Leiebil Cape Town

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Cape Town

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Cape Town fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Cape Town gjennom oss.

Cape Town guide

Bilutleie Cape Town
Leiebil Cape Town

Cape Town (afrikaans: Kaapstad) er hovedstaden i den sør-afrikanske provinsen Western Cape. Byen ligger ved Table Bay, litt nord for Kapp Gode Håp. Rundt byen er det flere høye fjell – bl.a. Lion’s Head, Devil’s Peak og det nesten 1100 meter høye Table Mountain. I bukta utenfor byen ligger den tidligere fangeøya Robben Island, kjent som stedet der Nelson Mandela satt fengslet i en årrekke. Innbyggertallet i selve Cape Town ligger på rundt 850.000 (2010), men tar man hele storbyområdet med, stiger folketallet til nesten 3,5 millioner. Med det er Cape Town Afrikas tredje største metropol.

Cape Town er en av Sør-Afrikas aller viktigste eksporthavner. Her utskipes det bl.a. gull, diamanter og frukt. Ellers har byen en omfattende og variert industri – samt et stort skipsverft. De senere årene er dessuten stadig økende turismen blitt en viktig næringsvei.

Cape Town vokste fram på 1600-tallet som en viktig provianteringsstasjon for nederlandske skip på vei til India, og ble dessuten et knutepunkt for innvandrere. Rundt år 1800 ble byen besatt av engelskmennene. Cape Town har hatt bystatus siden 1840. Etter mange års protest mot det sør-afrikanske apartheid-regimet, var byen i 1980-årene et sentrum for opprør og demonstrasjoner.

Attraksjoner

Dagens Cape Town er en moderne storby med brede, gater og avenyer – samt en rekke store parker. En del historiske minnesmerker er imidlertid bevart – og de er blant byens viktigste attraksjoner. Det gjelder bl.a. det nederlandske kastellet fra rundt 1670 (Castle of Good Hope). Det huser i dag et militærmuseum. Også Slave Lodge (Cultural History Museum) er vel verd et besøk. Det holder til i en bygning fra 1679 – som opprinnelig ble brukt til å ”oppbevare” slaver. Senere har bl.a. Høyesterett holdt til her. I dag er det et historisk museum i bygningen – også med avdelinger for keramikk, verktøy og leketøy. Også kirken Groote Kerk fra 1836 er regnet som en av Cape Towns severdigheter.

De fleste turister i Cape Town vil avlegge fangeøya Robben Island et besøk. Den ligger tolv kilometer utenfor byen og har vært brukt som fengsel siden 1600-tallet. Det var her fredsprisvinner Nelson Mandela satt fengslet i 27 år. Siden 1997 har Robben Island vært museum. Det går ferger til øya fra havnen i Cape Town.

Ellers er et besøk på toppen av Table Mountain en spektakulær opplevelse. Man kan enten gå til fots, eller benytte gondolbane.

Fangeøya Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet i 27 år.

Utforsk Cape Town med leiebil

Området rundt Cape Town byr på sterke kontraster. På kysten får du oppleve nydelige strender, billedskjønne småbyer, vakkert hav, og et yrende dyreliv som inkluderer hvaler, pingviner og delfiner. Innover i landet har du de store vinområdene, før du kommer til fjellkjeden som brer seg rundt Cap-området. Der møter du på løver og elefanter i et savanne- og ørkenlandskap som er helt unikt. Her er noen forslag til de beste kjørerutene med leiebil.

The Franschhoek Wine Tram tar deg frem til de ulike vingårdene.

The Winelands – Ta trikk mellom vingårdene

En av de beste utfluktene fra Cape Town er å besøke The Winelands, og så utforske de forskjellige vingårdene med The Franschhoek Wine Tram som bukter seg gjennom dalen. Dette er egentlig 8 forskjellige trikkeruter, der selve trikkene er et skue i seg selv. De er gamle og ærverdige, og på to etasjer, slik at passasjerene får nyte utsikten av landskapet mellom gårdene. Start og stopp er i byen Franschhoek, der du enkelt parkerer leiebilen ved siden av trikkenes stasjonsbygning. Turene til vingårdene er svært populære og bør bookes på forhånd. Er du interessert i vin bør du vurdere å også dra innom Stellenbosch, som er en liten avstikker på veien til Franschhoek.

  • Den korteste veien fra Cape Town til Franschhoek er 76 kilometer lang. Uten stopp underveis, eller en avstikker til Stellenbosch, vil kjøreturen ta i underkant av 1 time.
Det går en taubane opp til det gamle fyrtårnet på Cape Point. Her kan du nyte den vakre utsikten.

Cape Point og Kapp det gode Håp

Disse to punktene ligger bare et par kilometer unna hverandre, og er blant Cape-halvøyas mest populære severdigheter. Her kan du få en av de beste naturopplevelsene dine noensinne. Det er spesielt vakkert ved Cape Point, som troner over det ville havet på en steinklippe. Der går det taubane opp til det gamle fyrtårnet, hvor utsikten kan beskrives som blendende. På veien fra Cape Town til de to utsiktspunktene, passerer du blant annet Simons Town. I denne byen kommer du nært innpå en av Sør-Afrikas pingvin-kolonier.

  • Det er i overkant av 60 kilometer fra sentrum i Cape Town og ned til Cape Point. uten stopp vil kjøreturen ta omtrent 1 time og 10 minutter.

