Leiebil Yanbu

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Saudi Arabia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Yanbu

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Yanbu

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Yanbu fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Yanbu gjennom oss.

Yanbu guide

Bilutleie Yanbu
Leiebil Yanbu

Havnebyen Yanbu (Yanbu’ al Bahr, Yambo, Yenbo) ligger på vestkysten i Saudi-Arabia ved Rødehavet. Byen har 233.000 innbyggere (2010), og ligger i provinsen Medina.

Yanbu ligger videre 170 km vest for byen Medinah, og 300 km nord for byen Jeddah.

Byens økonomi var tidligere basert på å være transittby for pilgimer som skulle til Mekka eller Medinah samt eksport av dadler. Yanbu har idag Rødehavets største havn, og byen har blitt et sentrum for petrokjemisk industri.

Yanbu består egentlig av tre landsbyer (områder) – som ligger ca. 15 min. i kjøretid fra hverandre. I byens historiske sentrum, som kalles ofte for «Al-Balad», finner man butikker, kjøpesentre, restauranter og  boliger. Mange asiatere bor i Yanbu, og restaurantene her serverer ofte asiatiske retter.
Området Yanbu Al-Nakheel består nesten utelukkende av jordbrukslandskap og det 3. området som inngår i byen, er «det industrielle Yanbu». Her finnes morderne arkitektur, raffinerier og petrokjemisk anlegg.

Det er gode bademuligheter i Yanbu med flotte badestrender, og området er kjent for å være en av verdens beste steder m.h.t. dykking – på grunn av det krystallklare vannet og de spektakulære korallrevene. Spesielt er områdene Barracuda Beach og Coral Gardens populære dykkersteder.

Ellers har byen flere sportssentre med tennisbaner, squash-hall og svømmehaller.

Nærmeste flyplass er Yanbu Airport (eller Prince Abdul Mohsin Bin-Abdulaziz Airport), som ligger 8 km nord for sentrum.