Leiebil Kimberley

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Kimberley

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kimberley fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kimberley gjennom oss.

Kimberley guide

Bilutleie Kimberley

Leiebil Kimberley

Kimberley er hovedstad i den sør-afrikanske provinsen Northern Cape, og ligger omlag 450 km sørvest for Johannesburg. Byen har rundt 210.000 innb. (2011), og blir ofte omtalt som verdens ”diamanthovedstad”.

Kimberley ble grunnlagt som gruveby i 1871 – etter at det ble funnet to kjempe-diamanter i området. Det oppsto da et diamant-rush, idet en rekke eventyrere strømmet til. Britene var raske til å annektere området, og de dannet den britiske kolonien Vest Griqualand – til stor irritasjon for boerne, som hadde holdt til der i flere generasjoner.

Diamant-rushet varte fram til 1914, og i løpet av årene, hadde diamantjegerne gravet verdens dypeste gruvesjakt – Big Hole. Dybden på selve hovedsjakten er 400 meter.
Selv om rushet altså er over for lenge siden, foregår det fremdeles diamantproduksjon i Kimberley – og det er historikken knyttet til gruvehistorien som er byens fremste attraksjon.

Gruvene har i dag status som museum – og i tilknytning til Big Hole ligger noen restaurerte brakker fra pionertiden, samt grovsmeden De Beers hus. Det er ellers mulig – mest for kuriositetens og spenningens skyld – å kjøpe lisens til å grave i den gamle gruven. Kanskje kan man, om man har flaks, fremdeles finne en liten diamant.

Nærmeste flyplass er Kimberley Airport, som ligger 9 km sør for sentrum.

Meny