Leiebil Johannesburg

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Johannesburg

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Johannesburg fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Johannesburg gjennom oss.

Johannesburg guide

Bilutleie Johannesburg
Leiebil Johannesburg

Johannesburg, som er Sør-Afrikas største by, er hovedstad i Gauteng-provinsen – som ligger nordøst i landet. Byen har rundt 3,3 millioner innbyggere (2011), og er landets fremste handels- og finanssenter samt et knutepunkt for jernbane- og veitrafikken.

Johannesburgs plassering i fjellområdet Witwatersrand har gjort byen til sentrum for de store gullfeltene i området – og det er en rekke store gruveanlegg rundt byen. Det var også gullforekomstene som ga støtet til grunnleggelsen av Johannesburg i 1886.

Attraksjoner

Johannesburg er kjent for sine mange universiteter, høyskoler og museer. Blant disse finnes både et geologisk, et etnologisk og et militærhistorisk museum. Johannesburg har også et eget jernbanemuseum.
Av severdigheter ellers må den zoologisk hagen og et stort planetarium nevnes.

De sentrale bydelene er preget av et regelmessig gatemønster og store offentlige bygninger.  Hovedgaten Eloff Street er typisk i så måte. Apartheidsystemet gjorde at disse områdene av byen stort sett var bebodd av den hvite mindretallsbefolkningen, mens svarte og fargede bodde i egne bydeler i utkanten. Selv om raseskillet er opphevet, preger dette beboelsesmønsteret fremdeles Sør-Afrikas største by. Den største og mest kjente av de svarte bydelene er Soweto.

Det finnes også en egen bydel som i stor grad er viet kulturelle aktiviteter – i første rekke scenekunst. Den heter Adjacent, og her er det en rekke eksperimentelle teatre. Noen av dem har røtter i protest- og opprørsbevegelsene under apartheidstyret.

De sentrale bydelene i Johannesburg er preget av et regelmessig gatemønster og store offentlige bygninger.

Utforsk Johannesburg med leiebil

Johannesburg er et meget godt utgangspunkt for utflukter med leiebil. Byen ligger sentralt plassert mellom en rekke spennende steder, severdigheter, kulturminner og nasjonalparker. I tillegg har du kort avstand til andre byer som er verdt et besøk, og som enkelt kan nås med bil. Her er et utvalg av noen av de mest populære kjøreturene fra Johannesburg.

Tre elefanter i Kruger-parken.

Kruger National Park – En av Afrikas beste safariparker

Kruger-parken er en av Afrikas mest kjente, og også blant de største og mest populære safariparkene på kontinentet. Her får du gode sjanser til å få sett alle de såkalt ”Fem Store”, det vil si løve, elefant, neshorn, leopard og bøffel, samt mange andre flotte dyrearter. Selv om det er mulig å booke dagsturer som starter i Johannesburg, anbefales det å heller reise til parken og starte safarien derfra. En eller to overnattinger vil gi langt større utbytte, enn en kort dagstur der mesteparten av tiden går til transport frem til parken. Kruger-parken bør oppleves både om morgenen, når dyrene søker mot elven for å drikke, og om kvelden, når solen går ned i det majestetiske landskapet.

  • Det er mange camper og safari-hoteller i tilknytning til Krugerparken. Parken er også stor, så avstandene vil variere en del.
  • Fra Johannesburg til området Malelane og Crocodile River, hvor flere av de beste hotellene ligger, er det omtrent 405 kilometer. Kjøretiden uten stopp blir normalt rundt 4 timer og 20 minutter.

Cradle of Humankind – Besøk menneskehetens vugge

I Guateng-provinsen, rett nord for Johannesburg, er det et område med utgravninger hvor det er funnet mange spor etter noen av de første menneskene på jorda. The Cradle of Humankind er nok ikke en helt presis beskrivelse, for det er andre funn i Afrika som er eldre. Likevel er dette et svært interessant sted for de som vil vite mer om våre røtter. Funnene er hovedsakelig fra grotteformasjoner i Guateng, for eksempel Sterkfontein Caves. Der er det blant annet funnet et fossil av menneskearten Australopithecus Africanus som er omtrent 2,3 millioner år gammelt. I Sterkfontein er funnene utstilte på et eget senter, hvor du også kan få guidede turer ned i grottene.

  • Fra sentrum av Johannesburg til besøkssenteret i Sterkfontein er det cirka 63 kilometer. Kjøretiden ved normal trafikk er omtrent 1 time.
Pretoria blir også kalt Jacaranda City brukes på folkemunne. Det kommer av at overalt i Pretoria vokser det nydelige Jacaranda-busker, med purpurfargede blomster som pynter opp gatene.

Pretoria – Sør-Afrikas administrative hovedstad

I Sør-Afrika er det teknisk sett hele tre hovedsteder, henholdsvis Cape Town, Bloemfontein og Pretoria. Sistnevnte fungerer som landets administrative senter. Byen er svært vakker, og domineres av imponerende og monumentale bygninger, flott plasserte i grønne omgivelser. Pretoria kalles også Tshwane på Bantuspråkene, i tillegg til at Jacaranda City brukes på folkemunne. Det siste fordi overalt i Pretoria vokser det nydelige Jacaranda-busker, med purpurfargede blomster som pynter opp gatene. I Pretoria finner du også mange spennende monumenter, museer, kultursentre og andre severdigheter.

