Leiebil Port Elizabeth

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Port Elizabeth

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Port Elizabeth fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Port Elizabeth gjennom oss.

Port Elizabeth guide

Bilutleie Port Elizabeth
Leiebil Port Elizabeth

Port Elizabeth ligger i den sør-afrikanske provinsen Eastern Cape, nærmere bestemt ved Algoa Bay (Det indiske hav), omlag 700 km øst for Cape Town. Byen har 1,2 millioner innbyggere inkl. forsteder (2010).
Port Elizabeth er en av Sør-Afrikas viktigste havnebyer, og i tillegg til at inntektene fra eksport er betydelige, er turismen en viktig næringsvei.

Port Elizabeth ble grunnlagt 1820 av britiske settlere – og byen ble oppkalt etter den første guvernørens kone, Elizabeth. Britene hadde imidlertid også vært der tidligere, og hadde allerede i 1799 bygget et fort på stedet – «Fort Frederick». Dette eksisterer fremdeles, og er i dag en av byens viktigste severdigheter.

Det hadde imidlertid bodd mennesker i området rundt Algoa Bay i mange hundre år. Også europeere hadde vært der allerede på slutten av 1400-tallet – bl.a. de portugisiske oppdagelsesreisende Bartolomeus Diaz og Vasco da Gama.

En av de mest populære attraksjonene i Port Elizabeth, er de innbydende badestrendene. Litt utenfor byen finner vi dessuten en berømt nasjonalpark – Addo Elephant National Park. Den ble grunnlagt i 1931 som et reservat for de elleve gjenværende elefantene i området. Parken har vist seg som svært betydningsfull i arbeidet mot å forhindre utrydding av elefantbestanden, og i dag huser den mer enn 450 individer – i tillegg til et stort antall andre pattedyr. Den opprinnelige parken har senere blitt utvidet til å omfatte Woody Cape Nature Reserve, som bl.a. omfatter St. Croix Island og Bird Island – der det er et rikt fugleliv.

Nærmeste flyplass er Port Elizabeth Airport, som ligger 11 km sørøst for sentrum.