Leiebil Jordan

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Jordan

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Jordan

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Jordan fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Jordan gjennom oss.

Jordan guide

Bilutleie Jordan
Leiebil Jordan

Jordan er et arabisk kongedømme i Midtøsten/Vest-Asia. Det grenser til Syria i nord, Irak i nord-øst, Israel og Vestbredden i vest og Saudi-Arabia i sørøst. Hovedstaden er Amman og Jordan har en befolkning på er 6 508 271 (2011) innbyggere.

Jordans eneste havn ligger på sør-vest spissen, i Gulf of Aqaba, som er delt med Israel, Egypt og Saudi-Arabia. Over halvparten av Jordan er dekket av den arabiske ørkenen.. I motsetning til arabiske stater i sør og øst, har Jordan ingen oljeressurser. Økonomien avhenger i stor grad av tjenester, turisme og bistand, hvor USA er den viktigste leverandøren. Jordan er en viktig alliert av USA, og sammen med Egypt det eneste arabiske landet som er i fred med Israel. Religionen er islam og ca. 92 % av befolkningen er muslimer, men Jordan regnes for å være et av de mest sekularisert og vestlige arabiske landene.

Den viktigste severdigheten er klippebyen Petra som hadde sin storhetstid fra ca år 400 f.Kr. til ca år 300 e.Kr, og står på listen over Verdens sju nye underverk. I byen Jerasha kan en besøke oldtidsbygningene fra den gresk-romerske byen Gerasa. For de religioninteresserte er Mt. Nebo, Baptist Site, og mosaikkbyen Madaba, interessante destinasjoner. Naturbaserte opplevelser utnyttes særlig gjennom ørken- og fjellvandring, ikke minst i Wadi Rum. Et yrende natteliv med nattklubber, diskoteker og barer finnes i Amman, Irbid og Aqaba som ligger helt nord i Akababukten. Den årlige Distant Heat festivalen er rangert som en av verdens topp 10 raves. Jordan er klassifisert som et land med «middels menneskelig utvikling» av 2011 Human Development Report.

I 1999 døde Kong Hussein som hadde regjert landet i 46 år. Hans sønn, Abdullah II har en stor oppgave med å opprettholde stabilitet. En Nasjonal Agenda som innebærer langsiktige politiske, økonomiske og sosiale endringer er ennå ikke vedtatt.

Queen Alia International Airport er Jordans største flyplass og ligger i Zizya området, 32 km sør for Amman.

Destinasjoner