Leiebil Zagreb

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Kroatia
 4. chevron_right
 5. Leiebil Zagreb

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Zagreb

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Zagreb fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Zagreb gjennom oss.

Zagreb guide

Bilutleie Zagreb
Leiebil Zagreb

Zagreb er Kroatias hovedstad og største by – med omlag 800.000 innbyggere (2011). Byen ligger nord i landet – på begge sider av elven Sava.
Zagreb er landets politiske, administrative, økonomiske, vitenskapelige og kulturelle sentrum, og dessuten et viktig transportknutepunkt. Byen har eget universitet, som ble grunnlagt i 1669.

Attraksjoner

Zagreb har ellers omlag 50 museer og kunstgallerier, 20 teater- og musikkscener, opera, botanisk- og zoologisk hage samt en rekke parker og grøntarealer.

Gamlebyen (Øvrebyen) i Zagreb – «Gornij Grad» – ligger på en høyde, og her finnes en rekke severdigheter. Man kan bl.a. besøke Zagreb-katedralen her fra 1217, Sankt Markus-kirken fra 1200-tallet eller Erkebispepalasset fra 1748. Parlamentet ligger også her. Gamlebyen er et bilfritt område i Zagreb, og man kan ta trapper eller taubane for å komme hit.

Nedre del av byen «Donji Grad» er en mer moderne bydel, der bygningene ble oppført etter 1800. Her finnes bl.a. en rekke museer samt Nasjonalteateret fra 1895.

Mimaramuseet i Zagreb anbefales også et besøk. Dette er et kunstmuseum som også har en arkeologisk avdeling. Besøkende kan se utstillinger av både kunstverk og kunsthåndverk fra forhistorisk tid og frem til 1920-tallet.

Sankt Markus-kirken fra 1200-tallet.

Utforsk Zagreb med leiebil

Zagreb ligger veldig sentralt til dersom du vil besøke nabolandene Ungarn, Slovenia og Østerrike, om så for kun en dag eller to. Du har også en rekke vakre landsbyer og slott i umiddelbar nærhet til den Kroatiske hovedstaden, og samtidig relativt kort vei til den kroatiske rivieraen. Veiene i Kroatia er gode, og med leiebil når du frem til spennende opplevelser på kort tid. Her er noen forlag til kjøreturer med Zagreb som utgangspunkt.

Du finner flere hus fra barokken i Samobor.

Samobor – Middelalderby kjent for håndverkskunst

Samobor er en perle blant de kroatiske småbyene. Den er kjent for sin vakre bebyggelse fra middelalderen, iblandet hus fra barokken, og mange spennende severdigheter. Byen har også lange tradisjoner innen kokekunst, håndlagde krystaller, vinproduksjon og musikk. I denne lille byen finner du folk som for eksempel har yrkesbetegnelsen kjeksmaker, og som kommer fra familier som har spesialisert seg innen slike nisjer i flere generasjoner. Foruten å rusle rundt i gamlebyen i Samobor, smake på delikatessene, og shoppe håndverksprodukter, reiser folk hit for å ta turer i byens vakre omgivelser, og for å gå på festivaler. Den ligger ikke langt unna Zagreb, og befinner seg i et område hvor du finner flere andre småbyer som er verdt et besøk.

 • Fra sentrum av Zagreb til Samobor er det kun 25 kilometer. Kjøreturen tar rundt 30 minutter ved normal trafikk.

Blejsko Jezero – Vakker innsjø i nabolandet Slovenia

Blejsko er en innsjø som ligger i Slovenia, men ikke lenger unna Zagreb enn at du kan ta en dagstur dit. Vannet i sjøen stammer fra isbreer som smelter i De Juliske Alper, en fjellkjede som strekker seg fra Italia til Slovenia. Dette er et av de beste stedene i denne delen av Europa til å ta en dagstur om du setter pris på vakker natur. En av de mest populære aktivitetene er å leie seg en robåt. Da kommer du deg enkelt over til den lille øya Blejski otok, hvor det står en vakker liten kirke. Du kan selv ringe i kirkeklokken som står utenfor, og etter sigende vil du da få oppfylt et ønske. På en klippe rett over innsjøen finner du det som er det eldste slottet i Slovenia, datert til året 1011. Dit går det stier, og fra slottet får du den beste utsikten over innsjøen. Ta også en tur innom landsbyen Bled som ligger i den ene enden av innsjøen. Der er det tradisjon å spise byens egen kremkake på en av de mange hyggelige kaféene og restaurantene.

 • Fra Zagreb til landsbyen Bled som ligger ved innsjøen, er det omtrent 196 kilometer. Kjøreturen tar normalt 2 timer og 10 minutter.
Den lille øya Blesjki otok står det en kirke. Du kan selv ringe i kirkeklokken og ønske deg noe, da skal ønsket gå i oppfyllelse.
Slottet ble bygget på 1200-talle og er i dag et museum.

Veliki Tabor og Trakošćan i Hrvatsko Zagorje

Hrvatsko Zagorje er et område nord for Zagreb i Kroatia, og mot grensen til Slovenia, som er kjent for sitt vakre landskap og høye tetthet av slott og festninger. Det ligger også en rekke fine småbyer og bygder der, men slottene er definitivt de største trekkplastrene for tilreisende. Blant disse er slottene Veliki Tabor og Trakošćan blant de mest kjente.

Veliki Tabor, som betyr ”Den store leiren”, ble bygget på midten av 1400-tallet, men dagens versjon fremstår omtrent slik det så ut siden 1500-tallet etter en omfattende ombygging. I dag er slottet et museum som er åpent hele året, og som gir deg et godt innblikk i livet i denne delen av Europa i middelalderen. Trakošćan er noe eldre enn Veliki Tabor, og antas å ha blitt bygget på 1200-tallet. Dette slottet ser også helt annerledes ut i dag, etter en total ombygging på 1800-tallet. Som Veliki Tabor er Trakošćan et museum som kan besøkes året rundt.

