Leiebil Riyadh

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Saudi Arabia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Riyadh

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Riyadh Finn

beste pris på bilutleie i Riyadh fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Riyadh gjennom oss.

Riyadh guide

Bilutleie Riyadh
Leiebil Riyadh

Riyadh er hovedstad og største by i kongeriket Saudi-Arabia. Byen ligger i Ar-Ryadprovinsen i Najdregionen – sentralt på den arabiske halvøy. Riyadh ligger på et platå – ca. 600 m.o.h. – og er omgitt av ørken.

Hovedstaden har omlag 5 millioner innbyggere (2011), og er landets viktigste økonomiske, kulturelle og kommersielle sentrum. Riyadh er i tillegg en av de rikeste byene i Midt-Østen.

Byen har et tropisk klima – med svært varme somre og milde vintre. Det er faller lite nedbør i dette området.

Gamlebyen «Al-Bathaa» er en stor turistattraksjon i Riyadh, og her finner man de kjente gullsmykke-markedene.
Andre severdigheter i hovedstaden er bl.a. Masmak-slottet fra 1865 – oppført i leire, Nasjonalmuseet for Saudi-Arabia – med sin rike samling av gjenstander og relikvier, Det kongelige Saudi Air Force Museum – med utstillinger av fly og luftfarts-relaterte gjenstander samt park- og rekreasjonsområdet «Salam Park».

Ellers har byen flere berømte skyskrapere – bl.a. «Kingdom Centre» som måler 302 meter, og er Saudi-Arabias høyeste bygning. Også «Al Faisaliah Centre» er et kjent landemerke i Riyadh, og rager  267 meter over bakkenivå. Dette var landets første skyskraper. Det må også nevnes at byens 170 meter høye TV-tårn fra 1981, har et populært observasjonsdekk. Her kan besøkende få fantastisk utsikt over hovedstaden.

Riyadh har ellers mange moderne kjøpesentre, og i området «Diplomatic Quarter» ligger de fleste utenlandske ambassader og internasjonale organisasjoner.

Byens hovedflyplass – King Khalid International Airport – ligger 36 km nord for sentrum.