Leiebil Jeddah

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Saudi Arabia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Jeddah

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Jeddah

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Jeddah fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Jeddah gjennom oss.

Jeddah guide

Bilutleie Jeddah
Leiebil Jeddah

Jeddah (skrives også Jedda, Jidda, Jiddah) ligger ved Rødehavet i det vestlige Saudi-Arabia, og er landets viktigste havneby. Byen ligger i provinsen Mekka – i det historiske landskapet Hijaz.

Jeddah har 3,3 millioner innbyggere (2012), og er landets nest største by etter hovedstaden Riyadh. Jeddah er inngangsport for pilgrimer som skal til Mekka. Byen er et administrativt sentrum og et betydelig finans- og industrisentrum med bl.a. oljeraffinerier og tekstilindustri.

Bybildet i Jeddah preges av en blanding av tradisjonell arabisk arkitektur med trange gater, moskéer og murhus samt mer moderne vestlig bebyggelse. Byen er kjent for sine skyskrapere og sine mange moskéer (byen huser totalt 1300 moskéer). Kong Saud-moskéen fra 1987 er den største i byen.

Et kjent landemerke i Jeddah er Kong Fahd’s Fontene fra 1980-tallet. Fontenen har verdens høyeste vannstråle på 312 meter, og kan sees på lang avstand.

Gamlebyen i Jeddah «Al-Balad» er en stor turistattraksjon, med sine markeder og de karakteristiske korallhusene. Også det gamle herskapshuset «Naseef Hus» anbefales et besøk, som idag er et museum.

Langs kysten nord for byen finnes flotte badestrender, og her ligger turisthotellene på rekke og rad. Her står sol, bading og vannsportsaktiviteter i fokus, og det er dessuten flotte dykkermuligheter her.

Det er gode shoppingmuligheter i Jiddah med butikker og kjøpesentre – og i gaten Tahlia finner man eksklusive designerbutikker som Dolce & Gabbana, Gucci, Versace og Armani.

Jeddah har i tillegg to fornøyelsesparker samt en badepark med utendørs svømmebasseng – som er populære besøksmål for barnefamilier.

Byens flyplass –  King Abdulaziz International Airport – ligger 16 km nord for sentrum.