 • Distansen til slottet Veliki Tabor fra Zagreb er 69 kilometer. Kjøreturen dit vil ta deg omtrent 1 time og 5 minutter.
 • Distansen til slottet Trakošćan fra Zagreb er 81 kilometer. Kjøreturen dit vil ta omtrent 1 time og 5 minutter.
 • Distansen mellom de to kjente slottene er omtrent 40 kilometer, med en kjøretid på cirka 50 minutter.
Graz har mange unike og spesielle bygninger, som kunstsenteret Kunsthaus.

Graz – Ta en tur innom Østerrike fra Zagreb

Graz er den nest største byen i Østerrike, etter Wien. Den regnes som en av de best bevarte historiske byene på kontinentet. Graz har vært kåret som Europas hovedstad for kultur (2003), og hovedstad for design (2009). Derav har byen en rekke spennende og merkverdige bygninger å vise frem. Det rareste er kanskje byens kunstsenter kalt ”Kunsthaus”, som ser ut som et fartøy fra en annen planet. Slike rariteter finner du flere av, innimellom vakker bebyggelse fra middelalderen og andre epoker. Noen av severdighetene står på UNESCOs liste over verdensarv, for eksempel det barokke slottet Schloss Eggenberg. Det samme gjelder den vakre gamlebyen (Altstadt von Graz), der et av de flotteste julemarkedene arrangeres i desember hvert år. Den relativt korte avstanden fra Zagreb gjør det mulig å ta en dagstur til Graz om du har leiebil, men ta gjerne en overnatting om du har tid. Det vil du neppe angre på, for Graz er en av de mest spennende byene i denne regionen.

 • Fra Zagreb til Graz i Østerrike er det omtrent 183 kilometer om du kjører motorveien E39. Du vil normalt bruke cirka 2 timer og 10 minutter på kjøreturen.

Krk – Adriaterhavets største øy

Krk er navnet på den største øya i Adriaterhavet, og også den største byen på øya. Den ligger nært fastlandet, med broforbindelse som er åpen hele året. Krk er først og fremst et utmerket sted å dra til om du vil sole deg og bade. Det er også flere nydelige byer og landsbyer der, med ”hovedstaden” Krk som det beste eksempelet. På denne øya finner du steder med pulserende uteliv om du er interessert i slikt, eller de mest stille og hyggelige fiskerlandsbyene om det er mer din preferanse. Kysten er blendende vakker, og havet innbydende om sommeren. Innover på øya finner du stille skoger som er populære å ta spaserturer eller sykkelturer i.

 • Fra Zagreb til byen Krk på øya med samme navn, er det 182 kilometer. Kjøreturen dit tar normalt cirka 3 timer om du kjører uten stopp underveis.
De fleste drar til Krk forå nyte strandlivet og bade.
Det er langt enklere å kjøre utenfor byen og veiene er gode.

Parkering og trafikk med leiebil

Det er ikke alltid lett å finne parkering i gatene i Zagreb, både fordi gatene er trange og har lite parkeringsplasser, og fordi konkurransen om parkeringsplassene er stor. Hvis du finner parkeringsplass i en gate må du betale avgift i henhold til ulike soner. Det vil være opplyst på skilt hvor lenge bilen kan stå, og til hvilke tider det kreves avgift. Byen har tre ulike soner – rød, gul og grønn – der rød sone er dyrest.  Det er som regel enklere å satse på et av de mange parkeringshusene, selv om prisene der er noe høyere. Det er uansett rimelig å parkere i Zagreb sammenlignet med de fleste europeiske hovedsteder.

Sentrum av Zagreb er ikke spesielt enkel å finne frem i med leiebil. Gamlebyen, Gradec eller Gornji Grad på kroatisk, er stengt for biltrafikk, og forbeholdt kun fotgjengere. Gatene rundt gamlebyen er også ofte trange og enveiskjørte. De fleste velger derfor å la bilen stå parkert, og satser heller på å gå eller ta trikken.

I rushtrafikken kan det ta litt tid å komme seg ut av sentrum om du skal ta en utflukt til andre steder i Kroatia. Utenfor byen er det langt enklere å kjøre, og spesielt på strekningene som har motorvei. Veistandarden i Kroatia er gjennomgående god, men kjør likevel forsiktig. Mange bilister kjører fort, og landeveiene kan være noe uoversiktlig her og der.

Flyplassen i Zagreb har en stor terminalbygning.

Flyplass

Zagreb Airport Franjo Tuđman er den største flyplassen i Kroatia. Her betjenes omtrent 3,5 millioner passasjerer i året. Du kan fly direkte til Zagreb fra noen av de største byene i Europa, men mange av flyrutene er sesongbaserte. Det går også periodevis fly mellom Zagreb og destinasjoner i Israel, Thailand, Emiratene og Canada. Flyplassen har en relativt stor terminalbygning, men alt er å finne under samme tak.

Leiebilselskapene er samlet i ankomsthallen, like ved der du henter bagasjen din. Leiebilen vil stå på et eget område på parkeringsplassen like i nærheten. Per i dag er det 22 bilutleieselskap på Zagreb Airport, inkludert Hertz, Alamo, National, Enterprise, Europcar, Dollar Car Rental, Thrifty, Sixt, Avis og Budget.

 • Avstanden mellom sentrum i Zagreb og Zagreb Airport er kun 15 kilometer. Kjøretiden ved normal trafikk er mellom 15 og 20 minutter.