Leiebil Praha

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tsjekkia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Praha

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Praha

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Praha fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Praha gjennom oss.

Praha guide

Bilutleie Praha
Leiebil Praha

Praha ligger nordvest i Tsjekkia, og er landets hovedstad. Byen ligger i den tidligere østerrikske provinsen Böhmen, og har omlag 1,2 millioner innbyggere (2012). Elven Vltava (Moldau) deler byen i to.

Praha er Tsjekkias administrative og kulturelle sentrum – og byen er sete for Parlamentet, regjeringen, presidenten og Nasjonalbanken. Helt siden middelalderen har Praha vært et viktig handels- og kommunikasjonssentrum, og har historisk også vært et av Europas viktigste kulturelle sentre. Praha har idag mange teatre, operahus, konserthus og museer.

Praha har noen av Europas best bevarte bygninger og byområder fra middelalderen og 1600-tallet, og regnes for å være en av verdens vakreste byer.

Gamlebyen – «Stare Mesto» –  står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og her finnes en rekke historiske turistattraksjoner. Noen av de mest kjente er det gotiske rådhuset og Tyn-kirken – begge fra 1300-tallet, samt klokketårnet fra middelalderen – med sitt berømte astronomiske ur.

Andre populære turistattraksjoner er bl.a. Karlsbroen – en av Europas eldste steinbroer fra 1300-tallet, Nasjonalmuseet – med sine natur- og kulturhistoriske samlinger, Nasjonalteatret, Kunstindustrimuseet – med sin berømte glassamling samt den moderne bydelen Nove Mesto – med Wenzelplassen («Vaclavské Námestí») – som er en bred aveny, og Prahas hovedstrøk.

Kongeborgen i bydelen Hradcany fra 1300-tallet er også en av de mest besøkte severdigheter i Praha. Her ligger også St. Georg-klosteret fra år 925 samt den gotiske St. Vitus-katedralen fra 1300-tallet.

Også Det jødiske kvartalet i bydelen Josefov anbefales også et besøk. Bydelen har 6 bevarte synagoger, og den eldste er fra 1200-tallet. I tillegg finnes en jødisk kirkegård samt flere museer.

Det er ellers gode shoppingmuligheter i Praha, og byen er kjent for sitt varierte uteliv – med puber, barer og nattklubber.

Flyplassen Praha Airport – Ruzyne ligger 16 km nordvest for sentrum.