Leiebil Rijeka

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Kroatia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Rijeka

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Rijeka

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Rijeka fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Rijeka gjennom oss.

Rijeka guide

Bilutleie Rijeka
Leiebil Rijeka

Rijeka ligger nordvest i Kroatia ved Adriaterhavskysten, og har omlag 140.000 innbyggere (2008). Regner man med storbyområdet, stiger folketallet til bortimot 300.000. Byen ligger i Kvarnerbukten øst for Istra-halvøya, og er landets viktigste havneby. Rijeka har en stor marinebase her, samt rederier og skipsverft.

Rijeka er administrativt sentrum for fylket Primorje-Gorski Kotar, og byen har eget universitet – som ble grunnlagt i 1632. Fra havnen går det ferger til bl.a. Zadar, Split, Dubrovnik, Bari (Italia) samt til Hellas og Albania.

Gamlebyen i Rijeka er malerisk med trange gater og barokk-bygninger. Her finnes også mange kulturhistoriske monumenter.

Av de mest kjente turistattraksjonene i Rijeka, må den store St. Vitus-katedralen nevnes. Denne barokkirken er fra 1600-tallet, og er endestasjon for pilgrimer fra hele verden som kommer for å se maleriet «Marija av Trsat».

På en høyde over havnen ligger Trsat-festningen og fransiskanerklosteret fra 1200-tallet, som også er en stor attraksjon. 561 trappetrinn fører opp til festningen fra sentrum.

Rijeka har ellers et stort utvalg av teatre og museer – bl.a. et bymuseum, sjøhistorisk museum og et naturhistorisk museum.

Det er gode bademuligheter i Rijeka, spesielt ved turiststedet Opatija, som ligger i nærheten av byen.

Den internasjonale flyplassen Rijeka Airport ligger 17 km sørøst for sentrum.