Leiebil Split

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Kroatia
 4. chevron_right
 5. Leiebil Split

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie i Split

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Split fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Split gjennom oss.

Split guide

Bilutleie Split

Leiebil Split

Kystbyen Split ligger sørvest i Kroatia, ved Adriaterhavet, og har 211.000 innbyggere (2011). Byen ligger i landskapet Dalmatia, og er en kjent turist- og havneby.

Split er det økonomiske og administrative sentrum for regionen, og er dessuten et viktig transportknutepunkt. Fra havnen i Split går det ferger til bl.a. Dubrovnik, Rijeka, Pescara og Anacona.

Byen ble grunnlagt på 200-tallet, og er idag kjent for å være Kroatias kulturelle sentrum. Det er mange historiske og kulturelle severdigheter i Split, og gamlebyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Attraksjoner

I gamlebyen ligger Diokletians palass, som er en stor turistattraksjon. Palasset ble oppført av keiser Diokletian på begynnelsen av 300-tallet, og er en av de største bevarte romerske bygningene i verden. Palasset måler 215 x 181 meter.

I gamlebyen finner du Diokletians palass.

Også den romersk-katolske Split-katedralen er verdt et besøk. Katedralens eldste deler stammer fra 300-tallet, mens resten av bygningen er fra 1100-tallet. Det er adgang for publikum å komme opp i katedralens tårn, og herfra har man flott utsikt over byen.

Andre populære turistattraksjoner i Split er badestrendene, bymuseet, et maritimt museum, en zoologisk hage samt to arkeologiske museer.

Utforsk Split med leiebil

Kroatia er et spennende land å utforske med leiebil, og Split er et sentralt og godt utgangspunkt. Fra denne kystbyen kommer du deg raskt til historiske byer som Dubrovnik, du har fergeforbindelser til de beste ferieøyene, og det er kort vei til attraksjonene som ligger innenlands. I vår guide til Split-området har vi plukket ut fem av de mest populære kjøreturene.

Hele gamlebyen i Dubrovnik er omgitt av en festningsmur.

Dubrovnik – Kroatias perle

Den historiske byen Dubrovnik har en velfortjent plass på UNESCOs liste over verdensarv. Den ble grunnlagt i det syvende århundre, og var en egen bystat i flere hundre år, inntil Napoleon erobret området i 1806. Hele gamlebyen er omgitt av en festningsmur, og anses som en av de vakreste i Europa. Store deler av byen ble ødelagt av bomber under krigen på Balkan i 1991, men Dubrovnik ble heldigvis raskt gjenoppbygget. Foruten å oppleve selve gamlebyen, anbefales det å ta en tur opp på toppen av fjellet som byen ligger ved. Du kan spasere opp, eller ta taubanen som går like bortenfor hovedporten til festningen. På toppen får du uslåelig utsikt over hele byen og det vakre Adriaterhavet utenfor.

 • Det er omtrent 230 kilometer fra Split til Dubrovnik, og du passerer faktisk gjennom en liten bit av Bosnia og Herzegovina på veien. Kjøretiden er cirka 3 timer dersom du ikke stopper underveis.

Idylliske Brač passer godt for familieferie.

Hvar og Brač – To ferieøyer rett utenfor Split

Langs kysten i Kroatia ligger det en rekke vakre øyer, hvorav Hvar og Brač er blant de største og mest populære feriedestinasjonene. De er begge så pass omfattende i utstrekning at det lønner seg å ta med leiebil dersom du vil utforske de. Begge nås enkelt fra Split med bilferger som går flere ganger i døgnet, og du bruker under en time på overfarten. På øyene finner du nydelige strender, hvorav noen av de har fin sand å slå seg ned på, noe som ikke er så vanlig langs den Kroatiske kysten. Brač er kjent som mest familievennlig av disse to øyene. Der finner du mange historiske bygninger og landemerker, hyggelige små fiskerlandsbyer, og muligheter for mange fine naturopplevelser. Hvar anses som mer livlig, med festivaler og et mer aktivt uteliv, men også på denne øya er det meget mulig å finne ro og idyll.

