Leiebil Soweto

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sør Afrika
  4. chevron_right
  5. Leiebil Soweto

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Soweto

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Soweto fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Soweto gjennom oss.

Soweto guide

Bilutleie Soweto
Leiebil Soweto

Soweto er en bydel i utkanten av Sør-Afrikas største by, Johannesburg. I denne bydelen bor det i dag ca. 1,8 millioner innbyggere (2010). Fremdeles er Soweto en overveiende svart bydel, og mange av innbyggerne er blant Johannesburgs fattigste.

Soweto ble et symbol på den afrikanske kampen mot apartheid-systemet på 1970-tallet, og de to fredsprisvinnerne Nelson Mandela og Desmond Tutu har begge sin bakgrunn herfra.

Soweto er ellers kjent for å huse verdens tredje største sykehus – Chris Hani Baragwanath Hospital, oppkalt etter den svarte frihetshelten Chris Hani, som ble myrdet i et attentat i 1993.

Sowetos mest berømte attraksjon er Mandela House, der man kan få informasjon om Nelson Mandelas liv og hans betydning for nyere sør-afrikansk historie. Et hovedformål er dessuten å fremme menneskerettigheter, demokrati, forsoning, gjensidig respekt og toleranse blant de ulike folkegruppene i landet.
Nelson Mandela og hans familie bodde her fra 1946 til 1997. Da donerte Mandela huset til Soweto Heritage Trust – og i 1999 ble Mandela House erklært som et nasjonalt, historisk monument.

Nærmeste flyplass er Johannesburg International Airport, som ligger 57 km nordøst for Soweto.