  • Det er ikke mer enn cirka 60 kilometer mellom sentrum av Johannesburg og Pretoria. Det meste av strekningen går på motorvei, og du bruker normalt 45 minutter på kjøreturen.

 

Hos Adventures With Elephants får du en unik opplevelse med elefantene.

Adventures With Elephants – Unikt møte med elefanter

Om du tar en ganske kort kjøretur med leiebil nordover fra Johannesburg, i retning mot Kruger-parken, vil du passere byen Bela-Bela som er kjent for sitt varme kildevann. I det området finner du også en av Afrikas beste natur- og dyreopplevelser. Senteret Adventures With Elephants driver med omskolering av elefanter som har problematisk atferd, forskning, og utdanning som fokuserer spesielt på det majestetiske dyret. De tar imot besøkende som får et unikt møte med dyrene på gården. For eksempel kan du ta deg et bad sammen med elefantene, du får mate dyrene, og du kan få deg en safari på ryggen til en av elefantene. I det samme området finner du også en rekke camper og hotell som arrangerer mer omfattende safarier.

  • Det er cirka 210 kilometer fra sentrum av Johannesburg til campen Adventures With Elephants. Du kjører via Pretoria frem til byen Bela-Bela, og videre derfra mot Rooiberg. Uten stopp vil kjøreturen ta omtrent 2 timer og 20 minutter.
Den kunstige innsjøen Hartbeespoort Dam.

Hartbeespoort Dam – Ferieby ved foten av Magaliesburg-fjellene

Denne feriebyen er en av flere småsteder som ligger rundt den kunstige innsjøen Hartbeespoort. Området har mange gode hotell og andre overnattingsløsninger, samt byr på en rekke spennende opplevelser. Du finner blant annet flere golfbaner her, du kan leie båt og ta turer på dammen, det er flere sentere med ville dyr du får hilse på, og det er spesielt mange aktiviteter her som er beregnet for familier. Blant de mest populære aktivitetene er safariturer på hesterygg, besøk i slangeparken, besøk på elefantsenteret, og besøk på senteret hvor tar seg av foreldreløse aper.

  • Fra Johannesburg til Hartbeespoort Dam er det omtrent 85 kilometer. Du kjører for det meste på landevei, og turen vil ta cirka 1 time og 20 minutter.
Parkeringsplasser i gatene er oppmerkede, men det anbefales å parkere på parkeringsplasser med vakthold.

Parkering og trafikk med leiebil

I sentrum av Johannesburg finner du mange trygge parkeringshus og utendørs parkeringsanlegg. De fleste av disse har godt vakthold, men det koster noe mer å parkere her enn langs gatene. Parkeringsplasser i gatene er oppmerkede, men her er det ikke alle steder som er like trygge. Se etter parkeringsplasser med vakthold. De fleste shoppingsentre er også gode alternativer å sette fra seg leiebilen på. Merk deg at på shoppingsentrene er det vanlig at du får gratis parkering dersom du kan fremvise kvittering på at du har handlet inne på senteret.

Gatene i Johannesburg anses som blant de mest trafikkerte i verden, kun forbigått av Kairo og Cape Town. Likevel går det som regel fint å komme seg frem utenfor rushtiden. Når folk skal til og fra jobb er det ofte lange køer, og da er det som regel best å unngå å begi seg ut i trafikken.

Det anbefales at man er ekstra forsiktig når man kjører i Sør Afrika, selv om de aller fleste ikke opplever noe ubehagelig. Dørene på bilen bør være låste, og vinduene lukket, spesielt i byene. Sett deg også inn i hvilke områder og strøk du bør unngå.

Flyplass

Hovedflyplassen i Johannesburg heter O.R. Tambo International Airport. Den er både kontinentet Afrika og landet Sør Afrikas største, med over 21 millioner passasjerer hvert år. Fordi flyplassen ligger 1700 meter over havet, og luften derav er tynnere enn på lavlandet, har O.R. Tambo Airport en av verdens lengste rullebaner. Det er seks terminaler på flyplassen. To av disse betjener internasjonale flyvninger (A1 og A2), og hvor du havner kommer an på hvilket flyselskap du ankommer med.

Skrankene til bilutleieselskapene er samlet i et eget område nært parkeringshuset, i første etasje på hovedterminalen. Per i dag finner du de største internasjonale selskapene her, som Hertz, Avis, Thrifty og Europcar, samt 5-6 lokale og regionale aktører. Alle skrankene er åpne 24 timer i døgnet.

  • O.R. Tambo International Airport ligger innenfor bygrensen i Johannesburg, og omtrent 22 kilometer fra sentrum. Ved normal trafikk er kjøretiden cirka 25 minutter.
O.R. Tambo Airport har en av verdens lengste rullebaner!