The Karoo – Safari kun to timer fra Cape Town

Området som kalles The Karoo er noe diffust avgrenset, men de fleste mener det dreier seg om landskapet som starter bak fjellene som omgir Cape Town. Denne delvise ørkenen byr på mange fantastiske naturopplevelser, og er et av de nærmeste områdene du kan reise til for å få sett ville dyr. Dette gjør du for eksempel i Aquila Private Game Reserve. I den parken får du sett alle de ”store fem”, som er løver, elefanter, neshorn, leopard og bøffel. I The Karoo ligger det også mange snodige småbyer som kan være morsomme å stikke innom, det er strutsefarmer der, du finner aktivitetssentre med alle slags ekstremsporter, i tillegg til flere safari-parker.

  • Det er cirka 180 kilometer fra sentrum i Cape Town til Aquila Private Game Reserve. Kjøretiden er 2 timer, hvorav cirka 60 kilometer er på motorvei.
  • The Karoo er et stort område, og strekker seg omtrent 800 kilometer mot Lesotho.
To Cape Hartebeest i The Karoo.

Paternoster – En av Afrikas eldste fiskerlandsbyer

Denne fiskerlandsbyen ligger nord for Cape Town, og regnes som en av kontinentets eldste. Den er også blant de desidert vakreste, og en av landets mest populære turistdestinasjoner. Her kan du overnatte i hyggelige, små hvitmalte hytter, og besøke flere fantastiske sjømatrestauranter. I området finner du nydelige strender med kritthvit sand, du kan se hval og delfin i havet utenfor, og det er et yrende fugleliv her med over 250 ulike arter å få øye på. Det er mange aktiviteter å ta seg til mellom måltidene, for eksempel havpadling, fiske fra land eller båt, dykking, hummerjakt, med mer.

  • Det er 150 kilometer fra Cape Town til Paternoster, og hele strekningen går på landevei. Uten stopp underveis vil kjøreturen ta omtrent 1 time og 50 minutter.
Paternoster med sine kritthvite strender.
Cape Agulhas er det sydligste punktet på kontinentet.

Cape Agulhas – Afrikas sydligste punkt

Mange tror feilaktig at enten Cape Point, eller Kapp det gode håp, er kontinentets sydligste punkt. Den tittelen tilhører i stedet Cape Agulhas, som er en odde like utenfor byen med samme navn (Agulhas). Her møtes Atlanterhavet og Det indiske hav, i det som er et av de mest utfordrende farvannene for sjøfarere som skal runde Afrika. Blant høydepunktene i Agulhas er det gamle fyrtårnet som står på odden. Dette er Sør-Afrikas eldste av sitt slag, og de som går opp trappen til tårnet vil få en uforglemmelig utsikt. Like bortenfor sørpunktet ligger det et skipsvrak som også bør besøkes om du drar innom. Vurder også å innta et herremåltid på en av de mange gode restaurantene i Agulhas, hvor østers og lokal hvitvin er blant spesialitetene.

  • Distansen mellom Cape Town og Agulhas er litt over 220 kilometer. Uten stopp vil kjøreturen med leiebil ta deg omtrent 2 timer og 30 minutter.
Trafikken i sentrum av Cape Town.

Parkering og trafikk med leiebil

Å finne parkeringsplass i Cape Town er ikke vanskelig, og spesielt ikke om du foretrekker å la leiebilen stå på et sted der det er vakthold. Skal du parkere gatelangs må du som regel betale avgift på automater som står på fortauene. Husk at bøtene er høye dersom du feilparkerer, parkerer over tiden du har betalt for, og lignende.

Dersom veien er markert med gul linje på siden du ellers ville parkert, betyr dette at du kun har lov til å stoppe for å for eksempel slippe passasjerer på eller av. En rød linje betyr at du ikke har lov til å stoppe i det hele tatt.

Det viktigste du må huske på når du leier bil i Sør-Afrika er at her må du kjøre på venstre side av veien. Det kan lønne seg å lage seg en rutine i begynnelsen, for eksempel konsekvent fokusere på at kjøreturen starter ved å legge seg bak en annen bil. Merk deg også at vindusviskerne og retningsvarsleren også er på motsatt side i bilens cockpit.

Vær ekstra oppmerksom i trafikken, og spesielt utenfor byene. Det hender dessverre at turister blir ranet dersom de stopper for å hjelpe andre (falske ulykker). Falsk politi som raner kjørende er også noe som forekommer tidvis. Skal du ut på landsbygda må du også være ekstra oppmerksom på at det kan komme dyr i veien.

Flyplassen i Cape Town.

Flyplass

Den internasjonale flyplassen i Cape Town er den tredje største i Afrika, og betjener over 10 millioner passasjerer hvert år. Den har to terminaler, en for innenlandsfly og en for internasjonale ruter. Begge terminalene er imidlertid forbundet, og du ankommer og forlater flyplassen gjennom den sentrale terminalbygningen uansett. På torget utenfor hovedinngangen finner du alle bilutleieselskapenes skranker og kontorer. Parkeringsplassene for bilene deres ligger rett ved siden av.

Per i dag er det 9 bilutleieselskap som opererer på flyplassen i Cape Town. Blant disse finner du Avis, Hertz, Europcar og Thrifty, samt flere selskap som er lokale.

  • Det er 19 kilometer fra flyplassen og til sentrum og havna der Waterfront ligger. Kjøretiden er rundt 15 minutter, avhengig av trafikken på veiene.