Leiebil Kimberley

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Kimberley

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kimberley fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kimberley gjennom oss.

Kimberley guide

Bilutleie Kimberley
Leiebil Kimberley

Kimberley er hovedstad i den sør-afrikanske provinsen Northern Cape, og ligger omlag 450 km sørvest for Johannesburg. Byen har rundt 210.000 innb. (2011), og blir ofte omtalt som verdens ”diamanthovedstad”.

Kimberley ble grunnlagt som gruveby i 1871 – etter at det ble funnet to kjempe-diamanter i området. Det oppsto da et diamant-rush, idet en rekke eventyrere strømmet til. Britene var raske til å annektere området, og de dannet den britiske kolonien Vest Griqualand – til stor irritasjon for boerne, som hadde holdt til der i flere generasjoner.

Diamant-rushet varte fram til 1914, og i løpet av årene, hadde diamantjegerne gravet verdens dypeste gruvesjakt – Big Hole. Dybden på selve hovedsjakten er 400 meter.
Selv om rushet altså er over for lenge siden, foregår det fremdeles diamantproduksjon i Kimberley – og det er historikken knyttet til gruvehistorien som er byens fremste attraksjon.

Gruvene har i dag status som museum – og i tilknytning til Big Hole ligger noen restaurerte brakker fra pionertiden, samt grovsmeden De Beers hus. Det er ellers mulig – mest for kuriositetens og spenningens skyld – å kjøpe lisens til å grave i den gamle gruven. Kanskje kan man, om man har flaks, fremdeles finne en liten diamant.

Nærmeste flyplass er Kimberley Airport, som ligger 9 km sør for sentrum.