Leiebil Sør Afrika

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Sør Afrika

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Sør Afrika fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Sør Afrika gjennom oss.

Sør Afrika guide

Bilutleie Sør Afrika
Leiebil Sør Afrika

Sør-Afrika er et land som ligger på sørspissen av Afrika. I nord grenser det til Namibia, Botswana og Zimbabwe, i øst til Mosambik og Swaziland, mens Lesotho er en enklave som ligger midt i landet. Landets befolkning er på 51 770 560 (2011) innbyggere. Hovedstaden er Johannesburg, og andre store byer er Cape Town og Durban.

Sør-Afrika er en multietnisk nasjon med ulike kulturer og språk. Elleve offisielle språk er anerkjent i grunnloven. To av disse språkene er av europeisk opprinnelse: engelsk og afrikaans,. Afrikaans stammer hovedsakelig fra nederlandsk og er et resultat av at landet i mange år var nederlandsk koloni.

Det er umulig å snakke om Sør-Afrika uten å nevne Nelson Mandela. Nelson Mandela var Sør-Afrikas ledende forkjemper mot apartheid-systemet, en systematisk diskriminering av den fargede delen av befolkningen. Han ble landets første svarte president i 1994 da Sør Afrika holdt sitt første universelle valg. Nelson Mandela satt i fengsel i hele 27 år for å gjøre oppgjør mot det rasistiske regimet. Nå er han et levende bevis på at kampen for rettferdighet og frihet fører fram.

Sørafrikanske kultur er mangfoldig. Mye av maten er sterkt kjøtt-basert og i sosiale sammenkomster det vanlig med braai, eller grill. Sør-Afrika har også utviklet seg til en stor vinprodusent. Noen av de beste vinmarkene ligger i dalene rundt Stellenbosch, Franschhoek, Paarl og Barrydale.

Den mest populære byen er Cape Town som ligger vakkert til på vestkysten, og er en by med mange gode hoteller og restauranter. Her kan en ta gondolen opp til Table Mountain, og besøke den gamle viktorianske havnen. Fra byen kan en ta båt ut til Robin Island hvor Nelson Mandela satt i fengsel.

Mange drar til Sør-Afrika for på grunn av en spektakulær natur.  I tillegg til den velkjente Krüger nasjonalpark, har Sør-Afrika en rekke andre nasjonalparker som det er vert å besøke. I Drakenberg som er kjent for sitt vakre landskaper er det flere, en av dem er Royal Natal Naional Park med fossefallene Tugela Falls som faller 850 meter ned over klipper. Kalahari Gemsbok nasjonalpark har et rikt dyreliv.

OR Tambo utenfor Johannesburg er Afrikas største flyplass.

Destinasjoner