Leiebil Praha

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tsjekkia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Praha

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Praha

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Praha fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Praha gjennom oss.

Praha guide

Bilutleie Praha

Leiebil Praha

Praha ligger nordvest i Tsjekkia, og er landets hovedstad. Byen ligger i den tidligere østerrikske provinsen Böhmen, og har omlag 1,2 millioner innbyggere (2012). Elven Vltava (Moldau) deler byen i to.

Praha er Tsjekkias administrative og kulturelle sentrum – og byen er sete for Parlamentet, regjeringen, presidenten og Nasjonalbanken. Helt siden middelalderen har Praha vært et viktig handels- og kommunikasjonssentrum, og har historisk også vært et av Europas viktigste kulturelle sentre. Praha har idag mange teatre, operahus, konserthus og museer.

Praha har noen av Europas best bevarte bygninger og byområder fra middelalderen og 1600-tallet, og regnes for å være en av verdens vakreste byer.

Gamlebyen – «Stare Mesto» –  står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og her finnes en rekke historiske turistattraksjoner. Noen av de mest kjente er det gotiske rådhuset og Tyn-kirken – begge fra 1300-tallet, samt klokketårnet fra middelalderen – med sitt berømte astronomiske ur.

Andre populære turistattraksjoner er bl.a. Karlsbroen – en av Europas eldste steinbroer fra 1300-tallet, Nasjonalmuseet – med sine natur- og kulturhistoriske samlinger, Nasjonalteatret, Kunstindustrimuseet – med sin berømte glassamling samt den moderne bydelen Nove Mesto – med Wenzelplassen («Vaclavské Námestí») – som er en bred aveny, og Prahas hovedstrøk.

Kongeborgen i bydelen Hradcany fra 1300-tallet er også en av de mest besøkte severdigheter i Praha. Her ligger også St. Georg-klosteret fra år 925 samt den gotiske St. Vitus-katedralen fra 1300-tallet.

Også Det jødiske kvartalet i bydelen Josefov anbefales også et besøk. Bydelen har 6 bevarte synagoger, og den eldste er fra 1200-tallet. I tillegg finnes en jødisk kirkegård samt flere museer.

Det er ellers gode shoppingmuligheter i Praha, og byen er kjent for sitt varierte uteliv – med puber, barer og nattklubber.

Flyplassen Praha Airport – Ruzyne ligger 16 km nordvest for sentrum.

Meny