne i gatene. Veiene har ofte egne felt for syklister (ikke forveksle disse feltene med parkeringsplasser). Det går også mange trikkespor i Wien, og du bør være ekstra påpasselig ved trikkestoppene. På motorveiene og landeveiene utenfor Wien og i resten av Østerrike, er det omtrent like enkelt som å kjøre i Tyskland.

Flyplassen Vienna International Airport ligger en kort kjøretur utenfor Wien.

Flyplass

Flyplassen som betjener Wien heter Vienna International Airport, eller Flughafen Wien-Schwechat på østerriksk. Den ligger en kort kjøretur sørøst for sentrum av hovedstaden. Totalt er det cirka 27 millioner passasjerer som benytter seg av flyplassen i løpet av et år. Trafikken kommer hovedsakelig fra europeiske byer. Du kan også fly direkte til Wien fra blant annet Canada, USA, Thailand, Kina, Japan, Egypt, Marokko, Emiratene og land i Midtøsten. Flyplassen har 4 terminaler, hvorav tre av de er forbundet med hverandre. Den fjerde, terminal 1A ligger rett overfor terminal 1. De fleste rutefly med de største flyselskapene ankommer på terminal 3, mens mange lavprisselskap bruker terminal 1A.

På Vienna International Airport er selskapene som tilbyr leiebil samlet på et eget senter ved utgangen til parkeringsplass 4 (P4) på bakkeplan. Der står også leiebilene. Ankomsthallen til terminal 1,2 og 3 er forbundet med senteret. Selskapene du finner her er Alamo, National, Avis, Payless, Hertz, Flizzr, Sixt, Thrifty, Enterprise, Buchbinder, Budget og Europcar. Bilutleieselskapet U-Save har skranken sin rett ved siden av parkeringsanlegget.

 

 • Fra Vienna International Airport inn til sentrum av Wien er det cirka 23 kilometer. Kjøretiden er omtrent 25 minutter ved normal trafikk på veiene.