 • Fra havnen i Split til Hvar kan du ta bilferge til Stari Grad på øya Hvar. Turen tar omtrent 1 time.
 • Fra havnen i Split kan du ta bilferge til Supetar på øya Brač. Turen tar omtrent 50 minutter.
 • Merk deg at det ikke er alle fergene som tar biler om bord, og du bør booke plass på forhånd, også for returen til Split.

Šibenik – Historisk by med et snev av Venezia

Šibenik er en av de viktigste historiske byene i Kroatia, og også den eldste blant de som ligger ved kysten. Den har vært en kasteball mellom ulike herskere og riker opp gjennom historien, noe som vises godt i byens arkitektur og tradisjoner. Blant de viktigste severdighetene i Šibenik er en rekke bygninger som stammer fra tiden da byen var underlagt bystaten Venezia, for eksempel katedralen Svaty Jakova (apostelen Jakob). Hele gamlebyen er spekket med flott arkitektur. Innimellom husene går det trange gater belagt med brostein, der du finner hyggelige småbutikker, restauranter og kaféer, og en trivelig atmosfære. Byen er spesielt fin å besøke om sommeren, blant annet fordi det da arrangeres det en rekke festivaler der. Du er heller ikke langt unna fine bademuligheter når du besøker Šibenik.

 • Den raskeste veien mellom Split og Šibenik er om du kjører rett nord til Dugopolje først, og inn på Europaveien E65 der. Distansen er da omtrent 88 kilometer, med en kjøretid på cirka 1 time.
 • Hvis du vil kjøre kystveien til Šibenik er distansen omtrent den samme (88 kilometer), men du vil bruke minst 30 minutter lenger på kjøringen.

Hele gamlebyen er spekket med flott arkitektur, men katedralen Svaty Jakova skiller seg spesielt ut.

Plitvicesjøene står på UNESCOs liste over verdensarv.

Plitvicesjøene nasjonalpark – Kroatias vakreste naturområde

Plitvicesjøene er en av Kroatias største turistattraksjoner, og ligger i nasjonalparken Nacionalni park Plitvička jezera. Området står på UNESCOs liste over verdensarv. Totalt er det 16 innsjøer her, og alle beskrives som svært vakre. Innsjøene er forbundet med hverandre med elver og fossefall. I skogene rundt lever det det blant annet ulver, bjørner, hjort, villsvin og en rekke sjeldne fuglearter. Nasjonalparken er åpen hele året, og enkel å komme seg til om du er i Split-området. Selv om parken har desidert flest besøkende på sommerstid, er den verdt et besøk også om det er høst, vinter eller vår. Du kan også overnatte i parken om du vil bruke mer tid der. Ved inngangen ligger det tre gode hotell, og en campingplass med hytter til utleie.

 • Fra Split til inngangen til nasjonalparken som Plitevicesjøene ligger i er det omtrent 257 kilometer. Uten stopp vil kjøretiden bli cirka 2 timer og 40 minutter.

Makarska – Den kroatiske riviera

Området som kalles Den kroatiske riviera strekker seg mellom byene Gradac og Bela. Den sentrale byen på rivieraen er Makarska, en idyllisk ferieby som er kjent for sin flotte havnepromenade og yrende folkeliv om sommeren. Selv om både Makarska og området har mange severdigheter å by på, er det først og fremst soling og bading som trekker folk hit. Badeplassene ligger tett-i-tett, og infrastrukturen rundt strandlivet er meget bra. Det er også mer enn nok å finne på i Makarska om kveldene, både for store og små. Det er gode restauranter overalt, og mange spesialiserer seg naturligvis på fersk sjømat, du finner mer enn nok av puber og barer, og det arrangeres en rekke festivaler og kulturarrangement om sommeren.

