Leiebil Zadar

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Kroatia
 4. chevron_right
 5. Leiebil Zadar

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie i Zadar

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Zadar fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Zadar gjennom oss.

Zadar guide

Bilutleie Zadar

Leiebil Zadar

Havnebyen Zadar ligger sørvest i Kroatia ved Adriaterhavet – i landskapet Dalmatia – og har 75.000 innbyggere (2011).
Zadar er det økonomiske og kulturelle sentrum for Nord-Dalmatia, og er dessuten en stor industri- og turistby. Fra havnen går det ferger til bl.a. Split og Rijeka.

Zadar er kjent for sin produksjon av kirsebærlikøren «Maraschino», men er kanskje aller mest berømt for sine mange monumenter fra romersk tid. Byen har i tillegg mange gamle kirker  og palasser fra middelalderen.

Attraksjoner

En stor turistattraksjon i Zadar er Sankt Donato-kirken fra 900-tallet, som nå er et arkeologisk museum. Sankt Donato-kirken ble oppført på et gammelt romersk forum, og mange av steinene inni kirken stammer fra denne tiden. Foran kirken finnes det rester av det romerske forumet fra år 100 f. Kr.

Sankt Donato-kirken fra 900-tallet er nå et arkeologisk museum.

Andre populære severdigheter i byen er bl.a. Sankt Anastasia-katedralen fra 1200-tallet samt St. Mariakirken fra 1100-tallet med sitt særegne klokketårn.

Zadar har ellers gode bademuligheter samt en flott sjø-promenade, og skjærgården «Kornati» er et populært utfluktssted for turister. Her finnes hele 89 øyer og holmer.

Utforsk Zadar med leiebil

Zadar ble kåret til Europas beste feriested i 2016, men for de fleste er det nok med et par-tre dagers opphold i den relativt lille byen. Derfor er byen et populært utgangspunkt for utflukter med leiebil til andre spennende steder og byer i området. Her er noen forslag og tips til kjøreturer som ikke krever lange transportetapper, og som byr på unike opplevelser.

Øya har lite turister og mye uberørt natur.

Dugi Otok – Vakker øy med lite turisme

Dugi Otok betyr kort og godt ”den lange øya”. Den ligger like utenfor Zadar, og er kjent for sin uberørte natur, flotte strender, oliven- og fikentrær, og ikke minst stillhet og ro. Det reiser nemlig ikke mange turister til Dugi Otok, noe som blant annet skyldes at det er mangel på ferskvann her. Det igjen har gjort at hotell- og turistindustrien har holdt seg unna Dugi Otok, og heller satset på øyer som Krk, Hvar og Brač. For de som vil ha fred og ro, og de vakre strendene og hyggelige landsbyene for seg selv, er dette bare en fordel. De som reiser til Dugi Otok er nettopp de som er på jakt etter noe mer autentisk og fredelig.

 • Det går to fergeruter fra Zadar til Dugi Otok. Den raskeste er den som går til Sali på Dugi Otok. Denne fergen går 3-4 ganger per dag i sommerhalvåret, og bruker mellom 45 og 60 minutter på overfarten.
 • Du kan også ta fergen som går til Brbinj, med en overfart som tar omtrent 1 time og 20 minutter. Denne fergen går 5-6 ganger per dag i sommerhalvåret.

I Split kan du kombinere historiske severdigheter med sol og badeliv.

Split – Adriaterhavets beste sommerby

Split er den nest største byen i Kroatia, og kanskje den mest livate og spennende byen på Adriaterhavskysten. Den sentrale beliggenheten har gjort byen til et handelssentrum i flere hundre år, og som innbyggerne har nytt godt av rent økonomisk. Dette gjenspeiles i byens vakre og imponerende bygninger, og da spesielt de du finner i gamlebyen i Split. Det mest kjente er palasset som ble bygget som bolig til den romerske keiseren Diokletian i år 305. Palasset er et av flere byggverk i byen som står på UNESCOs liste over verdensarv. Foruten å besøke vakre bygninger, museer, monumenter og andre severdigheter, er Split en by hvor folk drar til for å shoppe, spise deilig sjømat på gode restauranter, for å bade og sole seg, og for å delta i byens pulserende uteliv.

 • Fra Zadar til Split er det omtrent 158 kilometer om du velger å kjøre via E65. Turen vil da ta cirka 1 time og 40 minutter.

