Leiebil Saudi Arabia

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Saudi Arabia

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Saudi Arabia fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Saudi Arabia gjennom oss.

Saudi Arabia guide

Bilutleie Saudi Arabia
Leiebil Saudi Arabia

Kongeriket Saudi-Arabia utgjør hoveddelen av den arabiske halvøya og er den nest største stat i den arabiske verden. Det grenser til Jordan og Irak i nord, Kuwait i nordøst, Qatar, Bahrain og De forente arabiske emirater i øst, Oman i sørøst, Jemen i sør, Rødehavet i vest og Persiabukta i øst. Befolkningen er 28 376 355 (2010) innbyggere og hovedstaden er Riyadh.  97 % av den totale befolkningen er muslimer.

Kongeriket Saudi-Arabia blir noen ganger referert til som «De to hellige moskeers land», da med tanke på Mekka og Medina, som er de to helligste stedene i islam. Saudi-Arabia har betydelig innflytelse i Midtøsten og den islamske verden, og er den økonomisk, politisk og militært dominerende makt i Golf-regionen.

Landet har verdens nest største oljereserver som er konsentrert hovedsakelig i den østlige provinsen. Olje står for mer enn 95 % av eksporten og 70% av statens inntekter.

Turismen i Saudi-Arabia er i stor grad basert rundt pilegrimsreisene til Mekka og Medina. Mekka mottar over tre millioner pilegrimer i året bare i løpet av måneden Hajj, og ellers i året rundt ni millioner pilegrimer.  Ikke-muslimer har ikke tilgang. Medina er hellig fordi moskeen Al-Masjid al-Nabawi inneholder Muhammeds grav. Rødehavsstrender med sitt turkise vann er kjent for å være et av verdens fineste steder for dykking.

Et annet populært reisemål er Al-Diriyah utenfor Riyadh. Diriyah var  opprinnelige hjemmet til den saudiarabiske kongefamilien, og fungerte som hovedstad i den første Saudi-dynastiet 1744-1818. Mada’in Saleh er et pre-islamsk arkeologiske område med ruiner fra Nabatean-riket (1. århundre e.Kr.). Her finnes også spor fra av Lihyani, et arabisk kongedømme fra flere århundre før Kristi fødsel, samt romerske okkupasjoner.

Saudi Arabia kritiseres for sin systematiske diskriminering av kvinner. Det er det eneste landet i verden hvor kvinner ikke har lov til å kjøre bil.

Den største flyplassen er King Fahd internasjonale lufthavn 20 km nordvest for Dammam. King Khalid internasjonale Lufthavn ligger 35 km nord for Riyadh.