Den raskeste veien fra Split til Makarska er om du først kjører nord til Dugopolje, og på motorveien videre derfra. Deretter tar du av ved Zagvozd ned til kysten og Makarska. Distansen er da 89 kilometer, med en kjøretid på cirka 1 time og 5 minutter.

Velger du å kjøre langs den vakre kysten er distansen 65 kilometer, og kjøretiden omtrent 1 time og 30 minutter.

Rivieraen i Makarska, feriebyen har flere gode badeplasser på rekke og rad og et yrende folkeliv sommerstid.

Parkering i Split

Mye av sentrum i Split er stengt for biltrafikk, med gater som er helt og holdent forbeholdt fotgjengere. Derav er det også lite med parkeringsplasser i det som utgjør gamlebyen, og spesielt nede ved havnen. Dersom du finner oppmerket parkeringsplass i en gate, merk deg hvilken sone gaten ligger i. Innenfor sone 1 er det avgiftsbelagt hele døgnet, mens innenfor sone 2 må du betale avgift mellom klokken 07.00 og 19.00. Avgiften betaler du på automater som står på fortauene, og kvitteringen må legges godt synlig i bilens frontrute.

Den beste løsningen for å parkere leiebil i Split er vanligvis å finne en av de offentlig drevne parkeringshusene i sentrum. Der er det relativt rimelig å sette fra seg bilen, kapasiteten er bra, og bilen blir ikke like varm som når den står ute i solen.

Det kan være vanskelig å kjøre i sentrum av Split, men byen ikke er så stor, så du vil finne frem til slutt.

Trafikk i Split

Inne i sentrum av Split er noe vanskelig å navigere seg frem. Det er mange gågater og enveiskjøringer der. Sentrum er også gammel og ærverdig, og derfor er mange av gatene trange og kronglete. Det positive rent trafikkmessig er at byen ikke er så stor, så du vil i alle tilfeller finne frem til slutt, uten å ha brukt for lang tid.

Å kjøre utenfor byene i Kroatia er for det meste behagelig. De fleste hovedveiene er i meget god stand, og de viktigste trafikkårene har relativt nye og moderne motorveier. Landeveier, og da spesielt veiene som går langs Adriaterhavet, kan være veldig svingete og kuperte. Her bør du være ekstra oppmerksom, selv om selve veidekket holder høy standard. Det er ofte vanskelig å se hva som kommer rundt neste bakketopp eller neste sving. Det gjør ikke saken bedre at kystveien byr på fantastisk flott utsikt, noe som fort kan stjele oppmerksomheten fra sjåføren.

Det er desidert mest trafikk på flyplassen i Split i sommerhalvåret.

Flyplass

Flyplassen heter internasjonalt Split Airport, mens kroatene kaller den for Zračna Luka Split. På samme vis som at Split er Kroatias andre største by etter Zagreb, er også flyplassen nest størst etter Zagreb Airport. I Split betjenes omtrent 3,5 millioner passasjerer årlig. Mange av disse reiser videre til feriesteder som Makarska og øya Hvar. Du kan fly direkte til Split fra et høyt antall europeiske byer hele året. Antallet tilreisende til denne flyplassen er imidlertid betydelig høyere i sommerhalvåret, og da ankommer det spesielt mange charterfly.

Selskapene som driver bilutleie på flyplassen i Split er samlet i ankomsthallen på bakkeplan. Senteret finner du rett ved bussterminalen og oppstillingsplassen for taxi. Parkeringsplassen hvor leiebilene står er også rett i nærheten. Per i dag finner du omtrent 20 leiebilselskap her, inkludert internasjonale aktører som Hertz, Sixt, Dollar, Thrifty og Europcar. Det er også en god del kroatiske leiebilselskap på flyplassen.

 • Split Airport ligger 25 kilometer fra havnen i sentrum av byen. Kjøretiden er normalt mellom 25 og 30 minutter.
Meny