Mostar – Nydelig middelalderby i Bosnia

Mostar er en av nabolandet Bosnia og Herzegovinas vakreste byer, og nås ganske enkelt fra Zadar om du har leiebil. Kjøreturen til Mostar tar deg også forbi noen av de beste badebyene i Kroatia, og turen kan gjerne kombineres med flere stopp underveis. I Mostar finner du et vakkert sentrum med hus fra middelalderen, liggende på begge sider av elven Neretva. Byens viktigste severdighet er broen Stari Most, og som byen har sitt navn fra. Broen og en rekke andre bygninger ble totalskadet under krigen på Balkan på 1990-tallet, men heldigvis restaurert igjen noen få år senere. De fleste gatene er stengte for biltrafikk, og belagt med steiner i mønster som får det hele til å fremstå som kunststykker. Det er mange turister i Mostar om sommeren, noe butikkene og restaurantene bærer litt preg av. Likevel er dette en by som er verdt besøket. Innbyggerne er vennlige og hjelpsomme, Mostar ligger i et vakkert landskap, og du vil oppleve en fin kontrast til det mer moderne Kroatia.

 • Fra Zadar til Mostar i Bosnia og Herzegovina er det cirka 287 kilometer om du kjører E65 til landegrensen, og videre på A1 til Mostar. Kjøretiden blir da omtrent 3 timer.
 • Husk å undersøke hva reglene er for å krysse landegrenser med leiebilen. Dette får du informasjon om når du booker, og du kan også spørre selskapet du skal leie fra.

Den mest kjente severdigheten er broen Stari Most over elven Neretva i gamlebyen i Mostar.

Kunstpavilliongen er et kunstgalleri for samtidskunst i Zagreb.

Zagreb – Hovedstaden i Kroatia

De fleste turister som reiser til Kroatia, søker seg til kysten og de mange og vakre sommerbyene som ligger der. Hovedstaden Zagreb er derfor ofte oversett, til tross for at byen er vakker, rik på historie, og anses som en av de mest vennlige og imøtekommende i Europa. Er du på ferie på kysten og vil oppleve noe annerledes og mer kosmopolitisk, bør du unne deg en kjøretur til Zagreb. Zadar er ikke lengre unna enn at du kan ta en dagstur, men Zagreb fortjener en overnatting eller to dersom du har tid nok. Som et minimum bør du dra innom byens historiske sentrum, siden det er der mange av de flotteste bygningene og severdighetene ligger. Vurder også å besøke noen av de mange spennende museene og kunstgalleriene i byen. Zagreb er også et bra sted om shopping står på ønskelisten, og byen er kjent for å romme mange gode restauranter. Er du i Kroatia i førjulstiden bør du unne deg et besøk til Zagrebs julemarked. Det har blitt kåret til det beste i Europa tre år på rad (2016, 2017 og 2018).

 • Det er 288 kilometer fra Zadar til hovedstaden Zagreb i Kroatia. Kjøreturen uten stopp vil ta omtrent 3 timer.

Veiene langs kystein kan være svært kuperte med mange krappe svinger.

Parkering og trafikk med leiebil

Det er flere store parkeringsplasser nært gamlebyen i Zadar hvor det er rimelig å sette fra seg bilen. Du finner også gateparkering i sentrum, med ulike størrelser på parkeringsgebyret i forhold til hvilken sone det er snakk om. Merk deg at prisene på parkering er som regel noe høyere om sommeren enn i resten av året, men det er uansett relativt rimelige avgifter i Kroatia.

Å kjøre i den relativt lille byen Zadar er normalt helt problemfritt, og det er enkelt å finne frem. Unntaket er gamlebyen som er stengt for biltrafikk. Når du skal på dagsturer eller reise videre med leiebil til andre steder i Kroatia, kommer du deg ut av sentrum i Zadar på omtrent 5 minutter. Veiene ellers i Kroatia kan beskrives som gjennomgående gode, men trafikken kan samtidig oppleves som noe intens her og der. Mange sjåfører kjører fortere enn de tillate fartsgrensene, til tross for at fartsgrensene i Kroatia er ganske høye. Vær spesielt oppmerksom på småveier langs kysten. Disse kan være svært kuperte, og med mange krappe svinger.

Flyplass

Zadar Airport heter Zračna luka Zadar på kroatisk, og ligger like øst for sentrum av byen. Selv om den er landets fjerde største flyplass betjener den ikke mer enn omtrent 800 000 passasjerer i året. Mange av disse er sommerturister som skal utforske Kroatias vakre kyststripe. Derfor er dette blitt en av de viktigste destinasjonene til blant annet lavprisselskapet Ryanair. Du kan også fly direkte til Zadar med en rekke andre europeiske flyselskap, men de aller fleste har ruter som kun går i turistsesongen.

Selskapene som tilbyr leiebil på flyplassen i Zadar holder til i ankomsthallen i terminalbygningen. Per i dag er det 15 bilutleiefirma her, inkludert internasjonale aktører som Hertz, Sixt, Avis, Enterprise, Budget og Thrifty. I tillegg finner du en hel rekke med kroatiske bilutleieselskap på flyplassen.

 • Fra Zadar Airport til sentrum av byen er det omtrent 13 kilometer. Kjøretiden vil bli cirka 15 til 20 minutter.

Flyplassen Zadar Airport ligger like øst for sentrum av Zadar.

Meny